photographer_3
photographer_3 (üye)
İstanbul / Meraklı

Tripod Almak İstiyorum

Gece fotoğraflarını izlemeyi çok seviyorum ancak tripod kullanmadığım için benim çektiğim fotoğraflar çok başarısız oluyor. Ancak bir yere makinayı sabitleyebilirsem çekebiliyorum ama yine de istediğim sonucu alamıyorum. Paronama da çekebilmek için sabitleme özelliği olan, hafif ve oldukça küçülebilen, sürekli yanımda taşıyabileceğim, kaliteli ve çok pahalı olmayan bir tripod arıyorum.

Birde deklanşöre basınca oluşabilecek küçük sarsıntıları önleyen kumandalar varmış, nerede satılır, fiyatları nasıldır, Nikon d5000 ile uyumlu bir kumanda varmıdır? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Tarih: 23 Aralık 2010, 19:50 - İp: 88.***.**3.122
bahattinakkaya
bahattinakkaya (üye)
Ankara / Meraklı

bende 3 hafta önce aldım slik 5700 aldım 50 gayme mukabili

Tarih: 23 Aralık 2010, 20:22 - İp: 217.***.**2.206
kerempekin
kerempekin (üye)
İstanbul / Amatör

Uzaktan kumanda olarak Nikon ML-L3 tam olarak işinizi görecektir. 40 TL civarlarında.
Tripod alırken dikkat edin, makinanızı kendini bile taşımaktan aciz tripodlara emanet etmeyin.
Biraz pahalı ama BENRO yu tavsiye ederim. Panaromada kullanacağınızdan top kafa değil 3 way modellerini tercih edin.

Tarih: 23 Aralık 2010, 20:50 - İp: 78.***.**0.218
photographer_3
photographer_3 (üye)
İstanbul / Meraklı

Alışveriş sitesinde baktım BENRO' lar 250 TL civarında, oldukça pahalı bütçeme göre. Ben daha uygun bir tripod arıyorum. Her an yanımda taşıyabileceğim, hafif ve sabitlenebilen (sanırım sizin bahsettiğiniz

Önerdiğiniz Nikon ML-L3' ün fiyatına baktım sıfırları 9 TL' den 50 TL' ye kadar aynı alışveriş sitelerinde satılıyor. Oldukça uygun. Birde zoom vb özellikleri olan kumanda var. Ama klasik Çin malı ürünlere benziyor.

joby ballhead adlı bir ürün gördüm, kullanan varsa yorumlarını alabilirmiyim?

Tarih: 23 Aralık 2010, 21:49 - İp: 88.***.**3.122
gokhanz
gokhanz (üye)
İstanbul / Amatör

Öncelikle ekipmanınız için gerekli olan tripodu almanız sizin faydanıza olur.Aldığınız tripodun yapısı sağlam olmalı ki her lens alımınızda yeni bir tripod arama telaşına düşmeyin.Öncelikle siz bir hayyam çarşısına gidin bir bakın.Gidin-görün-beğenin ve alın.Alacağınız tripodunun öncelikle makinayı ve daha sonrasında üzerine eklenecek objektifi taşıyabilmesi gereklidir.
Sonuçta ucuz etinde yahnisi yenmez.
Bu tripodların üzerlerine binlerce liralık makinaları monte edip fotoğraf çekiyoruz.

Tarih: 23 Aralık 2010, 23:49 - İp: 88.***.**2.113
photographer_3
photographer_3 (üye)
İstanbul / Meraklı

Normal bir 3 ayak (tripod) dışında bu da kullanılır mı?

Tarih: 23 Aralık 2010, 23:59 - İp: 88.***.**3.122
akcacaglar
akcacaglar (üye)
Bursa / Amatör

bende geçen ay media markt dan 70 liraya petrix 3001 marka tripod aldım. baya sağlam. ben nikon d90 kullanıyorum gayet iyi taşıyor.

Tarih: 24 Aralık 2010, 00:12 - İp: 88.***.**0.197
photographer_3
photographer_3 (üye)
İstanbul / Meraklı

Merhaba akcacaglar, fiyatı benim aradığım fiyatlara uygun. Ne kadar küçülüyor tripod? Çantası varmı? Birde panorama çekime özel 3 way (sabitleyip aynı koordinatlarda çekim yapmak) özelliği varmı?

#photographer_3' tarafından 24.12.2010 00:34:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Aralık 2010, 00:32 - İp: 88.***.**3.122
akcacaglar
akcacaglar (üye)
Bursa / Amatör

malesef 3 way özelliği yok. resmlerinden daha iyi anlarsın tripod top başlığıyla geliyor. ama uygun fiyata 3way özellikli bir vaşlık alırsın.

Uploaded with ImageShack.us

Tarih: 24 Aralık 2010, 01:09 - İp: 88.***.**0.197
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

(eğer gerekir ise) Gece uzun pozlama hariç, hiç tripot kullanmam, delikanlı..

Tarih: 26 Aralık 2010, 20:44 - İp: 85.***.**2.228
  • 1