tabiatdost
tabiatdost (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Ekside Ne Olur.

değerli fotoğraf tutkunu arkadaşlar bu gün kafama takıldı.kışın hava eksilerde iken makinamla sorun yaşarmıyım.?

Tarih: 29 Kasım 2009, 19:25 - İp: 78.***.**4.17
sezgin72
sezgin72 (üye)
İstanbul / Amatör

Eğer hava çok eksilerde değilse ve makinanızı çok fazla dış ortamda tutmazsanız problem yaşamazsınız. Zaten makinanın katalogunda eksi sıcaklıklar için çalışma sınırı verilmiştir.

Ama yine de siz siz olun makinaızı eksi sıcaklıklarda çok fazla tutmayın. Çekimi yaptıktan sonra çantasına koyun. Eğer seri çekim yapıyorsanız bu pek problem olmayacaktır.

Bu söylediğim bütün elektronik donanımlar için geçerli. Cep telefonları, hesap makinaları, kameralar hatta elektronik saatler....

Sağlıcakla Kalın...

Tarih: 30 Kasım 2009, 14:38 - İp: 85.***.**2.223
tabiatdost
tabiatdost (üye)

ilginize teşekkürler.sağlıcakla kalın.

Tarih: 1 Aralık 2009, 09:45 - İp: 212.***.**6.100
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Soğuktan sıcağa bir an girip ve ne yapmışım gibi vs makinanı kurcalarsan hemen çekim yapar isen sorun olur o oda ısı ortamında..İşte ikinci el alırken bunlara da dikkat etmek gerek hep..

Tarih: 1 Ocak 2010, 22:39 - İp: 78.***.**3.49
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Lcd ekranın soğukta çatlayabildiğini duymuştum, dikkat etmekte iş bitince çantaya kaldırmakta fayda var.

Ekstra bilgi olarak pil meselesi de var, pilleri sıcak tutmanız maksimum performansı almanızı sağlaycaktır. Yoksa en güzel anı çekeyim derken piliniz anlaşılmaz şekilde bitiverir. Mesela cebinizde saklayabilirsiniz.

Tarih: 1 Ocak 2010, 23:50 - İp: 88.***.**3.224
tabiatdost
tabiatdost (üye)

tüm ilgilenen arkadaşlara teşekkürlerimi.arz ederim.

Tarih: 3 Ocak 2010, 14:21 - İp: 78.***.**5.248
f.berkant
f.berkant (üye)
Almanya / Meraklı

slm

eksi-26 da D300 le cekim yaptim netlemede biraz sorun yapmisti ama calismasinda sorun olmadi.

Tarih: 5 Ocak 2010, 13:56 - İp: 88.***.**1.64
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Eksi derecede dışarıda foto çekiliyor onda bir sorun yok keza soğuktan sıcak bir ortama hemen girince,hadi burada da hemen birkaç kare alayım deyince iş bazen olumsuz yöne değişebilir tabiki..

Tarih: 5 Ocak 2010, 14:37 - İp: 88.***.**3.205
tabiatdost
tabiatdost (üye)

kuş fotoğrafı çekebilmek için terkos a tekneyle göle açılıyorum,bazen dalgalardan bazen yağan yağmurdan makinam ıslanıyor ve baya bi soğuk havaya maruz kalıyor ve ben sorunsuzca çekimlerimi yapıyorum.ama araca dönüldüğünde lens,objektif buhar oluyor uzun bir süre buhar gitmiyor buda bi fikir verir umarım.

Tarih: 20 Ocak 2010, 20:51 - İp: 78.***.**4.9
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Orası birşeymi konya ovasının tam ortası eksi yirmi derece oluyor sabah Tanyeri ağarırken,,kazların geçişlerini çekecek iseniz araçtan inince iş kolay ama dönüşte makinayı bir süre kullanamayacaksınız,ani sıcak ortama girildiğinden..
Nasıl buzdolabından üç yumurtayı çıkarıp kaynatırız da çatlar biri, onun gibi anı şok olayı..
*mak işi de şans işte..

Tarih: 21 Ocak 2010, 00:04 - İp: 88.***.**1.82
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

avrupada gündüz eksi on, gece eksi onbeş hâla..

Tarih: 1 Ocak 2011, 19:22 - İp: 78.***.**6.74