bulutbey07
bulutbey07 (üye)
Antalya / Firma

Grafik Tasarım Ve Dijital Fotograf

-Reklam { İnternet Duyuru Reklam - Afiş - Katalog - Broşür Tasarım ve Baskı }
-Fuar Katılımları için Özel Afiş Tasarım ve Baskı
-Web Tasarım { Kurumsal - Alışveriş - Firma ve Ürün Tanıtım }
-Dijital Fotoğraf Çekimi ve İşleme
-Özel Günlerde Dijital Fotoğraf Çekimi
arkadasşal bu gibi işleri yapmak için bir ajans kurmayı hedeflesek. sdütyo için ne gibi malzemeler bulundurmam gerekir. yani benim işimi görecek flash tepe ısığı vb. malzemelerden kaçar tane gerekli olur. ayrıca özel ürün fotografları ve reklam fotografları da cekilecek. bunun için neler gerektiği hakkında bilgi sahibi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim...

Tarih: 18 Mayıs 2007, 17:52 - İp: 88.***.**8.121
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

o kadar geniş bir yelpaze yazmışsınki.. fotoğraf makinelerinin hepsi olabilir..(39 mplik hasselbladdan 3 mplik cep dijitaline kadar hepsi lazım olur)
şu olmaz denilecek bir cihaz yok.. stüdyocu olduğun için bunu bildiğini düşünerek atlıyorum.
Stüdyocu olduğun için aydınlatmayıda benden iyi biliyor olman gerek, ama bilmiyorsan işine göre flöresanlada çekim yapabilirsin, çektiğin mekana/ürüne göre 5 milyarlık aydınlatma/paraflaş sistemide gerekebilir.

Bi light box çok iş görür..
birde katlanabilir ışık çadırları var çeşitli ebadlarda.. çekimini yapacağın şeye göre onlarda gerekebilir.. örn: saat fotosu çekiyorsan 40x40x40 cm yeterli olur. Bavul fotoğrafı çekiyorsan 150x180x210 cm falan yeter ancak.. üç tarafınada birkaç yüz vatlık spot ışık koyarsın olur biter...

seçim yapma aşamasındaysan ihtiyaçlarını dar alanlarda belirlemeli, ona göre tercihler yapmalısın.. ben şimdilik filmli bir SLR ve birde compak kullanuyorum makine olarak. aydınlatmada 2 ayaklı şemsiyeli ampülflaş bir tanede çadırımsı aydınlatma (el yapımı) kullanıyorum. şimdilik ihtiyacımı karşılıyor. Daha üst seviyede ihtiyaçlar-işler söz konusu olursa işi profesyonel fotoğrafçıya paslıyorum.

Tarih: 18 Mayıs 2007, 18:30 - İp: 88.***.**5.117
  • 1