Fotoğrafçılık Forumları
Fotocuı Arkadaşlardan Yardım Bekliy
slm arkdaşlar. ben fotoğrafçılık yapmayı düşünüyorum.bana bi makina bi de aydınlatma için donanım gerek acaba ne önerirsiniz. görüşlerinizi bekliyorum
mete teşekkürü hakedecek ne yaptım bilmiyorum ama önemli değil yada bilenen tabirle bişey değil diyeyim.
bir mesleği yada hobiyi öğrenmenin en iyi ve güzel yolu çıkarlık yapmaktır. modern tabirlede staj yapmak diyelim. Ama bu herkese önerilebilecek bi şey olmadığını gördüm. bir arkadaşım vasıtasıyla istanbuldan bir bayanın benim mesleğime merak salmış, bilgiler ve tavsiyeler programlar yöntemler soruldu.
Lafı hiç uzatmadan birkaç ajans ve yetkili ismi verdim. Yanına gidiniz ismimi söyleyiniz ve çıkarlık yapmak istediğinizi iletiniz dedim. Olmazmış çıkarklık yada staj yapamazmış ilk algılamam zenginlik ve kibirden dolayı böyle bir tepki verdiği yönündeydi. sonradan öğrendimki bazı ortapedik rahatsızlık sözkonusuymuş. Biraz mahçup oldum tabi. Hemen bilgim kapsamında bir donanım ve yazılım listesi hazırlayıp yolladım. Kitapçılardan ismini ve yazarını bilmediğim kitaplar önerdim. Temel çalışma prensiplerini dilim döndüğünce yazıp gönderdim.
Bu olay 2-3 sene önce oldu. o kişi o zamanlar zarar ederek birkaç iş yaptı. aldığı donanımı ilk 1 sene içinde iki kere değiştirmek zorunda kaldı. Ama şimdi ehvenişer bir grafiker olarak meslek kazanmış ve ekonomiye katkı yapıyor durumda.
Bir işi öğrenmenin bir sürü yolu var ama olmazsa olmazlarıda var.
heves, azim, sabır, saygı ve mütevazilik.
acaba ben sınavlara deli gibi çalışıp, öss'yi geçip ve üstüne 3 aşamalı sınavı geç,p güzel sanatlara gireceğime böyle çıraklık mı yapsam.. ne dersiniz?
gurhan kimse sana "iş hayatına atılınca okulda öğrendiğin herşeyi unutman gerekir" diye bişey söylemedi mi
biraz abartılmış ama gerekeni ifade eden bir cümledir.
hem okul cehaleti alır eşşeklik baki kalır (aman diyim üstüne alınma)
yada boşver bunlar lakırdı
şu soruya cevap düşün, ehliyet ile arabayı kullanmayı bilmek aynı şeymidir...
bi kere daha takla attırayım soruya
ehliyeti olmayan bir rally pilotu olamaz mı,
bi takla daha attırayım mı ?
ehliyeti olan herkes araba kullanmayı bilir mi ?
yeter da bu kadar takla.. başım döndü
araba kullanmayı bilmeyene ehliyet vermezler ve ehliyetsiz araba sürmek yasaktır; en azından trafik kuraallarına göre öyle
araba kullanmayı bilmeyen ehliyet alıyor bu bir..
ehliyetsiz araba sürülmez diye bi kural yok
ehliyeti olmayanın trafikte araba kullanması yasaktır ve yakalanırSA ceza öder..
cezayı ödeyen pekala ehliyetsiz araba kullanır.
18 yaşından önce çok ödedim ordan biliyorum
parasıyla değil mi kardeş
saygı duyuyorum üstadım
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Canopus Nhx-e2 Drivers Lazım Yardımcı Olurmusunuz Arkadaşlar
09 Kas. 2022, 11:18 yavuzkayseri
0138109 Kas. 2022, 11:19
yavuzkayseri -
İstanbul Biyometrik Fotoğraf Ne Kadar Arkadaşlar Odanın Verd
06 Nis. 2022, 17:53 mertcolor
0189206 Nis. 2022, 17:54
mertcolor -
-
Arkadaşlar Müzik Videosu Çekimi İçin Hangi Dslr
07 Şub. 2017, 00:49 sedo2000
0168007 Şub. 2017, 00:49
sedo2000 -
Arkadaşlar Müzik Videosu Çekimi İçin Yardım Acill
07 Şub. 2017, 00:37 sedo2000
0156407 Şub. 2017, 00:37
sedo2000 -
70-300 Lens İçin Tavsiyenizi Bekliyorum(nikon)
16 Eki. 2016, 18:57 ozturkmtn
3182724 Eki. 2016, 11:43
mete007 -
Arkadaşlar Meslkdaşlar Bi Fon Lazım Yardım
03 Ağu. 2016, 15:05 yalvacyesilcam
0189903 Ağu. 2016, 15:06
yalvacyesilcam -