blue_az
blue_az (üye)
Ankara / Amatör

Fotoğrafçılık Eğitimi

Merhabalar Sayın Fotoğrafçı Üstatlarım.

Forumda bir kaç gündür fotoğrafçılık hakkında bilgi edinmeye çalışıyorum tabi niyetim açık ve net olarak ileride profesyonel fotoğrafçı olmak.

Mesleğim (web tasarım & yazılım) gereği fotoğraflarla zaten iç içeyim kesiyor biçiyorum renkleriyle onuyor rutuşlar yapıyorum.

Bir gün profesyonel bir site için fotoğrafçıya ihtiyacımız oldu arkadaş geldi sorunumuzu giderdi (ürün fotoğrafçısı) aslında içimde olan ama fitili hiç ateşlenmemiş fotoğrafçılık tutkusu içten içe çark etmeye başladı.

O ışık, yansımalar...

Biraz oturup düşününce neden bende bir hobi edinmeyim ki dedim.

Aslında bir makineye karar verdim (nikon d90) ama almadan önce 2-3 ay belki 1yıl araştırmam gerektiğini düşünüyorum.

"Eğitim Şart" sloganıyla sizlere danışmak istedim Ankara'da nerede bu işin eğitimini almalıyım acaba makinemi alıp eğitime başlamak mı daha mantıklı yoksa almadan mı ?

bana biraz bilgi veriryol gösterirseniz çok sevinirim.
Hepinize saygılarımı sunuyorum.

Tarih: 3 Ağustos 2010, 16:35 - İp: 85.***.**0.31
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

forumda kısacık bir aramayla

http://forum.netfotograf.com/photo_technics.asp?msg_id=7922

http://forum.netfotograf.com/fotografcilik.asp?msg_id=40696

bir makine olmadan egitim alamazsınız,aldıgınız egitim okuduklarınız gordukleriniz vs. havada kalır.
fotografcılık kagıt uzerınde degil makine uzerinde geliştirilebilir.
arabanın direksiyonuna oturmadan nasıl kullanılacagı ogrenilemez malum.

2-3 ay veya 1 yıl neyi arastıracaksınız? makineleri mi?
ne gerek var boyle bir bekleme surecine? tam tersine en kısa zamanda bir makine edinip egitime baslamanız gerek.

bu sene ile beraber tam on yıldır fotograf cekiyorum, piyasadaki en basit dslr makine bile bana fazlasıyla yetiyor hiçbir eksikligini hissetmiyorum, kimsede hissetmiyordur emin olun.
suanda piyasadaki en basit dslr bile 5-6 yıl oncenin ust seviye modellerinden daha iyi.
eger gercekten hevesliyseniz herhangi bir makine alın, bir kursa yazılın ve fotograf cekmeye baslayın.
size ust seviye modeller pahalı lensler falan onerilecektir, hiçbirisine ihtiyac duymayacagınızı şimdiden soyleyebilirim.
zaten ihtiyac duyacagınız zaman kendiniz farkına varacaksınız.

Tarih: 3 Ağustos 2010, 16:56 - İp: 92.***.**4.130
ozge71
ozge71 (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba,
Ankarada fotoğraf eğitimi alabileceğiniz dernekler var. Ben FSK (Fotoğraf Sanatı Kurumu) da temel eğitim aldım. AFSAD (Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği) Ankaradaki en eski ve köklü kurum ve FSK ile AFSAD Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonuna bağlı kurucu dernekler. Ayrıca FSA var (Fotoğraf Sinema Ankara). İnternete bu kısaltmaları girerseniz her birinin adreslerine, kurs açılan tarih ve hatta kurs ücretlerine ulaşırsınız. Ana sayfalarındaki fotoğraflar da size bu kurumların bakış açılarını anlamada yardımcı olur. Ayrıca ücretli kurs almak da şart değil. Ben temel eğitimden fazlasını daha sonra kurumların hafta içi aktivitelerindeki belgesel, söyleşi, workshop, sergi vb. leri takip ederek öğrendim, o aktivitelerde önemli fotoğrafçılarla tanıştım , sorular sordum, çektiklerimi gösterip tartıştım..

Tabi ki duyduklarınızı deneyecek makine gerekli ama, eğer kafanız karışıksa çok acele etmeyin, bu kurumlardaki fotoğrafçılara da danışıp bir iki hafta içersinde almanız mümkün. Çağdaş bey (Gaijin) çok haklı, makine konusunu abartmaya gerek yok. Ben 2 senedir kompakt megazum ile (FZ18) çekiyordum. Hatta temel eğitimi, portre ve dijital atolyeleri bu makineyle tamamladım. CS3 öğrenirken bu makineyle çektiklerimi düzenledim. FSKnın tüm etkinliklerine FZ18 ile katıldım, onunla sergi açtım, gösteri sundum, bir iki mütevazi başarılı fotoğraf ve sergileme ünvanı bile aldım ama Nikon D90ımı daha yeni edindim. SLR ile fark yok mu : var, ama bende de onu layıkıyla kullanacak tecrübe ve bilgi var artık. Ve emin olun ne işe yaradığını bilmediğiniz yüzlerce menü özelliğine hiç ihtiyacınız olmayacak, asıl lazım gelen fotoğraf bilgisi ve tecrübe. O da her manuel özellik sunan hemen her makineyle edinilebilir, yeter ki siz emek harcamaya istekli olun.

Tarih: 3 Ağustos 2010, 22:17 - İp: 88.***.**1.116
blue_az
blue_az (üye)
Ankara / Amatör

yorumlarınız için çağdaş bey ve özge hanım sizlere çok çok tşkrederim gerçekten gereken cevabı sayenizde aldım ilginiz ve alakanız için tşkrederim

saygılar

Tarih: 4 Ağustos 2010, 09:05 - İp: 85.***.**0.31
ujio
ujio (üye)
Ankara / Amatör

Ek olarak Ümitköy'de Odeon Sanat fotoğrafçılık eğitimi veriyor. Makina almak istediğiniz zaman da uygun fiyata alabilmeniz için yardımcı olurum.

Tarih: 4 Ağustos 2010, 10:42 - İp: 188.***.**1.42
evrensel
evrensel (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 15 Şubat 2011, 05:45 - İp: 188.***.**4.219
  • 1