Fotoğrafçılık Forumları
Photoworld Mart Sayısı Bayilerde
PhotoWorld’ün Yeni sayısı çıktı
İlk sayısı 1 Eylül 2007’de çıkan PhotoWorld dergisinin dördüncü sayısı tüm Türkiye’de Yaysat Dergi/Gazete bayileri, DNR, Remzi, Nezih, Megavizyon, NT Mağazaları, Dost Kitabevi gibi özel bayiliklerin yanında AFSAD (Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği), AFAD (Adana Fotoğraf Sanatı Derneği), KEFSAD (Karadeniz Ereğli Fotoğraf Sanatı Derneği), FSK (Fotoğraf Sanatı Kurumu-Ankara), Fototrek, Fotoğraf Atölyesi vb. derneklerde 1 Mart’tan itibaren satışa sunuldu. Yayın Danışmanlığını Kocaeli Üniversitesi Fotoğraf ve Grafik Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özer Kanburoğlu’nun üstlendiği PhotoWorld’ün Yayın Kurulu’nda İzzet Keribar, Nevzat Çakır, Ali İhsan Gökçen ve Erdal Kınacı gibi usta fotoğrafçılar yer alıyor. Photoworld’ün Mart Nisan sayısında yer alan konulardan bazıları şu şekilde sıralanıyor:
1- Sahne Sanatları Fotoğrafçılığı
2- Fotoğrafta Perspektif Uygulamaları
3- 5 farklı yazılımla Panoramik fotoğraf oluşturma
4- Serdar Bilgili ile Engellere Rağmen fotoğraf kitabı üzerine söyleşi
5- Photoshopta pratik görüntü işleme
6- Sony A700’ün Türkiye’de ilk kez yapılan profesyonel testi
7- Kısa optik tarihi-3
8- Baltık şehri Riga üzerine proje çalışması: RİGA-Ali Haydar Yeşilyurt
9- Uçurtma yardımıyla kuşbakışı fotoğraf çekimleri
10- Fotoğraf sanatçılarının eserlerinin kullanımında ortaya çıkan sorunlar
11- Portfolyo: Ömer Yağlıdere
12- FOTOĞRAF YARIŞMASI: Portre fotoğrafı (HP fotoyazıcı ödüllü)
13- Gezgin’in bu ayki rotasında Stockholm var.
14- Dernek köşemizde Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD)’ni tanıtıyoruz.
15- Etkinlik sayfalarından fotoğraf sergileri, gösterileri ve yarışmaları takip edin.
16- Foto Hikaye: Fotoğrafınızı hikayesiyle birlikte bize gönderin yayınlayalım.
www.photoworld.com.tr
Serhat Yılmaz
PhotoWorld Yazı İşleri Müdürü
Kontrast Yayıncılık Reklam ve Tanıtım Hizmetleri
Adres: Fener Kalamış Cad. Selahattin Pınar Sok. Beste Apt. No: 5/2 Kalamış
Tel: 0216 418 19 76
Faks: 0216 418 01 74
Email: [email protected]
bu sayısı gercekten guzel...ozellıkle de portfolyolar...
benım bır fotografım yayımlandı yorum ıcın...fakat fotografım bıraz mudahale ıle bıraz daha hos bır hal almıs...bende genc bır cıft bulmus olsayfım aynı sekılde cekerdım ama ne yazık kı bulamamıstım...
herkese tavsıye edıyorum...
MERHABALAR BEN YILLARDIR FOTOĞRAF İLE İLGİLİ YAYINLARI VE DERGİLERİ TAKİP EDEN BİR FOTOĞRAF SEVER OLARAK GİT GİDE FOTOĞRAF DERGİLERİNİN SADECE REKLAM AMAÇLI YAYINLANDIĞI DÜŞÜNÜYORUM PHOTOWOLD DERGİSİNİDE (inceledim) MALESEF OLUMSUZ OLARAK GÖRDÜĞİM DERGİLERİN BAŞINDA YER ALDIĞINI SÖYLEMEK ZORUNDAYIM. BENCE GİDİP REKLAM KATOLOĞU YAPSINLAR ÇÜNKİ FOTOĞRAF ADINA YARARLI BİR İŞ YAPMIYORLAR...
Dün akşam alıp okudum ama bu sayısını çok fazla beğenmedim biraz boş bir sayı olmuş.
Sayın Zephyr5
Photoworld dergisi, şu an piyasada bulunan tüm fotoğraf dergileri içerisinde en az ilan alan ve ilan kaygısı hiçbir şekilde duyulmayan bir dergidir. Bence diğer dergileri ve sayfa sayılarını düzgünce inceleyip o şekilde eleştiri yapın ve fotoğraf meraklılarını yanlış yönlendirmeyin. Dergiyi eline alıp okuyanlar göreceklerdir ki dergide ilan yerine dolu dolu fotoğraf içeriği yer almaktadır. Sizin yazdığınızı okuyanlar ise farklı çevrelerin etkisiyle ve yönlendirmesiyle hareket ettiğinizi çok iyi göreceklerdir.
Gelelim Hata nickiyle yazan arkadaşa:
Biraz boş bir sayı olmuş derken neye dayanarak bu kanıya vardığınızı açıklamanızı istiyorum. Dergimiz 72 sayfa ve 62 sayfası tamamen dolu bir içeriğe sahip. İçeriğinde de yazdığım gibi 16 maddede özetlemeye çalıştım ama oraya koyamadığım bölümler bile oldu. O yüzden çok net bir şekilde PhotoWorld dergisini neye göre boş bulduğunuzu izah etmenizi istiyorum.
Serhat Yılmaz
PhotoWorld Yazı İşleri Müdürü
SAYIN SERHUNTE;
DAHA ÖNCEKİ YAZIMA HİTABEN KARŞILIK OLARAK PHOTOWORD DERGİSİNİ SAVUNUYORSUNUZ BELLİ Kİ DERGİNİN ÇALIŞANLARINDANSINIZ!
BEN SADECE SİZİN DERGİNİZ İÇİN DEĞİL DİĞER FOTOĞRAF DERGİLERİ İÇİNDE AYNI YORUMU YAPMIŞTIM FAKAT SİZ ONLAR GİBİ OLMADIĞINIZI SAVUNUYORSUNUZ FAKAT serdar bilgili ile engellere rağmen fotoğraf kitabı üzerine söyleşi; ki bu konu tv ve diğer basın yayınları tarafından neredeyse 1 sene öncesinden her yönüyle konuşuldu bu konu üzerine gitmek niye?? tekrarlamalar tekrarlamalar....
sony A 700'ün deneme testi bu da reklam değiilmidir! konularınız böyle tekrarlardan ve reklamlardan oluşuyorken nasıl oluyorda hala savunmaya geçebiliyorsunuz anlamıyorum!!!
Sayın Zephyr5
Serdar Bilgili röportajını tekrar sağlıklı bir şekilde okursanız, oradaki amacın kurulması düşünülen FOEV oluşumu hakkında bilgi edinmek olduğunu çok kolaylıkla anlayabilirsiniz. Ayrıca TV'de çıkmış olması demek tamamen sanata yönelik bir çalışma olan bu projeyi dergimize koyamayacağımız anlamına gelmemektedir. Bu projenin kitabı Şubat ayında yani geçtiğimiz ay basılmış ve satışa sunulmuş bir kitaptır. Yani bu roportajın amacı projeyi sunmak değil, kitabı ön plana çıkarmaktır. Bu çalışmanın reklam amaçlı olduğunu söylemişsiniz. Serdar Bilgiliye ait firmalardan birine ait bir reklamı dergide gösterebilirseniz tüm dediklerinize katılıp size teşekkür edeceğim.
Sony A700'ün reklam amaçlı olduğunu söylüyorsunuz. Bu testte uyguladığımız metodolojiyi şu ana kadar uygulayan hiçbir dergi ve web sitesi yok (Türkiye için). tamamen tarafsız olduğumuzu gösteren bu uygulama ile makinenin artı ve eksilerini net bir şekilde gözönüne seriyoruz ve bu metodolojiyi siz de uygulasanız aynı sonuca ulaşabiliyorsunuz. Yani tamamen okuyucumuzu doğru bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Firmalar da yaptığımız bu testleri müşterilerine referans olarak gösteriyorlar ve PhotoWorld yazdıysa doğrudur diyorlar.
Konularda tekrarlardan bahsetmişsiniz ve bu da biraz enteresan bir yaklaşım olmuş kusura bakmayın... Şu an dergimizin 4. sayısı çıktı ve piyasalarda satılıyor. bu 4 sayının hangi bölümüne bakarsanız bakın hiçbir yazı ve portfolyonun başka bir yerde yayımlanmadığını rahatlıkla görebilirsiniz.
Sonuç olarak eleştiri yapmadan önce sektörü ve diğer dergileri iyice incelemenizi ve o şekilde hareket etmenizi tavsiye ediyorum.
SAYIN SERHYHUNTE;
MEĞER BU YAYINI SAVUNMAYA NE KADAR İHTİYACINIZ VARMIŞ EĞER SİZ BENİM BİR ÖNCEKİ YAZIMI DOĞRU ALGILAMIŞ OLSAYDINIZ KONULARA ÇAPRAZ CEVAP YAZMAZDINIZ!! AYRICA BEN HİÇ HAKARET ETMEDİM!!BU KADAR "SAVUNULMAYA İHTİYACI" OLAN BİR YAYIN OLDUĞUNU BEN BİLE TAHMİN ETMEMİŞTİM... DAHA FAZLA BU KONU ÜZERİNDE YORUM YAPMAK (HAKARET DEĞİL) (ÖZELLİKLE BELİRTMELİYİM SANIRIM) İSTEMİYORUM SİZE KOLAY GELSİN...
Sony A 700 ve Serdar Bilgili kısmıyla ilgili olarak yukarıda gerekli şeyler yazılmış zaten bu nedenle o konulara değinmiyorum.
Ayın Konusu: Sahne Fotoğrafları kısmında sahne fotoğrafları değil sahne fotoğrafçıları anlatılmış. Kişeler bu konuyu değil kendilerini tanıtmışlar. Bu yazıyı okuyupta haaaaa evet sahne fotoğrafçılığı böyleymiş demek diyebilecek kimse olmayacaktır. Balığın Sahne Fotoğrafçıları olması daha uygun olurdu.
Perspektif uygulamaları kısmı çok kısa ve yetersiz olmuş. Bu konuyu bilmeyen veya çok az bilen birisi bu kısmı okudukdan sonra aklı dahada karışacaktır. Çünkü yazılanları okuyup neyi nasıl yapacağını anlaması pek olası görünmüyor.
Fotoğraf çekmek çok kolay isimli bir kısım var ama niye ve onu anlamadım yazılanlar sanki iki sayfa boş kaldı orayı dolduralım demek için üstün körü yazılmış şeyler hiçbir şey anlatmıyor.
Foto Proje ve Foto Gezgin kısımlarında Riga ve Stockholm anlatılmış ama her ikiside çok kısa ve yetersiz olmuş bu iki bölümden birisi kaldırılıp veya birleştirilip tek bir yer yeteri derecede anlatılsaydı çok daha iyi olurdu bana kalırsa.
Hele birde AFSAD için ayırdığınız bölüm ve yazılar var ki içler acısı. AFSAD gibi bir derneği öyle iki satıra sığdırmaya çalışmaktansa hiç yer vermemiş olmak çok ama çok daha iyi olurdu. Hani kişi olupta rahmetli olmuş olsaydı kemikleri sızlamıştır diyeceğim.
Bunlar ve daha birçok eleştirilecek noktası var bu sayının, sanki eyvah bu ayki sayıyı hazırlamayı unuttuk diyip alelacele hazırlanmış bir sayı izlenimi uyandırdı bende önceki sayılara göre hiçte iyi bir sayı olmamış kanaatindeyim.
Sayın Zephry5
Size cevap bile vermeye gerek duymuyorum kusura bakmayın.
Sayın Hata
Sahne fotoğrafları yazımıza yapmış olduğunuz yorum tamamen yanlış bir bakış açısını yansıtmaktadır. Sahne fotoğrafçılığı uzmanlık isteyen bir alandır ve bu alanda çalışma isteyen fotoğrafçıların sahip olması gereken ruh hali ve uygulaması gereken püf noktalarına değinilmeye çalışılmış bir yazıdır bu. Bu yazıyı böyle algılamanız daha yerinde olur.
Perspektif uygulamaları ve Fotoğraf çekmek çok kolay başlıklı yazıların sorumlulukları yazıyı yazan kişilere ait olmakla birlikte gayet doyurucu olduğunu düşündüğümüz şekilde tasarlandı.
Foto proje ve foto gezgin yazıları, adları da gösterdiği gibi farklı konulara göre yazılmıştır ve konseptleri de tamamen farklıdır. Bu konuda 15 yıllık yayıncılık tecrübeme dayanarak tamamen yanlış yorum yaptığınızı rahatlıkla söyleyebilirim. İki disiplin başlığı da farklıdır ve biri gezerken çekilen fotoğraflardan diğeri üzerinde çalışılmış bir projeden oluşmaktadır.
AFSAD bölümünün içler acısı olduğunu düşünüyorsanız eğer bu şikayetinizi AFSAD'ın genel merkezine yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü tüm yazı ve görseller AFSAD'dan gelmiş ve bu şekilde yeterli olacağı söylenmiştir.
Son yazdığınız paragrafa da gülüp geçmekle yetiniyorum.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Youtube Kanalı Abone Sayısını Gizleme, Gösterme 20
24 Haz. 2020, 12:02 prodersler
0141324 Haz. 2020, 12:03
prodersler -
Video: Martın Parr: Contacts: Volume: 3 , Ep: 30
26 May. 2020, 19:30 miratcenk
0135426 May. 2020, 19:31
miratcenk -
Canon Çekim Sayısını Öğrenme Shutter Sayısı
15 Mar. 2020, 00:00 prodersler
0272415 Mar. 2020, 00:00
prodersler -
-
Gölge Fanzin'in 18. Sayısı Çıktı!
28 Oca. 2019, 14:54 miratcenk
0199828 Oca. 2019, 14:55
miratcenk -
Shutter Sayısını Öğrenmek İstermisiniz ?
21 May. 2017, 09:34 mesut.
1362121 May. 2017, 13:24
the_photgrpher -