fahrettinfugo
fahrettinfugo (üye)
Manisa / Meraklı

Tfsf

selam

ilçemizde yapılacak olan fotoğraf yarışmasına ait hazırlanan afişleri çeşitli mail gruplarında paylaştık, moderetörler paylaştığımız ilanları sildiler ve şu meyanda mailler attılar;

"derneğimiz sayfalarında ve mail grubunda tfsf onaylı fotoğraf yarışmalarının duyurularını yapıyoruz ve paylaşıyoruz, onay almayan yarışmaları saymıyoruz"

hımm.. anladım böyle bir federasyon var, federasyon sitesine giriyorum; telefonla iletişime geçicem, numaralar alıyorum oradan ve iletişim numarasını bulup arıyorum.

yapılan etkinlikten bahsediyoruz, karşıdaki sekreter olarak konuşan bayan izlenmesi gereken yolu anlatıyor; bir organizasyon yapılacaksa buradan onay ve izin alınması gerektiği, bunların da falanca ücretler ve komisyonun belirlediği feşmekanca ücretler karşılığında yapıldığı..
fotoğrafların yayınlanmasında da yine belirli kurallar gereği belli ücret durumlarının sözkonusu olduğu..

bir sivil toplum örgütü, sendika, klüp, lokal veya dernek, artık biz ona insanların bişeyler yapmak için oluşturduğu çoklu yasal birlikteliklerden herhangi biri diyelim, sosyal sorumluluk anlamında yapılan projeleri, müsabakaları, yarışmaları destekler veya duruma göre destek alır, teşvik eder, hakem olur, aracı olur, o olur bu olur; hukuk büroları yardımıyla yazdırılan tutanakların bazı maddeleri gereği herbirşeyde söz sahibi olurlar..

fakat tfsf'yi aradığımızda aldığımız yanıtlar, orayı; yasal bir federasyon ve disiplin merciinden çok "ticari bir kurum" gibi algılamamıza yol açtı.

bişeyler.. bişeyler.. burada kafaso karışık öğretmenler var, bilgisi olan paylaşsın

Tarih: 20 Mart 2012, 21:54 - İp: 88.***.**3.186
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

turkiyede bu işler böyle.
herkes oturdugu yerden para kazanma derdinde. sorsanız ne faydası ne katkısı olacak bu organizasyona? sıfır.
ama parayı almaya geldi mi alır.

neyse işin iç yüzünü çok da bilmiyorum ama gorunen haliyle saçma sapan bir iş.

Tarih: 23 Mart 2012, 12:58 - İp: 78.***.**8.40
  • 1