tabiatdost
tabiatdost (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Raw Fotoğrafları Göremiyorum

merhabalar arkadaşlar ben bir yıl kadardır fotoğraf çekiyorum yada çalışıyorum.daha önceleri jpg formatta çekimler yapıyordum fakat ciddi yerlerden fotoğraflarım jpg olduğundan dereceye giremedi ve büyük ödülleri kaçırdım.başa gelince anladım ki fotoğraf yani doğa yaban hayat fotoğrafları raw çekilirmiş.
raw fotoğraf çekmeye başladım fotoğraflarımı pc ye tanıtmam birkaç gün sürdü şimdi fotoğrafları hafıza kartımdan pc ye attığımda göremiyorum.
yani kesme biçme işlemlerinden önce göremiyorum fotoğrafa tıklayıp proğrama getirince görünüyor tabi buda fotoğraflarımı sınflandırmada bana zorluk çıkartıyor.
örn:su kuşları,büyük kuşlar,memeliler,manzara gibi.
fotoğraflarımı makinamın hafıza kartından pc ye aktardığımda görebilmem için ne yada neler yapabilirim.yardımlarınız için çok teşekkürler.fikret

Tarih: 27 Şubat 2011, 15:02 - İp: 78.***.**2.164
saf
saf (üye)
İstanbul / Amatör

şu an için photoshop cs5 ben açıyorum raw formatını makinanın markasını yazmamışsın ama nikon ise kendi programı açmaktadır.

Tarih: 27 Şubat 2011, 19:51 - İp: 85.***.**8.154
hcevikaslan
hcevikaslan (üye)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

adobe sitesinden, kullandığın fotoshop programına uygun olan "camera raw"
programını masaüstüne indir. c-program files-adobe-fotoshop-plug ins ve son olarak "file format" dosyasının içine at.
çektiğin herhangi bir raw dosyasına sağ tıkla ve fotoshopta aç. selamlar.

Tarih: 27 Şubat 2011, 21:47 - İp: 85.***.**7.36
tabiatdost
tabiatdost (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

ilginize çok teşekkürler.fot.makinam canon 40 D.phototshop cs3 ama pek kullanmıyorum.photoscape proğramını kullanıyorum genelde birde picasa var kullandığım.zannedersem cs3 için uyumlu proğramı indirip kurmam gerekecek.link verebilirseniz memnun olurum.saygılarımla selamlar.

Tarih: 21 Mart 2011, 19:18 - İp: 85.***.**4.128
  • 1