Fotoğrafçılık Forumları
İyice Çığırından Çıktı Mı Ne?
Çok üzgünüm ama artık bunu ben de itiraf edeceğim..Siteye yüklenen fotoları onaylayan kimse onu bilmek istiyorum..Bu kadar laçkalık olmaz.Üzerinde yayınlandığı sitenin adı yer alan fotoğraflara, cep tel ile çekilenlere onay verirlirken onca emek verilip çekilenler es geçiliyor..
Doğrusu bu bana pek olmadı ..Taki aşağıdaki fotoğrafa kadar..Ama yakın arakdaşlarımın bir çok değerlendirilemesi gereken fotoları onaydan geçemedi.Onayın gayet gayri ciddi yapıldığını düşünmeye başladım.Ve sizlerden onaydan geçemeyen fotoğrafımı aşayıa yükleyerek görüşlerinizi almak istiyorum.
Aslında bu cep telefonuyla çekilenler konusu da tartışılmalı.
Cep telefonları artık yalnızca cep telefonu mudur?
Bu arada gülme komşuna gelir başına demişler. Bu gün benim de bir fotoğrafım onaylanmadı...
Benim fotoğraf da lazut un fotoğrafı gibi belki çok iddialı değildi, ama kötü de sayılmaz...
Çok mu kötü Onaylanmayacak kadar mı kötü
#buffalo' tarafından 08.08.2007 15:13:47 tarihinde düzenlendi.
Dert etmeyin lazut,buffalo.Bence biraz konu sıkıntısından kaynaklanıyor sizin çok iyi fotoğraf ekleyememniz ama zaten sizin portfolyolarınız şahane.
Fotoğraf onayı konusuna gelirse doğrudur aksama vardır,siz katılıyorum.
Yok yok, iinsanın başına gelince anlıyor. Şimdi anlıyorum lazut un ne demek istediğini. Benim fotoğrafım onaylanmadı diye tepki vermek değil bu. Ben pek takılmam böyle şeylere.Gerçekten hiç önemsemem, internette sanal mutlluluklar filan bana göre değil. Zaten ayda bir kendi galerimdeki fotoğrafların bir kısmını silerim. Bazen aylarca fotoğraf da eklemem.
Ama bunlar onaylanmadıysa eğer, yani bu fotoğraflar kötüyse demekki netfoto belli bir aşamayı geçmiş derim sevinirim. Ama gördüğüm kadarıyla öyle bir şey de yok.Link verip insanları kışkırtmanın anlamı yok ama bu gün onay gören çalışmalar bizim fotolardan çok mu iyi ?
Fotoğraf iddialı değildir, ama teknik açıdan ciddi bir sorunu da yoktur. Bu fotoğrafların onay merciine takılması doğru değil. O zaman bir ön elemeden geçtiğini varsayacağız fotoğrafların, kalite kontrol gibi. Ki bu hiç bir sitede yok yeryüzünde.
Site editörünün -kendi beğenmediği çalışmaları- elemesi doğru ve şık bir yaklaşım değil. Site editörü beğenmez başkası beğenir.
Site editörüne düşen çalıntı olduğu aşikar olan, üstünde çalındığı sitenin linki bile olan fotoğrafları onaylamamak,
çok kötü kadraja sahip fotoğrafları onaylamamak,
aile albümünde olması gerekenleri onaylamamak ki sitede aile albümü de var zaten,
ya da fotoğrafa benzemeyen şeyleri elemek....
bunun ötesinde ben beğenmedim onayladım yaklaşımını benimsemek zor , o zaman ben de sorarım tabi, üstünde link var, nerden çalınmış belirsiz. Sitede ne işi var ve halen neden silinmiyor?
http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=180106
onay mekanizmasında sorun olduğuna ben de kanaat getirdim, sorun benim fotoğrafın onaydan geçmemesi değil. onay sisteminin bir mantığının olmaması.
Aslında bu tip konular ne zaman açılsa onay mekanizması ipleri gevşetir, öyle de bir istenmeyen yan etikisi var.
Bir netfoto dostunun uyarısı ile biraz daha düşündüm. Ve fotoğrafıma bir kez daha baktım.Onay mekanizmasının halen sağlıklı olmadığını düşünsem de sitede fotoğrafg kalitesinin nisbi de olsa arttığı şu günlerde biz eski üylerin daha özenli olması gerektiğine kannat getirdim . . .
Sefer Hoca nın topiği , yazılanları üstüne alınma riski her zaman olsa da lafım herkese, ben dahil
Hanginize cevap vereceğim bilmiyorum.Çünkü hepinize çok kızdım çok. Özelliiklle de tilkiye hüzüseline ve buffaloya..
Ya arkadaşlar şaka bir yana elbbette iğneyi kendime batırıyorum..Gerçekten diyorum..En son birr topikle cümle aleme de söylediğim foto için geeçirdiğim kazalı gezimde tam 158 adet foto çekmişim.Ama onlardan hiç birini siteye yüklemeye uygun görmedim.Ki artık eskisi gibi de değil.Bir fotoyu çekerken bir kez daha BAKARAK çekiyorum..
Neyse sevgili tilki, buffalo ve hüzünseli..MESELELE BENİM FOTONUN ONAYLANMAMASI DEĞİL.
Şimdi sizlere link vereceğim ama yakışık olmayacak çünkü bahaneniz hazır "KÜÇÜK HALLERİNDEN BELLİ OLMUYOR" onun için bunun üzerine daha ne diyebilirim ki..Haklısınız..
Öte yandan sevgili buffalo "Benim fotoğrafım onaylanmadı diye tepki vermek değil bu. Ben pek takılmam böyle şeylere.Gerçekten hiç önemsemem, internette sanal mutlluluklar filan bana göre değil. Zaten ayda bir kendi galerimdeki fotoğrafların bir kısmını silerim. Bazen aylarca fotoğraf da eklemem.
Ama bunlar onaylanmadıysa eğer, yani bu fotoğraflar kötüyse demekki netfoto belli bir aşamayı geçmiş derim sevinirim. Ama gördüğüm kadarıyla öyle bir şey de yok.Link verip insanları kışkırtmanın anlamı yok ama bu gün onay gören çalışmalar bizim fotolardan çok mu iyi ?" demişsin ki aslında demek istediklerimin bir kısımı bu..
Ama sonra
"Ve fotoğrafıma bir kez daha baktım.Onay mekanizmasının halen sağlıklı olmadığını düşünsem de sitede fotoğrafg kalitesinin nisbi de olsa arttığı şu günlerde biz eski üylerin daha özenli olması gerektiğine kannat getirdim . . .
Sefer Hoca nın topiği , yazılanları üstüne alınma riski her zaman olsa da lafım herkese, ben dahil" demişsin ki bir tezatlık içinde olduğunu göstermişsin
Neyse mesajı aldım arkadaşlar..Siteye foto yüklerken biraz daha ÖZENECEĞİM..
Not:Sanırım sınırım bu..Daha fazla bir özenin daha fazla bir şey getireceğini sanmıyorum
evet senin sınırın bu kabul et bunu
ben son zamanlarda her şeyimle tezat içersindeyim zaten.
tüm bunlar bir yana, tamam özenelim bezenelim de üst galerinin en sağındaki...
site yönetimi bir güzellik yaptı ve üst galeriyi halk seçsin dedi. ama halk neyi düzgün seçti ki üst bandı seçsin değil mi...
Sağı da iyi üst bantın "solu da"..Bir tek benim özenmedne göndermeye kalktığı yuklarıdaki fotoğrafım iyi değil..
Yeniden bir kez daha dene Sefer.
Üstbant da puanlamalı şimdi.
arkadaşlar ben de bu resmi pek beğenmedim açıkçası. resmin pek konusu yok gibi. tek özelliği renklerinin güzel olması. cep telefonu deyip geçmeyelim; bazı arkadaşlar cep telefonlarıyla harikalar yaratıyorlar. artık cep telefonları da pek cep telefonu gibi değil zaten
İlgili olabilecek konular
-
Photoshop Çıktısı Farklı Renklerde Çıkıyor
07 Kas. 2021, 21:30 myavuz173
1213905 Ara. 2023, 03:02
mete007 -
Yeni: Gölge Fanzi̇n, Sayı: 19, Bahar'19 Çıktı!
24 Nis. 2019, 22:40 miratcenk
0239124 Nis. 2019, 22:41
miratcenk -
-
Gölge Fanzin'in 18. Sayısı Çıktı!
28 Oca. 2019, 14:54 miratcenk
0201628 Oca. 2019, 14:55
miratcenk -
Yeni Sıgma 12-24mm F4 Dg Hsm Art Çıktı
13 Eki. 2016, 09:41 siparisium
1219128 Eki. 2016, 23:43
akkaymaz -