Fotoğrafçılık Forumları
Ödev Yardım
arkadaşlar merhaba. ben sitenize yeni üye olmuş birisiyim. okulda hoca ödev olarak bizden bir kaç tane resim istedi. makina mühendisliği okuduğum için pek anlamıyorum fotoğrafçılıktan. bana yardımcı olabilirmisiniz. mutlaka istenilen fotoğraflardan elinizde olanlar vardır çünkü bu işe gönül vermiş kişilersiniz. ihtiyacım olan resimler:
herhangi bir yerin genel görünüşü
boy çekim(birisinin)
belden yukarı (birisinin)
alan derinliği az
alan derinliği çok
iz bırakan nesne
iz bırakmayan nesne
makro çekim
2 adet estetik genel resim .
Şimdiden teşekkür ederim
lütfen çarşamba gününe kadar teslim etmem gerekiyor yoksa kalcam dersten.
dediğiniz gibi, burdaki insanlar bu işe EMEK vermiş insanlardır.
istediğiniz bir fincan kahve değil ki, çıkarıp verilsin.
Stok fotograf siteleri vardır. Ordan düşük ücretlerle de bulabilirsiniz.
Üye olalı yarım saat olmadan böyle istekleriniz olursa, yadırganmanız doğal bir durum olacaktır.. Bu fotoğrafları nasıl çekeceğinizi sormalıydınız.. Size bu ödevi veren hoca, sizin dSlr sahibi olduğunuz fikrine kapılmış olmalı.. Öncelikle ona "Allah, akıl fikir versin" diyorum.. sizede geçmiş olsun, eğitim hayatınızın parlak olmayan bir dönemini yaşıyorsunuz.. Genede, kopya çekmeyin derim... Işığınız bol olsun..
#mete007' tarafından 15.01.2011 01:19:46 tarihinde düzenlendi.
Telif hakkı var ,tescil hakkı var, şu var bu var,, dikkat edin..
bkz KHK..
Abi bu KHK ne?
Barro atçek seni, hataemmi..
ustalar teşekkür ederim internetten buldum artık fotoları verdiğim rahatsızlıktan dolayı özür dilerim.
10 tane internetten fotoğraf bulup götüreceksiniz kendinize ait diye , fotoğrafçılık hocası da anlamayacak onların size ait olmadığını
Herkesin stili , kadrajlaması , seçtiği konular belirli şablonlardadır - 10 farklı kişinin fotoğrafı anında sırıtır ; kendiniz çektiniz diye yutturamazsınız ( en azından bana )
Sonra , hocanız bilmeyecek mi fotoğrafçılıktan anlamayan birinin hangi fotoğrafları çekebileceğini / çekemeyeceğini ?
Bastırıp verecekseniz , internete eklenmiş olanların çözünürlüğü yetmeyecektir - kağıda basınca sırıtır . Digital ortamda verecekseniz , fotoğrafların tüm çekim/ekipman / hatta çeken kişinin adını bile gösteren digital uzantılar (EXIF) , foyanızı ortaya çıkarır.
Sahi , çekim ayarlarını - makinanızı filan sorduğunda ne demeyi düşünüyorsunuz ?? Malum o 10 fotoğraf değşlik lens ve ekipmanlarla çekilmiş olacak ... Hocaysa objektif farklarını atlaması mümkün değil .
" Sıfır " almaya hazırlıklı olun derim
#paperman' tarafından 15.01.2011 18:46:45 tarihinde düzenlendi.
anlatmaya çalıştığım benim bölümüm fotoğrafcılıktan çok ayrı bir bölüm ve zaten herkes kendisi çekmiyor bu fotoğrafları ki zaten hoca da pek taktığı yok kendi alanın dışındaki öğrencileri. çözünürlük konusunda zaten bir digital makinenin çözünürlüğünde yani en az 10 MP fotoğraflar buldum. çekim ayarlarını makinamızı zaten soramayacak çünkü fotoğraflar final yerine geçecek ve biz hocayı görmeyeceğiz bile asistanına bırakcaz. ki zaten fotoğrafların yarısından çoğu da kendi çekimim sizin dediğiniz gibi olma ihtimali de var ama olmaması umuduyla teslim etcem artık ödevimi. notu alınca size bildiririm teşekkür ederim ilginiz ve uyarılarınız için..
arkadaşlar ödevden 70 aldım teşekkür ederim herşey için.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Canopus Nhx-e2 Drivers Lazım Yardımcı Olurmusunuz Arkadaşlar
09 Kas. 2022, 11:18 yavuzkayseri
0137009 Kas. 2022, 11:19
yavuzkayseri -
-
Bunu Nasıl Yapabliirm Yardımcı Olurmusunuz
15 Haz. 2021, 18:47 xpia
1142916 Tem. 2021, 13:09
kayahanakcay -
Objektif Türü Hakkında Yardım
11 Tem. 2021, 22:12 susurluk1981
0144911 Tem. 2021, 22:13
susurluk1980 -
Kamera Seçmemde Yardımcı Olabilir Misiniz?
17 Haz. 2021, 12:58 dndraleyna
0212017 Haz. 2021, 12:59
dndraleyna -