Fotoğrafçılık Forumları
Fotografta Netlik ?
Galerideki fotolarla karsilastirinca cektigim bircok fotografta netlik sorunu var... makinemdenmi kaynaklaniyordur ( canon ixus 120 is) yoksa yanlis ayarlarimi kullaniyorum... cektigim fotoyu genelde hem Auto hem manuel programda cekiyorum...yardimci olursaniz sevinirim :-)
Fotoğraflardan örnekler ve çekim bilgilerini verebilirseniz daha iyi olur.
Evet benimde karsilastigim bir sorun netlik sorunu; Lens temizligine onem verin kesinlikle bez, gomlek vb. silmeyin ben yumusak firca kullaniyorum, bulutlu veya ruzgarli havada cekim yapmamaya ozen gosteriyorum, gunesli ozellikle gun batimi iyi bir tercih olabilir, tripod kullanimi cok onemli tripod yoksa makinayi iyi sabitlemeniz gerekebilir, (canon ixus 120 is) makinanizin ayarlarini bilmiyorum ama mumkunse kontrast, saturation(renk doygunluğu), vivid(canlı/parlak ) ayarlarini kullanabilirsiniz, naçizane bilgimle basarilar.
doğru lenslerle, kaliteli ve temiz ekipmanlarla, doğru bilgi-ışık ile istediğiniz netliği yakalarsınız.
örnek olarak ekledigim fotolarda "Elektrik Direkleri" ni verebilirim...cekim bilgisi olarak biraz zoomladigimi hatirliyorum azda olsa yakinlastirinca netlik hemen bozuluyor...
ve mesela agac resimlerinde kücük dallarin daha belirgin olmalarini istiyorum Mesut abi
Buranin havasi genelde hep bulutlu ve rüzgarli oluyor maalesef...sizlerinde dedigi gibi kontrast, isik vs fotoyu cektikten sonra degil cekmeden önce ayarlamayi ögrenmem lazim...baynikon ve remi5861 önerileriniz icin cok tesekkür ediyorum
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Lenslerdeki Netlik Kaybı Ve Optik Sorunlar Hk.
20 Eyl. 2018, 15:10 wykey
1358321 Eyl. 2018, 03:04
paperman -
-
Fotografta da mı Eh Diyorum Pes Diyorum.
29 Ara. 2014, 15:18 bedirhanbey
5219028 Eki. 2015, 09:30
kesim00 -