siyahperde
siyahperde (üye)
Ankara / Amatör

Fotoğraf Tarama

Arkadaşlar ben analog slr bir makine kullanıyorum ve fotoğraf konusunda acemiyim. Fotoğrafları sadece baskı olarak alıyordum ama yorumlatabilmem için bilgisayara aktarmam lazım. Negatiflerden tarama yaptılar ama berbat oldu. Bütün fotolarda noise aldı başını gitti. Noise ki ne noise..!! Biir kaç farklı tarayıcıyla kendim taramayı denedim onlar da berbat oldular. Bana önerebileceğiniz herhangi bir yöntem var mı acaba?

Aklıma güzel bir dijital makine ile baskıların fotoğrafını çekmek geldi ama olur mu bilemedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Tarih: 9 Nisan 2008, 13:57 - İp: 78.***.**0.241
el-cezeri
el-cezeri (üye)
İstanbul / Meraklı

Uyarı

1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 9 Nisan 2008, 14:24 - İp: 78.***.**2.252
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ben basılmıs fotografı evimdeki tarayıcıda 1200 dpi de tarıyorum,noise yada herhangibirsey olmuyor.
mesafe fotografım bu sekilde taranmıstır..

Tarih: 9 Nisan 2008, 15:27 - İp: 78.***.**9.212
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

dia pozitiflerin nasıl tarandığını biliyorum ama negatifler hakkında bilgim yok.

dia pozitifler boru şeklindeki cama bağlanıp dönerek taranırlar. Yüksek süratte dönen bu camda taranırlar.
Digital öncesi reklam fotoları dia pozitif çekilip taranarak bilgisayara aktarılırdı.

nacizane tavsiyem beğendiğiniz kareleri karta bastırıp daha sonra bir masaüstü scanner da tarayabilirsiniz...

Tarih: 9 Nisan 2008, 15:38 - İp: 81.***.**3.185
el-cezeri
el-cezeri (üye)
İstanbul / Meraklı

Uyarı

2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 9 Nisan 2008, 15:56 - İp: 78.***.**2.252
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

negatif tarayan scannerlar var ev tipi.
fiyatlarını bilmiyorum ama bir arkadasım okullarında kullandıklarını soylemişti bikac yıl once

Tarih: 9 Nisan 2008, 16:36 - İp: 78.***.**9.212
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

http://forum.zoque.net/fotograf/13171-negatif-scanlemek/

http://www.netfotograf.com/ilan.asp?ad_id=10796

http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=kuAX9G5q2rQp8MvcMINNCA

Tarih: 9 Nisan 2008, 16:36 - İp: 81.***.**3.185
el-cezeri
el-cezeri (üye)
İstanbul / Meraklı

Uyarı

Tarih: 9 Nisan 2008, 16:56 - İp: 78.***.**2.252
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

reklam ve baskı sektöründe olduğumuz için biz genelde renkayrım stüdyolarında bu tip tarama işlerimizi yaptırıyoruz.

Gerçi bizlerin kullandığı film tipleri genelde DİA POZİTİF oluyor.
Kaliteli fotoğraf stüdyoları ile görüşmek lazım, cep telefonundan karta basmanın maharet sayıldığı çağımızda bunu yapan yer varmıdır bu da ayrı bir konu olsa gerek...

Tarih: 9 Nisan 2008, 17:03 - İp: 81.***.**3.185
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

dedigim tarayıcılar ev tipi tarayıcılar zaten
ozel bir aparatla negatif tarıyorlar.

Tarih: 9 Nisan 2008, 17:49 - İp: 78.***.**9.212
siyahperde
siyahperde (üye)
Ankara / Amatör

teşekkür ederim cevap yazan herkese. biraz fikir edindim. sanırım en iyisi iyi bir fotoğrafçıya gidip negatiflerden tarama yaptırmak ya da bir ozalitçiye gidip baskıları taratmak.

Tarih: 9 Nisan 2008, 22:11 - İp: 78.***.**2.14