Fotoğrafçılık Forumları
Exif Bilgileri Silinmeden Çerçeve
Arkadaşlar çektiğim fotolar PS'de çerçeve ekliyorum.Ama exif bilgileri gidiyor.Bunun nasıl önüne geçebilirim..
merhaba; çerceveyi ekledikten sonra kaydetme işlemini Save for web yapıyorsanız exif bilgileriniz silinir...
pc müdahalesinde kayboluyor exif bilgileri
sadece save for web değil
atakan bey , bir fotoğrafımı ps üzerinde degişikler yaptım (sb çevirdim, cropladım , burn tool , sharpen vs..) uyguladım birini Save for web diğerini save as kaydettim
exif bilgileri Save for web siliniyor , save as da kalıyor
deneyip size bilgi vereyim
bilgisayarda özelliklerde görünüyor
ama siteye yolladıklarımızda yok,
bu şundanda olabilir, orjinal foto bozulmasın diye copy paste yapıp yeni sayfaya taşıyoruz bundan dolayı olabilir
benim galerimde çoğunda exif yok...
atakan bey, evet copy paste yapıp yeni sayfaya taşıyoruz ondan dolayı siliniryor ama fotoğrafı background kurtarıp
canvas size ile çerceve eklediğimizde exif bilgileri save as kalıyor..
Örnek : http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=197196
#vejdi' tarafından 05.10.2007 12:23:38 tarihinde düzenlendi.
Benim galerimde bir tane çerçeveli fotoğrafım var ve onun da exif bilgileri görünüyor.Fotoğrafın orjinali üzerinde istediğim oynamayı yapıp her seferinde save as olarak kaydediyorum. fotoğraf benim istediğim son halini alınca bilgisayarımda sadece fotoğrafın orjinali ve üzerinde oynanmış olan son halini saklıyorum.Diğer arada kalanları siliyorum.Aşağıdaki linkte de photoshopta ana konunun etrafını temizleyip çerçeve yaptığım fotoğraf var.
http://galeri.netfotograf.com/photo.asp?foto=107124771065C26E.jpg
Hala anlayamadım.
Ben de SAVE AS yapıyorum ama kayboluyor..
PS CS2 ve CS3 için söylüyorum,
eğer fotoğrafı küçültmek ya da PS müdahalesi nedeniyle, seç-copy-paste şeklinde çalışıp yeni bir alana kaydederseniz, evet exif kayboluyor,
küçültmeleri ya da kesmeleri diyeyim soldaki "crop" tool ile yapın, aynı fotoğraf üzerinde başka yeni bir dosyaya taşımadan çalıştığınız sürece, exif silinmez.
Bir de save for web ile silinir arkadaşların dediği gibi.
Mümkün değil 50bin çeşit işlem yapın, fotoğrafı kes yapıştır yapmadıkça ve save for web yapmadıkça exif silinmiyor.
Yeni bir şey söyledim mi bilmem ama aşağıda yazan arkadaşlara göre, benim diyeceklerim budur.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
E Devlet İletişim Bilgilerini Güncelleme E Devlet
05 Eyl. 2022, 17:51 prodersler
099005 Eyl. 2022, 17:51
prodersler -
-
Ürün Çekimi F Iso Ve Enstantane Bilgileri?
23 Nis. 2016, 14:03 fleptix
5296011 May. 2016, 12:34
dilaver61 -
Neden Cogu Fotonun Exif Yok
27 Eyl. 2015, 23:25 gunesindostu
0165427 Eyl. 2015, 23:26
gunesindostu -