Fotoğrafçılık Forumları
Reklam Ve Moda Fotografcisi Olmak?
selamlar.ben 18 yaşında gazetecilik okuyan bir gencim.yeni bir D80 aldım.18-135 lensim ve uv filtrem dışında ekipmanım yok.yolun başındayım.nasıl moda ve reklam fotografcısı olabilirim.neler yapmalıyım.ünlü bi fotografçıyla görüştüm çekimlere girmem için para istedi neler yapmam gerek.
Nası para istedi onu anlamadım? O çekim yaparken sen yanında onu seyretmen için para mı istedi senden? Vay be kimmiş bu fotoğrafçı merak ettim Yaptığı çekimlerden parasını alamıyor olsa gerek ki böyle bir yöntem geliştirmiş.
İyi bir reklam ve moda fotoğrafçısı olmak için öncelikle iyi bir fotoğraf bilgisine sahip, farklı, yaratıcı, tekdüzelikten uzak, sanattan çok iş çekebilecek ve en önemlisi çevresi geniş bir fotoğrafçı olman gerekir. Bunun dışında sektörü de sürekli takip etmen gerekiyor ve biraz da dergi karıştırmalısın filan falan
Fotografciligin en zor dallarindan bir tanesidir,fotograf egitimini cok ciddi ve duzenli almalisin.
En az iki sene boyunca bir kare cekmeden makina temizlemeye, malzemeleri tasimaya bunun gibi angarya islere hazirlikli ol.Fotograf konusunda kendini yeterli gorsende,bu isin cirakligi uzundur.
Çekim seyretmek için para verme bence, zaten fazlada birşey öğrene bileceyini zannetmem, herşeyden önce teorik bilgilere sahip olmalısını, sonra teknik ve sonrada pratik, çeke bildiğin kadar fotoğraf çek hepsi güzel olmaya bilir, zaten profesyönel alandada bir sürü deneme fotoğrafları çekilir zamanla umulurki istediğin sevyeye ulaşırsın... Allaha emanet ol, ve bende önceki yorumları dikate alsan iyi olur, çok bilimli ve deneyimli insanlara benziyorlar...
merhaba,
bende moda fotoğrafçısı olmak istiyorum. bu nedenle bu sene fotoğrafçılık bölümüne girmeyi hedefliyorum. bu 4 yıl boyunca edinebildiğim bütün bilgileri öğrenicem, pratik , teknik vs... sonra bir dergiye girmeyi düşünüyorum. herhangi bir çekim farketmez. burda iyice yoğrulduktan sonra bu moda işine atılmayı düşünüyorum yavaş yavaş.
bu yol ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama en azından şimdilik hedefim bu.
ama önceki yorumlarda dedikleri gibi estetik ve farklılık çok önemli. tek düzeylilikten çıkmış ve yaratıcı bir kişik olmuş olmamız gerekli bencede...
Sevgili gurhan,
Bir insanin hedefi varsa, daglar duramaz onunde.
sana bu yolda basarilar,isigin bol olsun
Şu para olayı bana saçma geldi kesinlikle kabul etme hiç bişey öğrenemezsin öyle seyredersin adam çekimlerde işi gücü yok sana dersmi verecek eğer moda fotoğrafçısı olacaksan saçlarından tırnağına kadar bakımlı olmanı tavsiye ederim herşeyin tarz olmalı sende biliyosunki reklam ve moda fotoğrafçıları giyim tarzımı falan farklıyızdır öyle takım elbise ile gömle kravat la moda reklam çekimi olmaz bunlara dikkat etmek lazım yeri gelecek yırtık bir jean giyeceksin bu tarz giyinebilirmisin sen nekadar rahat giyinirsen karşındaki modelde sana okadar rahat olur
anlıyacağın bu işte karizma çok önemli makinanı tutuşun olduğundan daha havalı olmalı ukala olmalısın efendii olursan kaybedersin sakın ünlü fotoğraafçılarla görüşme hiçbir faydası olmaz çok sıkı bir ekip kur ama mutlaka ekibinde make up & hair desing olsun uçuk kaçık tipler olmalı ekibinde bay bayan karışık bir ekip kur okulunu oku tabiki faydası var ama unutmaki okul okuyup hayal gücü olmayan çok adam tanıyorum hayal gücü olmadan fotoğrafda başarı elde etmen söz konusu değil sevgilerimle.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Youtube'ye Reklam, Kart, Bitiş Ekranı Ekleme
28 Eki. 2018, 15:10 prodersler
0292128 Eki. 2018, 15:10
prodersler -
-
Kış Bayan Ayakkabı Modası 2017
07 Kas. 2017, 12:35 yemezlercici
0153207 Kas. 2017, 12:36
yemezlercici -