Fotoğrafçılık Forumları
Şimşek Çakarken Fotoğraf Tehlikesi
Şimşek yada yıldırıma resim çekmek tehlikeliymiş bu yüzden ölenler olduğunu gazeteden okumuştum peki böyle fotoğraflar çekiliyor. Tehlike neye bağlı, mesafeye mı, tesadüfe mi ? Bende korkudan yıllarca çekmedim bilgilerinizi bekliyorum .
Foto makinesi şimşeği çekmez
Pencerede , balkonda bir şey olmaz, ben garanti veriyorum.
Olursa da siz ölmüş olacağınız için benim için sorun yok
Şaka bir yana ben şimşek çaksa da fotoğrafını çeksem diye bekliyorum bu günlerde, en ufak bbir gürültüde hemen balkona koşuyorum.
Rize tam size göre bir yer yazları denizde sürekli şimşek çakar.
Bismillahirrahmanirrahim;
Efendim şimdi öncelikle şimşek ve yıldırımın farkını bilmez lazım. Şimşek:
Bulutlar arası akımın adıdır. Yere düşmeş. Bulutlar arasında parlar gürültü çıkarır.
Yıldırım:
Bulut ila yer arasında zuhur eder.Kimi zaman yerden göğe, kimi zaman ise gökten yere doğru iner. İndiği veya çıktığı yerde var iseniz hapı yuttunuz demektir.
İnsanları çarpanda yıldırımdır. Yıldırımın ne kadar uzağa düştüğünü bilmek için ise ışığı gördükten sonra sayın .Kaç saniye oldu ise bunu 300 metre ile çarpın.Mesafeyi bulun. Eğer 3 ten aşağı ise artık kaçma zamanınız gelmiştir.
Usta yıldırım avcıları filimli makinalar zamanında hayatlarında 20-30 tane işe yarar yıldırım çekebilirmiş. Ama şimdi bunun bazen bir günde çekmek mümkün.
Bir begeleselde seyerttiğime göre bu adamlar yıldırımları takip ediyorlarmış. Birinin anlattığına göre fırtınalar belli bir hızla yaklaşırlar. Yıldırımlarda tabi. Yıldırımlar arkanıza düşmeye başladığı anda kaçma zamanı gelmiştir diyor. Hemen hemen hepsinin yakınına düşmüş yıldırım.
BUfalo beyin dediği gibi yıldırımın dikkatini çekmemek lazım. Özellikle sivri şiylere kıl olurlar. HEmen üzerine düşerler. BU nedenle arazide sivrilmemeli. Açık ve düz alanda ayakta dinelmemeli.
Arz ederim.
bende endam ederim pızırtbıy... sizi çok çarpılmış gördüm...
Bir konu bu kadar güzel anlatılır. Deliler.
Buralarda şimşek çeker, yıldırım düşer derler.Makinada şimşeği çekiyormuş da ama yıldırım çarpıyormuş
çözüm:
----arazide iseniz----
sizin boyunuzdan daha uzun bir inşaat demiri alınır..yaklaşık olarak 150 metre (ki kaç adım olduyğunu bilmiyorum...) öteye dikilir... daha sonra fotoğraf çekme pozisyonu alınır ve çok rahat bir şekilde yıldırım fotoğrafı çekilir..
emin olun ki yıldırım o diktiğiniz inşaat demirine düşecek ve sizde 150 metre yakından yıldırım fotoğrafı çekmenin zevkini çıkaracaksınız...
---yerleşim yerinde iseniz----
hemen bi cami avlusuna girip minarenin altında durun birde 3 kulhuvallah 1 elham okuyun... artık size yıldırım felan çarpmaz..sebebi ise hem minare yıldırımı çekecektir.. hemde cami avlusunda duayı okuduktan sonra manevi bir koruma altında olacaksınız...
haşiye:::
her ihtimale karşı------ eşşeğini sağlam kazığa bağla öyle tevekkül et..
Teşekkürler arkadaşlar ilk yıldırım resmimi sizlerle paylaşırım artık tabi çekebilirsem
Yav arkadaşlar maaşallah hepiniç cem yılmaz gibisiniz.
İlgili olabilecek konular
-
Arayanın Fotoğrafını Gösterme Tam Ekran Yapma İphone
08 Eki. 2024, 22:19 prodersler
016908 Eki. 2024, 22:20
prodersler -
Arayanın Fotoğrafını Gösterme Tam Ekran Yapma İphone
02 Eki. 2024, 18:47 prodersler
018702 Eki. 2024, 18:47
prodersler -
Podcast - Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası
04 Eyl. 2024, 12:59 miratcenk