adm78
adm78 (üye)
İstanbul / Amatör

Tanımadığımız Kişileri Çekmek.

Bazen makinemle gezerken ilginç ve fotojenik tipler görüyorum, bazende mükemmel derecede güzel bayan yüzleri görüyorum. sizce kibarca bunlara resim çekme teklifi sunsam ne tepkiler alabilirim? artılarıyla eksileriyle ne gibi durumlarla karşılaşma ihtimallerim var. sonuçta herkes yabancı ve kişilerin nasıl karakterde olduğunu bilmiyoruz.

Tarih: 31 Temmuz 2011, 22:00 - İp: 88.***.**0.111
goksungokhan
goksungokhan (üye)
İçel / Amatör

ufak bir tebessumle bir denemede bulunun olumlu seyler cikacaktir. benim isim daha zor bu konuda buradaki insanlarin fotograflarini cektiginizde ruhlarini caliyorsun seklinde bir inanis var. ben gizlice cekimler yapiyorum. birgun bir kavga cikar ama bilmem nezaman

Tarih: 31 Temmuz 2011, 22:56 - İp: 41.***.**0.34
najdorf
najdorf (üye)
Ankara / Meraklı

Ufak bir göz teması ya da muhabbet kurmadan çekerseniz hoş karşılanmayacaktır. Günün birinde ters birine denk gelirseniz hır çıkar

Öte yandan başkalarının fotoğrafını izin almadan çekmek etik değil. Çektiğiniz fotoğrafı bir yerde yayınlar da fotoğraftaki kişi bunu görürse başınız derde girebilir.

Tarih: 31 Temmuz 2011, 23:27 - İp: 78.***.**5.118
glorfindel
glorfindel (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Bu biraz nerede fotoğraf çektiğinizle ilgili bir durum olabiliyor. Eğer turistik mekanlardaysanız; Taksim, Eminönü, Sultanahmet gibi, çok sorun değil. İnsanlar çok alışıklar. Çekin, hafifçe tebessüm edin ve devam edin. Ama etrafta çok fotoğraf çeken insanın olmadığı durumlarda o kadar da kolay değil. Ya dürüstçe izin isteyip, gülümseyip, neden çekim yaptığınızı açıklayıp fotoğraf çekmeyi deneyin (bu durumda belki en fazla 5 kişiden izin alırsınız ama güzel portre çekersiniz) ya da bir tele objektif temin edin, tercihen 300 mm civarı ve uzaktan uygun açıyı yakalayıp çekmeyi deneyin. Bu durumda da 50-100 foto çekersiniz ama yine içinden 5 adet güzel fotoğraf çıkar.

Kolay gelsin

Tarih: 31 Temmuz 2011, 23:29 - İp: 212.***.**7.194
senolyilmaz
senolyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

izin almadan çekim yapmayı tavsiye etmem...

Tarih: 31 Temmuz 2011, 23:36 - İp: 176.***.**0.218
gokhanz
gokhanz (üye)
İstanbul / Amatör

tatlı dil yılanı deliğinden çıkarırmış; kibar bir şekilde izin isterseniz eğer, red edilebilmeniz için bir neden göremiyorum.

Tarih: 31 Temmuz 2011, 23:50 - İp: 85.***.**8.62
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Buraya tıklayın.......

Tarih: 1 Ağustos 2011, 08:14 - İp: 94.***.**6.196
fotomehmet56
fotomehmet56 (üye)
Batman / Stüdyo Fotoğrafçısı

Öncelikle gizli fotoğraf çekmek mahkul birşey değildir.Tabi bu nerde fotoğraf çektiğinize de bağlıdır.İçinde bulunduğunuz ortamın, toplumun bu tür durumlara nasıl yaklaştığı çok önemlidir.
En doğrusu fotoğrafını çekeceğiniz kişiden güler yüzle ve iyi niyetinizle izin istemektir.
Tabi bazı durumlar vardır ki fotoğrafını çekeceğiniz insanın fotoğraftan haberi olmaması gerekir ki fotoğraf amacına ulaşsın ve doğallığı yakalasın.
Bu tür durumlarda ise yapacak 2 seçenek vardır.
1.Fotoğrafı çekersiniz söylemezsiniz ve çeker gidersiniz(Tabi bu durum pek hoş bir durum değildir)
2.Fotoğrafı çektikten sonra gider kendisine söylersiniz ve eğer rahatsızsa fotoğrafı silebileceğinizi söylersiniz(Bence bu daha doğru bir hareket olacaktır)

Aksi taktirde herzaman iyi huylu insanlarla karşılaşmayabilirsiniz

Tarih: 10 Ağustos 2011, 04:29 - İp: 94.***.**8.224
kan_ki
kan_ki (üye)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

tanımadığın insanlarla konuşma, çikolata verirlerse yeme, seni çağırırsa kaç...

SİZCE kibarca BUNLARA RESİM ÇEKME teklifi sunsam ne tepkiler ALABİLİRİM?

sorusunda eylem gerçekleşmemiş. bana göre önce dene, sonra cevap verir isek daha makul olur.

Tarih: 11 Ağustos 2011, 13:34 - İp: 88.***.**4.217
adm78
adm78 (üye)
İstanbul / Amatör

şu çekingenliğimi bir kırabilsem.

Tarih: 20 Ağustos 2011, 23:38 - İp: 88.***.**8.68
  • 1