nazlipek
nazlipek (üye)
İstanbul / Meraklı

Yaşlı Adam Veya Kadın Portleri

Arkadaşlar bu siteye yaklaşık bir aydır üyeyim ve benim gördüğüm kadarıyla bir fotografın çok beğenilmesi için iki unsur gerekiyor bu sitede. Ya yaşlı insan portresi olacak ya da çocuk portresi olacak.
Sizce de biraz daha seçici olmamız gerekmiyor mu?

Tarih: 9 Şubat 2008, 15:33 - İp: 85.***.**6.60
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

fotoğrafçılıkla kural yoktur.. dediğiniz gibi düşünenelerin vizyonsuzluğundan kaynaklansa gerek

Tarih: 9 Şubat 2008, 15:43 - İp: 88.***.**9.215
nazlipek
nazlipek (üye)
İstanbul / Meraklı

kural olmadığı ve güzel olan herşeyin taktir edilmesi gerektiği konusunda sizinle hemfikirim...
sadece biraz daha seçici olmamız gerektiğini ve farklı konulardaki fotografları taktir ederek çalışmaların daha kaliteli olması için insanları zorlamamız gerektyiğini söylemek istiyorum..
kimse alınmasın ama bence şu an bantta bulunan ikinci fotograf orayı hak etmiyor.. herkezin emeğine saygım var, umarım kimse beni yanlış anlamaz..

Tarih: 9 Şubat 2008, 15:54 - İp: 85.***.**6.60
yoksul
yoksul (Objektif)
Adana / Amatör

halkımızın tavrını biliyoruz, duygusalız

sonuçta buraya fotoğraf ekleyenlerden halktan birileri
tabi ki seçici olmalıyız ama bu kolay değil

alışkanlıklar öyle kolay değişmiyor

Tarih: 9 Şubat 2008, 15:59 - İp: 85.***.**8.113
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)

bu arada 2. fotoğrafı neden beğenmediniz ki... yani kısaca açıklardsanız sevinirim.. benim açımdan çok iyi bir kare...

Tarih: 9 Şubat 2008, 16:00 - İp: 88.***.**9.215
nazlipek
nazlipek (üye)
İstanbul / Meraklı

"bu arada 2. fotoğrafı neden beğenmediniz ki... yani kısaca açıklardsanız sevinirim.. benim açımdan çok iyi bir kare..."

birincisi modelin suratında, bence ifade eksikliği var. Yani duygu uyandıran bir bakışı yok. ikincisi arkadaki pencere sanki photoshopla oraya konulmuş gibi ve bence hem kompozisyonu bozuyor hem de konuyla alakasız.

Tarih: 9 Şubat 2008, 16:06 - İp: 85.***.**6.60
nazlipek
nazlipek (üye)
İstanbul / Meraklı

"halkımızın tavrını biliyoruz, duygusalız"

işte ben de tam bundan bahsediyorum aslında...
yani burası anı fotograflarımızı birbirimizle payşatığımız bir yer olmamalı.

Tarih: 9 Şubat 2008, 16:07 - İp: 85.***.**6.60
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)

mete007 nerdesin

Tarih: 9 Şubat 2008, 16:11 - İp: 88.***.**9.215
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Genelde yaşlı insan ve çocuk portreleri daha çarpıcı geliyor izleyicilere o yüzden daha popüler olabilir.

Fakat,eğer mimiler ön plandaysa bir fotoğrafçı için,duyguyu yansıtmak fotoğrafın popülaritesinden önemli ise elbette kişi ayrımı olmadan da gayet başarılı pozlar yakalanabilir.Bu konuda nazlipek e katılıyorum,ama üst banda konusunda yorum yapamayacağım.Anne banane banane diye ağlayanların bile çıkabildiği bir yer.Şaibeli nobel ödüllerine benzetiyorum ben.

Tarih: 10 Şubat 2008, 10:34 - İp: 85.***.**3.38
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Benim bir şey söyleme hakkım yok, diyebilirim.. Çektiğim portreleri, satıyor ve neredeyse hiçbirini sergilemiyorum..

Üstbantdaki fotoğraf ise.. duyguları yansıtıyor... "duygusuzluğu" diyerek beni düzelten arkadaşlar çıkacaktır.. O ifadenin aslıda; "duygu" dur..

Gerekli bir eleştiri, tık.. sayfasında 2. kat sakinleri için söylenmiş, "fakir insanların bulanık siyah beyaz resimlerini çekmeyi sanat zanneder. " cümlesi ile yapılmıştı..

Olayın, başka bir yönü... Son zamanlarda, üst bant ile ilgili eleştirileri anlayamıyorum.. Fikret bey, iki seneden fazla oluyor, Galerideki fotoğraf sayısını 10 bin civarında tutacağını söylemişti.. Şu an 75 binden fazla.. Bu durumdan memnun olmamız gerekirken, hep şikayetler yükseliyor.. Galeri konusunda, orada daha aktif olan arkadaşların söz önceliği olması gerektiğini daha önce belirtmiştim..

Kendi adıma söyleyeceğim; daha önceki üstbantlardan çok daha zengin bir görüntü önümüzde.. Eleştiri yapılacaksa, fotoğrafa yapılmalı.. Üst bant, bir kişi veya grubun zevkine kalmamalı.. Başarıssız bir fotoğrafın ödüllendirildiği görüşünde olanlar.. buna, daha iyi fotoğrafla cevap vermeli..

#mete007' tarafından 10.02.2008 11:01:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Şubat 2008, 11:00 - İp: 85.***.**8.253
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)

Tarih: 10 Şubat 2008, 11:12 - İp: 88.***.**6.54