mustdem
mustdem (üye)
Gaziantep / Amatör

Fotoğraf Çekerken Müdahale

Bir polis memuru fotoğraf çekerken kendini tanıtmadan, size müdahale eebilir mi?

Tarih: 5 Kasım 2008, 12:07 - İp: 78.***.**1.217
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

fotoğraf çekmenin yasak olduğu bir yer değilse edemez, ya da etmemeli. avukatlar vardı buralarda bikaç tane bi baksınlar

Tarih: 5 Kasım 2008, 12:39 - İp: 144.***.**1.202
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

ben sokakta rasgele çekim yaparken elli kişi yanaşıp 'nie çekiyon? ne iş yapıyon ? ne çekiyon ?' diye sorar. hep banamı sorarlar bunu bende merak ediyorum
soranları terslememek için kendimi zor tutuyorum çünkü bıktım
ama hiç polis rastlamadı

Tarih: 5 Kasım 2008, 20:05 - İp: 85.***.**2.15
sabanersan
sabanersan (üye)
Bursa / Meraklı

çiftlikteki bütün otlar,böcekler tanıdı..insanlarda tanıyor..işgüzar birisi 155 i arıyor..hemende geldiler..birde saksağan çekeceğiz diye jandarma karakoluna davet edilmem var...davet tabiiki,bir manga asker nezaretide oluyor..komutan kardeş çok anlayışlıydı..ogün karttakılerde hediye ettik..daha yukarılara kadar gitmiş,olay....

Tarih: 5 Kasım 2008, 20:40 - İp: 88.***.**3.223
kiziltug
kiziltug (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

Allah angıtlarla karşılaştırmasın nesilleri tükeniyor.. Ne akdar güzel kuş olsalarda.

Bu mevzuya gelince ise ben çok duydum kafalarına göre alıp gittiklerini yaşadığımız ülke teksas olunca şanımız olan ünifarmayı layıkı olmayan insanlara dahi giydirip sokağa sürüyorlar. Geçen gün arkadaşımın biride sırf fotograf çektiği için alınıp karakola kadar gezdirilmiş. Benim başıma daha gelmedi ama gelirse yapacağım fikirlerim var paylaşmak istemiyorum vakti gelince görülürler abi.

Fakat böyle bir durumda yapmanız gereken onu üstün olduğunu kabul edermiş gibi yaparrak ilk başta alttan almak ısrarlı tavıralrla götürmeye kalkarsada yetkili bir öerci ile konuşmak.

O kadar üzülüyorum ki bu duruma anlatamam bizim paramızla giydikleri ve bizi korumak için kullanmak zorunda oldukları halde bunu idrak edemeyip tersliyorlar işimiz olduğunda. Tam da öyle bir günde yazdın ki abi tam başımdan tuhaf olaylar geçti bun günlerde, köy jandarma komutanlığı ile... Asabiyetimi affedin ama Vatanımı böyle şeylere emanet etmek çok zoruma gidiyor. Sadece elinizde olduğunca muhattap olmamaya çalışın derim. Eğer takarda devam ederlerse 70-300 ile birkaç fotograflarını alıp üst mercilere ulaştırmak yada medya yolu ile rüşvet alırlarken yayınlamak güzel olabilir.

155 i arayan kişiye yanlız birşey diyemem haklıdır ben görsem bende ararım çünkü bizim buralarda fotograf yada araştırma ayağı ile bir sürü tarihi eseri yurt dışına kaçırılıyor. Yada bomba konulacak diye tırsarak da ihbar etmiş olabilirler cahilliklerine verin. Canınızı sıkmayın.

#kiziltuğ' tarafından 05.11.2008 22:26:39 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Kasım 2008, 22:22 - İp: 88.***.**7.3
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Ortalık kaynıyor,dikkat edin siz de..

Tarih: 5 Kasım 2008, 23:29 - İp: 88.***.**9.63
ocanic
ocanic (üye)
İstanbul / Meraklı

Tiple alakalı desem en vukaatlı benim olmam gerekir bi elde makine bir elde tesbih ağızda sigara el belde kulak kirişte misali salaş bi tip ne hikmettir daha başıma bi iş gelmedi.İşin ilginci polis abileride çok çekerim onlarda kasılır poz verir

#ocanic' tarafından 07.11.2008 14:35:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 7 Kasım 2008, 14:34 - İp: 78.***.**6.243
mustdem
mustdem (üye)
Gaziantep / Amatör

Kardeşim ne adına olursa olsun kurumlar içinde bile olsa fotoğraf her şekilde çekilebiliyor. Bu sadece önüne gelen her şeyi yasaklayan, yaftayan, şüpheleyen insanların bir uğraşısı.
Bence poliste olsa kenara çekip kendini tanıtmalı ve ifade almalı gerekirse karakola bildirmeli ve ifade almalı. sokağın ortasında bağırıp çağırıp hiç bir iş yapmayan adam iş yapma değil korku salma veya gözüne kestirdiğini sindirme peşinde.
Bide çalıştığımın kurumun (hastane) sivil savunma uzmanı fotoğraf makinasını bile getirmemi istedi iş yerime pardon emretti.

Tarih: 7 Kasım 2008, 16:03 - İp: 78.***.**1.217
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Manisada 3 olaya denk geldim. Birincisi manisayı tanıtan web sitesi yapma hayaliyle çekim yapıyordum. Sokaklar boş saat gecenin 3'ü.
Bir tek devriye sordu. kolay gelsin ne yapıyorsunuz gecenin köründe si dedi.(biz 3 kişiyiz bu arada)
Anlattık durumu tamam deyip geçtiler. Gerçi onlardanda bişey çıkmadı hayalde öyle kaldı (fotoğraf çekmeye başladığım ilk zamanlar)
Diğeri, gündüz sabit duran emniyet aracının ışığını çektik. hem videoya hemde fotoğraf karesine. Ondada sordular ama biz yine cevap verdik. Sağolsunlar bişey demediler. (deyipte ne yapacak efekti bize lazım dedik anlayış gösterdiler sağolsunlar)
3.sü; emniyetin önüne diikilen dev bayrak. Gerçi buraya makinenin ne marka olduğunu sormak için gelenler haricinde kimse gelmemişti. E makineyi havaya doğrultunca kimsede acaba ne amaçla çekiyor demiyor..

Tarih: 7 Kasım 2008, 16:05 - İp: 78.***.**7.139
canerv
canerv (üye)
Bursa / Meraklı

ergenekondan içeri almasınlar dikkat edin...

Tarih: 10 Kasım 2008, 13:32 - İp: 78.***.**9.12
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

beni de geçen bir alışverişmerkezinde güvenlikler önce takip etti sonra da güvenlik müdürü gelip ne çekiyorsunuz diye sordu, gerçi ben orda bir müşterinin çekim işlerini hallediyordum müşteri müdahale edince gittiler, ama böyle yasaklar var...

Tarih: 10 Kasım 2008, 13:44 - İp: 81.***.**3.185