Fotoğrafçılık Forumları
Fotoğraf Okuma.
Bir yorumda gözüme çarptı:
(Çocuk ve gençlerde portrenin önünde boşluk bırakılır çünkü geleceği vardır. yaşlı portrelerinde ise arka tarafta boşluk bırakılır çünkü geçmişi vardır) diye devam etmiş
Bu konu üzerine bilgi paylaşımı yapabilirmiyiz?
bu sitede fotograf okuyanları sevmiyolarki
ve
(Çocuk ve gençlerde portrenin önünde boşluk bırakılır çünkü geleceği vardır. yaşlı portrelerinde ise arka tarafta boşluk bırakılır çünkü geçmişi vardır
çok dogru
başka bi eserde bir üye
sevdim çünki; portrelerle arka fon ve yansımalar iyi uyum içinde artka fonun karışıklıgı düzensizliği dokusuyla işte hayat ve hayatın karışıklı... ve ana mekez ve karenin ilği odagı .. 1800 lerden sonra insanlık tarihine yeni görüşler sunan yeni ideolijiler sunana portreler ... ve yeşil çizgi her ideolijini herşeyin bir sınırı ve işte ...
böyle yorumlar yapıyordu artık yapmıyor körlendiği için
bu site fotograf okuyucukları sevmiyor
#sern' tarafından 14.09.2011 23:28:53 tarihinde düzenlendi.
Hımm!!
Fotoğraf konusunda;alaylı olmamdan dolayı merak ettiğim bir durum olması sebebi ile benim gibi durumda olanlar bilgilensin istedim.
Bu durumda benim takıntım;hareket yönü kuralı oldu
fotoğrafa kurallar koymak saçma, zaten kuralına göre çekersen kısır döngü aynı şeyler pişirilip pişirilip gelir.Bir şey çekersin yeni kural o olur tabii bence ...
Birkaç yıl önce;ne güzel yorumlar + eleştiriler yapılırdı çalışma altlarına
Ama; zaman geçtikçe sanırım sair sitelerin etkisi'de olacak-ki fotoğrafları yorumlayan üstatlar birer;ikişer kaybolup gittiler
ben çocuk portrelerinde arkayı boş bırakıyorum. ne geleceğinden bahsediyosunuz manasında.biraz karamsarımda. zaten yaşlı portresi de çekmiyorum. ben zaten fotoğraf çekmiyorum ne işim var bu sitede. online okey oyna yazdım bura çıktı.
Fotoğraf okumak zaman isteyen bir olay.Zaman gelir aynı fotoğrafı tekrar tekrar açıp uzun uzun incelersiniz.Çünkü o fotoğrafa sizi çeken bir şey vardır ve onu bulmaya çalışırsınız.
Sadece fotoğrafı görüntü olarak incelemek yetmez.Exif bilgilerini de incelemek gerekir.Fotoğrafın hangi saatte ve ne gibi değerlerle çekildiğini irdelemek lazım.
İzlediğiniz fotoğraf o değerlere ne derece uyuyor.Uymuyorsa bunun neden kaynaklandığını düşünmek ve bir tespitte bulunup bunu fotoğrafı çeken kişiyle paylaşmak gerekir.
Bundan dolayıdır ki fotoğraf okumak ve eleştiri yazmak gönül işidir.Gönlünüz, sabrınız ve zamanınız varsa fotoğraf okuyabilirsiniz.
Şahsen durum benim için budur.Arada bir de olsa benim gibi manzara aşığı biri için kısa yorum yazmak ta mümkün olabiliyor.
ben çocuk portrelerinde arkayı boş bırakıyorum. ne geleceğinden bahsediyosunuz manasında.biraz karamsarımda. zaten yaşlı portresi de çekmiyorum. ben zaten fotoğraf çekmiyorum ne işim var bu sitede. online okey oyna yazdım bura çıktı.
Aradabir; okey atmayı ihmâl etmeyin
(Fotoğraf okumak zaman isteyen bir olay.Zaman gelir aynı fotoğrafı tekrar tekrar açıp uzun uzun incelersiniz.Çünkü o fotoğrafa sizi çeken bir şey vardır ve onu bulmaya çalışırsınız.
Sadece fotoğrafı görüntü olarak incelemek yetmez.Exif bilgilerini de incelemek gerekir.Fotoğrafın hangi saatte ve ne gibi değerlerle çekildiğini irdelemek lazım.
İzlediğiniz fotoğraf o değerlere ne derece uyuyor.Uymuyorsa bunun neden kaynaklandığını düşünmek ve bir tespitte bulunup bunu fotoğrafı çeken kişiyle paylaşmak gerekir.
Bundan dolayıdır ki fotoğraf okumak ve eleştiri yazmak gönül işidir.Gönlünüz, sabrınız ve zamanınız varsa fotoğraf okuyabilirsiniz.
Şahsen durum benim için budur.Arada bir de olsa benim gibi manzara aşığı biri için kısa yorum yazmak ta mümkün olabiliyor.)
Çok haklısınız gülter hanım.
Benimde bazen kafam ve keyfim güzel olduğu zamanlar;fotoğraf yorumunda detaylara dokunduğum oluyor
#koroglu1414' tarafından 15.09.2011 00:10:50 tarihinde düzenlendi.
10 saniyede veya en fazla 10 dakikada çekilmiş bir fotoğraf , üzerinde aylarca çalışılmış / kafa yorulmuş bir tablo gibi okunulmaya çalışmalı mı peki ? Çeken bile o kadar düşünmemişse , bizim zorlayarak ilave bir şeyler görmeye çalışmamızın , manalar yüklememizin gereği var mı ?
Fotoğraf doğru çekildiyse göreceğimi ilk bakışta zaten görürüm ; onun dışında "okumaya" çalışmıyorum fotoğrafları . Teknik olarak inceler / krcalar, vakit harcarım - farklı sebeplerle, o ayrı .
paperman usta+++++++++++++
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Arayanın Fotoğrafını Gösterme Tam Ekran Yapma İphone
08 Eki. 2024, 22:19 prodersler
013908 Eki. 2024, 22:20
prodersler -
Arayanın Fotoğrafını Gösterme Tam Ekran Yapma İphone
02 Eki. 2024, 18:47 prodersler
015602 Eki. 2024, 18:47