Fotoğrafçılık Forumları
Kalite Deformasyonu...
Merhaba Arkadaşlar, Siteye yüklenen bir fotonun zamanla görüntü kalitesi bozulurmu.Zira yüklediğim bir fotoya şu an galerimde tesadüfen baktım. Oldukça fotonun görüntü kalitesinin bozulduğunu gördüm. Böyle birşey mümkünmü?
bence böyle bir eşy olmaz. olsa bile belki yüklendiği anda olur. yani durup duruken bozulmaması lazım..
link yollarsanız çok iyi olur. bende merak ettim...
Valla bende anlamadım inan, yüklediğim zaman baktım birkaç kere. Bu halde değildi.Sonradan bu hale geldi.
http://galeri.netfotograf.com/photo.asp?foto_id=218607
hımm cisimlerin köşelerinden bahsediyorsunuz sanırım... çok ilginç yaa...
bir yönetici gelsede cevap verse... çünkü ben anlayamadım
Akşam evden buraya birde iyi halini yüklemeyi deneyeyim fırsatım olursa.Fotoyu silmeyide istemiyorum.
programı işlerken hangi programı kullanmıstın???
photoshop kullanmadıysan bu tip bozulmalar olması normal. kucultme sırasındada olabiliyor. save for web gibi bir kayıt yaptıysanda olabiliyor. sanırım ilk yuklediginde farketmemiştin. monitorun ayarlarından yada kalibrasyonundan şimdi daha cok gozune batıyor olabilir.
yanı ilk yukledigin anda nasılsa şimdide oyle ama sen yenı farkediyorsun.
kucultme ve sonrasında kayıt için ps yada kaliteli bir fotograf programı kullanmak sorunu cozer.
Malesef photoshopta işlemedim, makinemin kendi programında ve picasada işlem yaptım.Bendeki küçültüp yüklediğim kareye baktım,onda bu deformasyonlar yok bunlar sonradan siteye yükledikten 10 gün kadar sonra oldu.Ben hep 800 piksele kendim picasada küçültüp yüklüyorum.Buraya kücültülen orjinal fotoyuda yüklüyecektim,ama beceremedim.O zaman aradaki farkı görürdünüz.
durdukça bayatlıyo demekki...
Siz ne yapıyorsunuz?Deepfreze mi kaldırıyorsunuz?
evet site yönetiminden cevap bekliyoruz. Fotoğrafları sıkıştırıyo musunuz yoksa? Server'da yer mi kalmadı?
gorbi picasayla sıkıstırdıgın fotograf birde nete yukleme surecinde sıkısmaya ugrmıs olabilir.bence ik etapta farketmedin şmdi farkediyorsun.
cnku dikkatli bakmadan goze carpmıyor.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Photoshopta Kullanılabilecek Kaliteli Png Psd Resi
01 Ara. 2019, 12:32 prodersler
0256801 Ara. 2019, 12:33
prodersler -
-
Analog Makinalardaki Gövde Kalitesi
22 Ağu. 2017, 21:11 alpermundo