fotosafaripro
fotosafaripro (üye)
İzmir / Reklam Fotoğrafçısı

Yorumdan Sonra U Dönüşü... ( Bence )

Bu başlık aslında tam olarak anlatmak istediklerim değil.....Sadece dokunup geçeyim. Bir fotoğrafçı son derece iyi niyetli ve yardımlaşmayı seven yapıya sahiptir. Günün birinde fotoğrafın birine yorum yapar...yazar, çizer. Haklıdır, yorumunu bilerek yapmıştır ve amacı sadece doğrusun bilinmesini istemesidir. Fotoğrafın sahibinden...yani kim olduğunu bilmediği birinden öyle bir yanıt alırki.....yazdığına yazacağına pişman olur, tarzı insan kırmak olmadığı için suskunluğu tercih eder, sanatçı ruhuna sahip olduğu için, yani ince ruhlu olduğu için.....efendilik bende kalsın...duyguları içinde yorum yazmaz veya yazamaz olur. Fotoğrafının sadece bir anı fotoğrafı olduğunu bilmeyen, daha doğrusu fotoğraftan bir haber olan tahammülsüz kişi, feveran ederek, hakaret boyutunda yanıt vererek bir ustayı, bir değeri, bir bilgi kaynağını susturmuştur. O x kişi...yeni fotoğraflar ekleyerek alkış aramaya devam eder, kendisine övgüler yağdıracak kişileri bulma çabasını hırs haline getirir. Efendilik bizde kalsın diyerek çatışmaya girmeyen bilgili ve iyi niyetli kişide.....Bir faydam dokunsun...diyerek yinede fotoğrafların altına kıyısından köşesinden yorumlar yazmaya devam eder. Ama bu defa aynı saldırıya maruz kalmamak ve kendi iç huzurunu bozmamak için yorumunun sonuna o sihirli kelimeyi yani ( BENCE )yi konduruverir.

Hiçbir zaman tenkidler almak istemeyen bilgisiz ve asabi fotoğrafçımız, tüm sitelerde çoklukla rastladığımız şu yorumlardan zevk almaktadır.

-Renkler çok güzel olmuş.
-Çocuk çok güzel gülmüş.
-Sizi kutlarım.
-Evet yaaa...o gün ne güzel eylenmiştik değilmi ?
-Çok hoş bir kare tebrikler.

Kare çok hoş...hoş da, fotoğraf nerede arkadaşlar ? Soruyorum.....Fotoğrafın tekniği nerede ? Sonra...kare lafı aklınızda nereden kaldı ki ? Fotoğraf hiç kare olmadı ki. Yan ve dik kadraj problemi ortadan kalksın diye 6X6 format makine ile çekildi, ama yine dikdörtgen kağıda basıldı. Fotoğrafçılık doğuşundan bu güne kadar hep dikdörtgen oldu. Standardı 3/2 oldu. Dünya standardı olan film yani 24X36...ilk defa kullanıldığı makinenin markası ile anıldı...Laıca. Vizörlerimiz bile hep 3/2 oldu.
-Çok hoş bir kare tebrikler yazısını inanın bir çok defalar Panaroma fotoğrafların altında okudum. Geometri öğretmeniniz...dikdörtgene kare deseydiniz...size sınıfınızı geçirirmiydi?
Ve...yine o asabi ve atak arkadaşlar, sitelerde Yardıııımmmmm diye bağırıyorlar. İstekerinden biri de şu. Örnek... ( Canon 20D aldım, bir objektif önerirmisiz? )

Canım kardeşim...20D yi hangi bilginle aldın...alırken bana sordunmu ? O zaman objektifide sorma, git parana göre ne alırsan al.
Makineni kafana göre alacaksın, objektifini imdat isteyerek seçeceksin ve sonra seni bilgilendiren kişi fotoğrafına yorum yapınca, beğenmediğin için ağzına geleni söyleyeceksin.

Muhabbetin bu bölümü hafif dokundurmalar ile geçti. Şimdi geldik yapılması gerekenlere.
Fotoğrafa yeni başlayan veya neresinden başlamalıyım ? diye soran kardeşlerimize; Yaşınız ve meslek gurubunuz ne olursa olsun...bu iş bana yakın...benim meslek gurubumla alakalı...demeyin. Fotoğrafı bir sanat dalı olarak kabul edin. Hiçbir zaman pahalı bir makine ve neye yaradığını bilmediğiniz lenslerin peşinden koşmayın. İlk olarak fotoğrafçılığı değil...Fotoğrafı öğrenmeye çalışın. Böyle bir sitenin üyesi olmayı ayrıcalık kabul edin. Ciddi olarak isteyeceğiniz her yardımda, size koşacak ve bilgilendirecek ustaların ve duayenlerin çok yakınınızda olduğunu unutmayın. Ben aranıza yeni katıldım ve çok büyük bir memnuniyetle izliyorumki...o bahsettiğim ustalar ve duayenler gerçekten var. Her tür fotoğrafa sıkılmadan ustaca yazılan yorumları ve önerileri okudukça doğru adreste olduğumu daha iyi anlıyor ve o yazılanları zevk ile izliyorum.
Çorbada benimde tuzum olsun...diyerek, hem tanışmak hemde birkaç öneride bulunmak istiyorum. 1950 İstanbul doğumluyum, fakat artık İzmir' de yaşıyorum.
Adım Gündüz Polatkan. 1965 yılında Maltepe lisesinde öğrencilerin fotoğraflarını çekerek başladım. Şu anda kendi firmamda Moda, Reklam ve Endüstriyel fotoğraflar çekiyorum. Şu an üyesi olduğumuz bu güzel siteyi de bir fotoğraf okulu olarak kabul ediyor ve...en küçüğünden en büyüğüne kadar, hepimizin birbirimizden öğrenecek çok şeylerin olduğuna inanıyorum. Belki site kurallarına aykırıdır ama...yorum yazıp ortalığı bulandıran ve nasıl olsa bilinmiyorum diyerek pervasız davranan insanlardan olmadığımı...yapacağım yorumların tamamen fotoğrafın tekniğine dair olacağını ve her zaman yorumlarımın arkasında duracağımı belirtmek için kimliğimi açıkladım.
Fotoğrafa yeni başlayan kardeşlerimize önerilerime gelince.....Lütfen makinelerinizi bir kenera bırakın ve fotoğrafı ilk olarak gözünüzle çekin.
Tekniğini ve kuralını bilmesenizde çok fotoğraf izleyin.
Fotoğrafın oluşumunda 12 altın kural olduğunu unutmayın.
1- Konu
2- Kadraj
3- Aydınlatma
4- Netlik
5- Bakış boşluğu
6- Alan derinliği
7- Kompozisyon
8- Altın kesim
9- Perspektif
10-Diyagonel
11-Gölge
12-Kontrast ve...bu maddelerin 128 açılımı.

Kompozisyonumuzun ihtiyacına göre, bu maddelerden en çoğunu barındıran fotoğraf.....En iyi fotoğraftır. Fotoğrafı çekerken kazanın. Dijital oynamalar, HDR gibi çalışmalar yapmadan önce tüm kurallara uyularak çekilmiş iyi bir fotoğraf elde etmeye gayret edin. Bu fotoğraflarınızı birincisinden başlayarak ayrıca bir arşiv oluşturun ve sıralama ilerledikçe başarı derecenizin yükselmesini izleyin. Her fotoğrafınızın ayrı bir kopyası üzerinde dilediğiniz çalışmaları yapın, ama...asıllarına dokunmayın. Fotoğrafı Doktorluk gibi düşünün, Belgelerden, Sitelerden, Güvendiğiniz ustalardan edineceğiniz belli bir bilgi birikimi oluşana kadar ekipman almayın. Doktorlar gibi.....nasıl ki birkaç yıllık eğitimden sonra branşlara ayrılarak bu branşlarına uygun ekipmanlar alarak mesleğe başlıyorlar...sizlerde birkaç ay ekipman almayın. Yanlış malzemenin elde kaldığını ve çok zor satıldığını sitelerden hepimiz takip ediyoruz. Türkiye piyasalarında 4,5 mm den 1200 mm ye kadar lens satıldığını hatırlarsak.....bunları kimler için ürettiklerini düşünün.
İnanınki fotoğraf hakkında bilgi sahibi oldukça ve ustaların da yardımı ile bütün fikirleriniz değişecek ve en doğruyu yine siz bulacaksınız.
Çok iyi fotoğrafların elde edilemeyeceği muhakkak...ama ilk olarak çok amaçlı bir lens tercih edin. 18-200 gibi bir lensi.....
1. Her fotoğraf konusunda eğitime katkısı olduğu için,
2. Her başlangıç yapana eğitim aracı olarak kolay satılacağı için,
3. Fiyatları, pro lenslere kıyasla çok daha iyi olduğu için........tercih edin.
Bir doktor gibi, branşınız belli olunca, yani neye veya nelere ilgi duyarsanız o işe ait ekipman satın alın. Bir genel cerrah ile...çocuk doktorunun, kadın doğum uzmanı ile...ortopedi uzmanının aynı ekipmanları kullanmadıklarını unutmayın.
Ve...yine unutmayınki, arabamızla seyahat edeceksek nasılki trafik kurallarına uymamız gerekiyor, teknemizle açılacaksak Denizcilik kurallarına uymamız gerekiyor. Peki.....Fotoğraf makinemizi boynumuza asıp bir işe koyulduğumuz veya doğaya uzandığımız zaman tabi olacağımız kurallar olmasınmı ? Olmamalımı ?
Tabiiki var...ve fotoğrafa başlarken ilk olarak o kuralları öğrenir, fotoğraflarımızı onlara uyarak çekersek...Yorumlarımızı Fotoğraf okumayı öğrendikten sonra yaparsak.....hem iyi fotoğraflar elde etmiş olur, hemde hiçbir arkadaşımızı yok yere kırmamış oluruz.
Bu güzel sitede iyi ve seviyeli dostlukların oluşmuş olduğunu görüyorum. Bizlerde katkıda bulunalım, yeni dostluklar ekleyelim. Site önderliğindeki fotoğraf turlarına katılalım. Fotoğraflar üretelim ve tekniği hakkında acımasız eleştiriler yapalım ve yapanları saygı ile dinleyelim. Teknik tartışmalarımız bitince Arkadaş, Abi, Kardeş el ele kol kola olalım...gezelim, yiyelim, içelim ve önümüzdeki fotoğraf turlarının planlarını yapalım. Ve...bunları hep FOTOĞRAF için yapalım.

- Fotoğrafın tekniği hekkında eleştiri yaparken kimseyi kırmayacağıma,
- Fotoğraflarıma yapılan eleştirilere kızmayıp, kırılgan olmayacağıma,
- En küçüğünden, en büyüğüne...her üyeye bilmediklerimi soracağıma,
- Sadece uygun gördüğüm fotoğraflara acımasız eleştiriler yapacağıma,
- Üstüme düşen üyelik görevlerimi tam olarak yapmaya çalışacağıma,
- Huzur içinde fotoğraf üretmek istediğim bu güzel siteye ihanet etmeyeceğime,

AND İÇERİM.

#fotosafari-pro' tarafından 14.05.2009 03:21:08 tarihinde düzenlendi.

#fotosafari-pro' tarafından 14.05.2009 15:24:09 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Mayıs 2009, 03:10 - İp: 195.***.**7.26
rocktrak
rocktrak (Objektif)
Tekirdağ / Meraklı

merhaba Gündüz bey
vermiş olduğunuz eğitici bilgiler için teşekkürler

Sonra...kare lafı aklınızda nereden kaldı ki ? Fotoğraf hiç kare olmadı ki. Yan ve dik kadraj problemi ortadan kalksın diye 6X6 format makine ile çekildi, ama yine dikdörtgen kağıda basıldı. Fotoğrafçılık doğuşundan bu güne kadar hep dikdörtgen oldu. Standardı 3/2 oldu. Dünya standardı olan film yani 24X36...ilk defa kullanıldığı makinenin markası ile anıldı...Laıca. Vizörlerimiz bile hep 3/2 oldu.
-Çok hoş bir kare tebrikler yazısını inanın bir çok defalar Panaroma fotoğrafların altında okudum. Geometri öğretmeniniz...dikdörtgene kare deseydiniz...size sınıfınızı geçirirmiydi?

diye biten yazınızın dördüncü paragrafında belirttiğiz "kare" terimi hakkındaki düşüncelerinize katılmıyorum; bendeniz de yorumlarımda "kare" terimini kullanıyorum
nedenine gelince sizin açıklamınızda kare kelimesini sadece tek anlamlı olarak geometrik bir şekil olarak algılarsak eğer sizin yazdıklarınız doğrudur fakat "kare" kelimesi için bir kaç örnek vermem gerekirse

mesela sinema sektöründe "film karesi" terimi kullanılır,

mesela iskambil de "kare as" gibi terimler vardır

başka da bir örnek vermem gerekirse filmli fotograf makinesi kullananlar "..... bin kare fotoğraf çektim" der....

yani burada nacizane anlatmak istediğim "kare" sözcüğünü sadece "Kenarları ve açıları birbirine eşit olan dörtgen, dördül, murabba." olarak algılamamalıyız

bu yazınız içindeki diğer fikirlerinizin ise altına imazımı atarım

selamlar, saygılar....

fakir ozan...

#rocktrak' tarafından 24.08.2009 19:56:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Ağustos 2009, 19:22 - İp: 78.***.**5.233
fotosafaripro
fotosafaripro (üye)

Doğru, haklısınız...kare kelimesi pek çok yerde farklı anlamların karşılığı olarak kullanılıyor. Fakat, verdiğiniz tüm örnekler aslında kare sözcüğünün hiç kullanılmaması gereken örnekler. Daha doğrusu...bu örneklerde kare yerine kullanılacak tam anlamlı sözcükler var. Ama, maalesef insana kolay geliyor, çok kelime aramak ve kullanmak yerine '' kare'' her şeyi bir anda hallediyor. Tabii, başta fotoğraf olmak üzere pek çok profesyonel platformda tartışmaları ve zor anlaşılmalarıda beraberinde getiriyor. Bu detay pek çok kimse tarafından önemsiz görülebilir....fakat, ben fotoğraf eğitimi verdiğim için çok uzun yıllar hep bu gereksiz tartışmaların içinde oldum ve bir şeyin yanında pek çok seyi de öğretmek/bilgilendirmek zorunda kaldım.
Bu farkın ve bu konunun yeni nesil tarafından hiçbir zaman anlaşılamayacağını veya tekniğinin masaya yatırılmayacağını biliyorum. Fotoğrafa dslr ile başlayan ve sadece onu bilen genç kardeşlerimizin 4,5X6 - 6X6 - 6X7 - 6X9 film ebadlarının ne amaçlar için üretildiklerini veya 6X6 ile 6X7 nin arasındaki farkın ne olduğunun hiçbir zaman öğrenmek isteyeceklerini sanmıyorum.
Bu nedenle...yaptığım yorum ve eleştiriler de tabii ki her kesime hitab etmiyor veya mesaj vermiyor. Fakat ben olanı, doğrusunu veya pek çok kesimi ilgilendirebilecek teknik/lügat ve üslup ile yazmak zorundayım.
Sonuca varmamız gerekirse...siz tezinizde haklısınız, ben de fotoğrafın kare olmadığını savunmakta.....
İlginize çok teşekkür ederim ve aslında haklı olduğunuzu belirtmek isterim. Saygı ve sevgilerimle.

#fotosafari-pro' tarafından 25.08.2009 01:55:59 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Ağustos 2009, 01:53 - İp: 195.***.**0.215
cahitemre
cahitemre (üye)
Ankara / Amatör

AND İÇERİM.

Tarih: 18 Ekim 2009, 13:10 - İp: 88.***.**9.136
ibrahimerol
ibrahimerol (üye)
İzmir / Amatör

Fotoğrafçılıkta çok yeni biri olarak yazınızdan çok şey aldım, bu yolda ilerledikçe daha da çok şey alacağım kesin.
Eleştiriler bize birşey öğretir, övgüler değil. Ama eleştiriden eleştiriye de fark var. Daha ilk çektiğim fotoğrafı o ilk heyecanla paylaşmışken (çok da kusurlu da olsa) dalga geçer ve küçümser bir tavırla yapılmış eleştiri umut kırıcı olabiliyor. Bazen de ilk heyecan ateşiyle sert tepki vermeye de sebep olabiliyor. Siz bizi mazur görün, tabi biz de terbiye sınırlarını aşmamışsak. Ben sizin eleştirilerinizin iyi niyetinden eminim, özellikle yazılarınızı okuduktan sonra niyetinizden eminim. Bu nedenle benim ilerde paylaşacağım fotoğraflarıma yorum yazarsanız sevinirim, umarım eleştiriye layık fotoğraflar çekebilirim. Şimdilik sadece 2 yıl önce eklediğim fotoğraflarım var, çok acemi olsa da buradalar

İzmir buluşmalarında görüşmek üzere
İbrahim

Tarih: 3 Kasım 2009, 05:51 - İp: 81.***.**9.78
fotosafaripro
fotosafaripro (üye)

İbrahim bey, her fotoğraf eleştiriye layıktır, yani fotoğrafı doğru olarak okuyabiliyorsanız ve çekenin kim olduğunu kafanıza takmaz...fotoğraf sanatında paylaşım olsun diye düşünecek olursanız yorum yapamayacağınız fotoğraf yoktur.
Sizin sözünü ettiğiniz '' küçümser tavırlarda eleştiri yapanlar '' çok iyi fotoğrafçı ve hatta usta olabilirler.
Fakat unutulmamalıdır ki, bizler buraya birbirimizi küçümsemeye veya kırmaya gelmedik. Ama az, ama çok...bildiklerimizi doğrulamak amacı ile paylaşmaya, bilmediklerimizi de, yaşı ve konumu ne olrsa olsun bilenlerden öğrenmeye geldik.
Ben biliyorum, ama bak senin hataların bunlar diyenler her zaman yanılırlar.
Küçümsenerek yapılan yorumlar, yapıldıktan sonra iyi bağlanamayan yorum tarzları karşıdaki kişiyi, yani bu işin yeni gönüllüsü veya emekçisini kırar. Bu sanat dalından soğutur, bizlerden ve dolayısı ile siteden uzaklaştırır.
Sonunda kaybeden hep fotoğrafçılık, çiçeği burnunda fotoğrafçı ve İzmir fotoğrafı olur.
Pek çok müşterek üyenin farkında olduğu gibi...diğer sitelerde yorum yaptığım halde, netfoto'da henüz hiçbir yorumum yok.
Üye olduğum günden bu güne, izlediğim gidişin bir gün gelip grup oluşturma şekline dönüşeceğini bildiğim/tahmin ettiğim için...üyelik haklarımı, kozlarımı ve aktivite gücümü buraya, inandığım ve mutlu olduğum bu siteye sakladım.
Ben, çok iyi izleyerek, emekçisinin kim olduğunu hiçbir şekilde göz önünde bulundurmadan ve sadece teknik yorum yapan bir fotoğrafçıyım.
Bu güne kadar yorum yapmamamın nedeni ise...henüz bir grup oluşmamış olması ve kişilerin teknik yoruma bakış ve tahammül derecelerini bilemiyor olmamdır.
Ama birkaç satır önce...kişilere değil, fotoğrafa yorum yaptığımı yazmıştım. İşte bunun nedeni, bu siteyi daimi sitem olarak görmem ve amacı fotoğraftan ziyade sadece muhabbet olan kişileri görmek ve mümkün olduğunca onlardan uzak durmak, içinde sadece fotoğraf aşkı olan, paylaşımı uygun üslup ile gerçekleştirebilen kişileri tanıma isteğimdir.
Kullanıcı adına '' örnek...sincap '' yazarak, adını ve mailini vermeyen, çok yeni olup henüz iyi fotoğraf çekemese de...yanlışlarının söylenmesine tahammülü olmayan ve yazışma/paylaşma adabı oturmamış kişilerin, fotoğraf sanatına ve yeni emekçisine faydalı olması tabii ki beklenemez.
İşte...fotoğrafçılığımdan zevk almak ve huzur ile fotoğraf üretmek istediğim bu sitede, yazdığım nedenlerden dolayı henüz yorum yapmadım.
Bu site '' Netfoto'' Türkiyenin en büyük ve İzmir'in tek sitesi.
Fotoğraf ekleyerek yorum beklemeyi, paylaşmayı, acımasız yorum yapmayı, fotoğraflarıma yapılacak acımasız yorumları sükunet ile karşılayarak noksanlarımı gidermeyi en doğal hakkım olarak bu siteye sakladım.
İbrahim bey...Netfoto grubumuza hoş geldiniz. Sizin gibi sözü/sohbeti yerinde ve içinde fotoğraf aşkı olan kişiler ile çok iyi yol alacağımıza, zevkli ve huzurlu geziler ile yeni foto dostluklar kuracağımıza, meraklısı, amatörü ve profesyonelleri ile örnek bir grup olarak Netfoto adına yakışır çalışmalar içinde olacağımıza...inancım sonsuz.
Ben sizi belleğime...İzmir fotoğrafı adına ( kazanılmış fotoğrafçı ) olarak işliyorum.
Sağlık, huzur ve başarılar diliyorum.

Tarih: 3 Kasım 2009, 22:15 - İp: 195.***.**7.132
ibrahimerol
ibrahimerol (üye)
İzmir / Amatör

Hoşbulduk;

Umarım en kısa zamanda sizin yorumlarınıza kavuşuruz. Netfoto grubu bir okul benim gözümde, ve her okulun zorlukları vardır, acımasız yorumlar bence zorlukların en hafifi ama en kazançlısı. En büyük zorluk da hareketsizlik ve umursamazlık galiba. Birşeyler yaratmak için yerimizden kalkıp dünyaya ilgili gözlerle bakmak lazım. İleri götürmek için de emek harcamak lazım. Yorumlar konusunda ise de, yorumlanan şeyi (burada fotoğraflar) ilerletecek, yeni bir bakış açısı kazandıracak şekilde yorumlamak gerekir. Yorumlardan birşey almayan kişilerse burada tek kaybedenlerdir, sizlerin kaybedecek pek şeyi yok, paylaşma heyecanınızdan başka. Kusur iki tarafta da olabilir; alaycı ve birşey katmaya yönelik olmayan yorum, ya da faydalı olacak eleştiriyi anlayamamak ve tepki vermek. Kimde kusur var diye bakmadan vermeye ve almaya devam etmek gerir kanımca. Siz birşeyler verdikten sonra bundan birşeyler alacak kişiler muhakkat bulunur. Ve sevinerek görüyorum ki siz ve başka pek çok kişi burada birşeyler verebilmek için çaba sarfediyor.

Henüz çok az kişi ile tanıştım. Umarım çevremde hep iyi örnek olacak kişiler olur. Umarım siz de bu sitede görmek istediğiniz gruba kavuşursunuz, birşeyler verdiğinizde karşınızdakiler bunu alabilir. Bu bilince kavuşmuş insanlar çoğalırsa site de daha keyif vermeye başlar. Ben daha bilinçli bir şekilde sizden ve tanışacağım pek çok kişiden alabildiğimi almaya çalışacağım, gün gelecek ben de birşeyler verebilecek duruma geleceğim. En önemlisi de bu sırada pek çok dost edineceğim.

Saygı ve sevgilerimle

Tarih: 4 Kasım 2009, 02:26 - İp: 81.***.**9.78
fotosafaripro
fotosafaripro (üye)

Evet...en önemlisi, fotoğraf camiasında kalıcı dostlukları tesis edebilmek.
Fotoğraf, bu dostlukların kurulumu ile, yavaş yavaş öğreniliyor, zevk alınır hale geliyor ve tüm bilgiler ahenk içinde depolandığı için kalıcı oluyor.
Arzu ettiğim grubu görebilmeme gelince ; Konuya ilgileri, bakış açıları, yazılardaki üslup ve ahenkleri ile.....ilk hamlede toplanan bu 5 kişi ( siz dahilsiniz ) grubun toplanabileceğini ve Netfoto'ya yakışan çalışmalar yapılabileceğini gösteriyor.
Ayrıca, güvendiğim bir nokta da....katılan tüm üyelerimizin en kısa sürede hareketlenmesini sağlayacak ve fotoğraflarındaki belirgin düzelmeyi gözler önüne serecek eğitim programım.
Çekilen fotoğraflar, seviyeli paylaşımlar, takım oyunculuğu, kulüp üyeliği profesyonel davranışları ve teknik yorumlar...zaman içinde benim ne demek istediğimi daha iyi anlatacak.
Ve...kısa bir süre sonra, aktif grup elemanları yorumlarıdan '' Bence '' tedirginliği de kalkacak. Yerini...bilinçli fotoğraf okunması sonucu cesur/nazik/kırmayan teknik yorumlar alacak.
Tabii ki bunları hep birlikte ve tam bir uyum içinde başaracağız.
Detayları ve dahasını bundan sonraki toplantımızda görüşmek üzere...........

Tarih: 4 Kasım 2009, 03:12 - İp: 195.***.**7.132
coldmountain
coldmountain (üye)
İzmir / Amatör

Sn. fotosafaripro, anlaşılıyor ki; fotoğrafçı olabilmek için sadece makine ve ekipman yetmiyor. Aynı zamanda fikir olarak da objektif, itidalli, mütevazi, hevesli ve paylaşabilmeyi öğrenmiş zengin ruhlu olmak gerekiyor. Aklınıza ve ellerinize sağlık.

Tarih: 9 Kasım 2009, 12:57 - İp: 88.***.**9.47
fotosafaripro
fotosafaripro (üye)

İlginize çok teşekkür ederim.
Sağlık, huzur ve gönlünüzce fotoğraflar dilerim.

Tarih: 9 Kasım 2009, 14:24 - İp: 195.***.**9.35
emcekare
emcekare (üye)
İstanbul / Amatör

Gündüz Polatkan Bey... Merhaba
Yazınızı okudum ve ben de bu sitenin yeni üyesiyim...
Çok memnun bahtiyar oldum...
Çünkü, merak dolayısıyla fotoğrafa başladım... Nerdeyse on yıldır çekiyorum ama malum çakaralmazlarla, bilgisizce... Bir ara habercilik yaptım, haber fotoğrafları bile(!) çektim... Ama nafile tabi... Şimdi yeni bir makine aldım ve onunla çekim yapıyorum... Fotoğraf çekmeyi seviyorum... Makinesiz dışarı çıkınca acayip yalnız hissediyorum... Demem o ki lütfen kıymetli yorumlarınızı benden de esirgemeyiniz... Gerçi öyle ahım şahım bişiy de eçkmedim ama elimden geldiğince güzel manzaralar ya da ayrıntılar çekme çabasındayım... Bir de bu sitede özellikle vurgulanıyor; alanınızı seçin, deniyor... Ben genel anlamda manzara ve mimari ayrıntılar, çiçek böcek çekiyorum... Bazen sokak resimleri... Ve hayalim de kuş resimleri çekmek... Flu kuşlar çektim pek çok sefer ama baktığı gözünden görünen atmacalar şahinler, baştankaralar ya da ne bileyim kızılgerdanlar çekemedim hiç...
Bu işte ciddi olduğumu bir kere daha belirtmek istedim...
Bana da olumsuz yorumlarınızla yardım etmenizi rica ederim...
Çok teşekkürler
Selamlarla...

Tarih: 5 Ocak 2010, 15:12 - İp: 78.***.**5.87