renkgarenk
renkgarenk (üye)
Aydın / Amatör

Fotoğraf Çekerken

Önce herkese merhaba ben siteye yeni kayıt oldum ,teknik bilgi olarak baya yardımcı bir site özellikle National Geographic Fotoğrafçılık Okulu cdsini bulmama yardımcı oldu
Fakat benim bir sorunum daha var ben sokaklarda fotoğraf çekmesini çok seviyorum fakat yaşım gereğimi anlayamadığım bir şekilde insanların olduğu yerlerde fotoğraf çekemiyorum ,bir çekince oluşuyor bu sorun başka arkadaşlarda var mı varsa nasıl çözdüler ?

Tarih: 10 Aralık 2008, 12:02 - İp: 88.***.**0.216
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

bende objektifi genelde insanlara çevirmiyorum
bazan izin alarak çektiğimde de çekingen olduklarını görüyorum bazan soruyorlar 'bi yerde yayınlancak mı?!' yayınlanmaz ben gazeteci değilim diyorum ama yine de çok rahat olmuyorlar

Tarih: 10 Aralık 2008, 18:47 - İp: 92.***.**0.125
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

ooo çok kötü bir durum. hele ki benim gibi sosyal fobi sorunlu biri için. ama bunun bir çözümü var. alıcaksın bir telefoto lens uzaktan uzaktan çekiceksin

Tarih: 10 Aralık 2008, 18:51 - İp: 88.***.**6.117
renkgarenk
renkgarenk (üye)
Aydın / Amatör

Aslında ben de sosyal fobi falan da yok yani çok iyi toplum karşısında konuşuyorum ama fotoğraf çekmek olunca olmuyor , toplum arasında farklı bir şey olduğundan sanırım kötü kötü bakıyorlar

Tarih: 10 Aralık 2008, 23:20 - İp: 88.***.**0.216
randomrandom
randomrandom (Objektif)
İstanbul / Meraklı

önce fotoğraflamak istediğiniz kişinin yanına gidin, sohbet edin. size sempati duymasını, güvenmesini sağlayın. sonrası kolay. ama eğer hümanist biriyseniz, o insana objektifinizi hiç doğrulmadan yanından ayrılabilirsiniz, o da ayrı bir konu. kolay gelsin

#cinascinas' tarafından 11.12.2008 00:13:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Aralık 2008, 00:12 - İp: 88.***.**2.246
sultann
sultann (üye)
İstanbul / Amatör

Gürhan sende sosyal fobi sorunumu var. Valla inanmam.

Tarih: 11 Aralık 2008, 00:23 - İp: 78.***.**8.177
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

valla var. lustral kullanıyorum gerçi yeni başladım ama yakında düzelirim

Tarih: 11 Aralık 2008, 08:54 - İp: 88.***.**3.27
ardabalkan
ardabalkan (üye)
Eskişehir / Amatör

Tele objektif kullanarak insanları fotoğraflamak, etik açıdan her zaman tartışılagelmiş bir konu. Ben tele ile insanları izinsiz-habersiz fotoğraflamak taraftarı değilim. Elbette portre kategorisine girecek ve konu olan insanın kimliğini açıkça belli eden fotoğraflar için. Ama bir insan topluluğunu, sırtı dönük bir insanı veya benzeri şekilde konu insan(lar)ı deşifre etmeyecek ve genel ahlâk kuralları çerçevesinde kalan fotoğraflar tele ile izinsiz çekilebilir. Diğer sınıfa giren fotoğraflar için bana göre izin almak gerekir.

Aslında yukarıda da arkadaşların belirttiği gibi, en iyi portre alma yolu, o insanla arkadaş olmaktır. İnsanlar objektifinize, sizin gözlerinize bakar gibi bakabildiklerinde sanırım en iyi portreler yakalanır. Bunu ben de pek beceremiyorum ama sanırım bu iş böyle oluyor.

Işığınız bol olsun.

Tarih: 13 Aralık 2008, 13:08 - İp: 194.***.**8.30
  • 1