Fotoğrafçılık Forumları
Tanımadığımız Kişileri Çekmek.
Bazen makinemle gezerken ilginç ve fotojenik tipler görüyorum, bazende mükemmel derecede güzel bayan yüzleri görüyorum. sizce kibarca bunlara resim çekme teklifi sunsam ne tepkiler alabilirim? artılarıyla eksileriyle ne gibi durumlarla karşılaşma ihtimallerim var. sonuçta herkes yabancı ve kişilerin nasıl karakterde olduğunu bilmiyoruz.
ufak bir tebessumle bir denemede bulunun olumlu seyler cikacaktir. benim isim daha zor bu konuda buradaki insanlarin fotograflarini cektiginizde ruhlarini caliyorsun seklinde bir inanis var. ben gizlice cekimler yapiyorum. birgun bir kavga cikar ama bilmem nezaman
Ufak bir göz teması ya da muhabbet kurmadan çekerseniz hoş karşılanmayacaktır. Günün birinde ters birine denk gelirseniz hır çıkar
Öte yandan başkalarının fotoğrafını izin almadan çekmek etik değil. Çektiğiniz fotoğrafı bir yerde yayınlar da fotoğraftaki kişi bunu görürse başınız derde girebilir.
Merhaba,
Bu biraz nerede fotoğraf çektiğinizle ilgili bir durum olabiliyor. Eğer turistik mekanlardaysanız; Taksim, Eminönü, Sultanahmet gibi, çok sorun değil. İnsanlar çok alışıklar. Çekin, hafifçe tebessüm edin ve devam edin. Ama etrafta çok fotoğraf çeken insanın olmadığı durumlarda o kadar da kolay değil. Ya dürüstçe izin isteyip, gülümseyip, neden çekim yaptığınızı açıklayıp fotoğraf çekmeyi deneyin (bu durumda belki en fazla 5 kişiden izin alırsınız ama güzel portre çekersiniz) ya da bir tele objektif temin edin, tercihen 300 mm civarı ve uzaktan uygun açıyı yakalayıp çekmeyi deneyin. Bu durumda da 50-100 foto çekersiniz ama yine içinden 5 adet güzel fotoğraf çıkar.
Kolay gelsin
izin almadan çekim yapmayı tavsiye etmem...
tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış; kibar bir şekilde izin isterseniz eğer, red edilebilmeniz için bir neden göremiyorum.
Öncelikle gizli fotoğraf çekmek mahkul birşey değildir.Tabi bu nerde fotoğraf çektiğinize de bağlıdır.İçinde bulunduğunuz ortamın, toplumun bu tür durumlara nasıl yaklaştığı çok önemlidir.
En doğrusu fotoğrafını çekeceğiniz kişiden güler yüzle ve iyi niyetinizle izin istemektir.
Tabi bazı durumlar vardır ki fotoğrafını çekeceğiniz insanın fotoğraftan haberi olmaması gerekir ki fotoğraf amacına ulaşsın ve doğallığı yakalasın.
Bu tür durumlarda ise yapacak 2 seçenek vardır.
1.Fotoğrafı çekersiniz söylemezsiniz ve çeker gidersiniz(Tabi bu durum pek hoş bir durum değildir)
2.Fotoğrafı çektikten sonra gider kendisine söylersiniz ve eğer rahatsızsa fotoğrafı silebileceğinizi söylersiniz(Bence bu daha doğru bir hareket olacaktır)
Aksi taktirde herzaman iyi huylu insanlarla karşılaşmayabilirsiniz
tanımadığın insanlarla konuşma, çikolata verirlerse yeme, seni çağırırsa kaç...
SİZCE kibarca BUNLARA RESİM ÇEKME teklifi sunsam ne tepkiler ALABİLİRİM?
sorusunda eylem gerçekleşmemiş. bana göre önce dene, sonra cevap verir isek daha makul olur.
şu çekingenliğimi bir kırabilsem.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Podcast - Dernek-mercek Bahane; Fotoğraf Çekmek Şahane!!!
04 Eki. 2021, 17:44 miratcenk
0243604 Eki. 2021, 17:45
miratcenk -
Evde Vesikalık Çekmek İstiyorum
11 Şub. 2020, 14:02 cihat çapa
10475821 Eyl. 2020, 17:10
kadir_150 -
Sinematik Videolar Çekmek İçin 15 Harika İpucu
05 Nis. 2019, 12:49 omaryayla
1208505 Nis. 2019, 20:13
mete007 -
-
Kompakt Kamera Bilgili Kişilerin Bilgisi Lazım
17 Mar. 2019, 14:02 tahakiraz
0207017 Mar. 2019, 14:02
tahakiraz -
Makro Lens Almadan Makro Fotoğraf Çekmek!
18 Eyl. 2018, 12:31 omaryayla
0288618 Eyl. 2018, 12:32
omaryayla -
Sinematik Drone Videoları Çekmek!
08 Oca. 2018, 12:03 omaryayla
0354708 Oca. 2018, 12:04
omaryayla -
Ankara da Fotoğraf Çekmek Engellere Bağlı...
08 Tem. 2017, 13:25 thorgal
2377721 Tem. 2017, 20:39
thorgal -
Finepix Hs 25 Exr İle Ürün Fotusu Çekmek
11 Mar. 2015, 16:31 onurcls
1319327 May. 2017, 16:33
papriko -