Fotoğrafçılık Forumları
Dün ,bugün Ve Yarın
Merhaba arkadaşlar. Bir şehrin Dün bugün ve yarın adlı bir fotograf yarışmasına katılıcam.Dünü bugün ü çektim fakat yarını nasıl fotograflayabilirim bir önerisi olan var mı acaba. ? Önerilerinizi bekliyorum.
bizim zaman makinesini alabilirsin. ama hemen geri getir hae usta görmesin kızıyo sonra.
dün eski, bugün iyi, yarın şahane..
belli bir konuya odaklanabilirsin. dünü çekmek için şehrin eski yerlerini çekebilirsin. bugünü çekmek için sokaklar, yarını çekmk için en modern ileri seviye yaratıcı işleri çekebilirsin.
mesela çcuk öğesini konu alabilirsin. kenar mahalle aralarında çamurlu yerlerde oynayan sokaktaki çocukları çekebilirsin. yada misket oynayanları..
ardından bugünü çekmek için mahalle parklarındaki çocuklarla birlikte şehride kadraja alabilirsin.
yarını ise modern avmlerdin içinde önünde yada çok katlı binaların üst katlarında yetişe, oynayan çocuğu çekebilirsin. yada pahalı otomobil içindeki çocuk kolduğundaki çocuğu şehrin en modern yerinde kadrajlayabilirsin. yada değişik kültürlerden çocukları yan yanyken çekebilirsin bu ileiye dönük kardeşlik ve değişik kültürlerin şehirde bir araya geleceği öngörüsünün bir kadrajlanmış hali olmuş olur..
çocuk yeine mesela bir kedi yada bir bitkiyi ana öğe seçebilirsin. şehir seçilecek diye illa şehr tam göbeğe gelecek şekilde çekilmemeli bence.. mutlaka insan, hayvan, obje, bitki vs. gibi yardımcı unsurlarla çalışmalısın.
bunlar aklıma geldi
bak benim daha iyi bi fikrim var. dün olarak gülen çocuk çek. bugün olarak somurtan çocuk çek. yarın olarakta 3 çocuk çek.
SAksıdaki bir bitkiyi çocuk yerine kullanarak remi5861 ustanın dediği gibi aynı şehrin farklı yerlerinde çekebilirsin. Benim hayalimde biraz biraz canlandı .D Modern bir yerin ortasında çiçek. O daha doğal ve eski olan yerdeki çiçek
3 çocuk daha çok siyasi bir mesaj verirsanki
ayrıca tam tersi de olabilir. saki sokaklar ve kalabalık sokaklar..
yada yemyeşil sokaklar ve yemyeşil sokakları olan şehir ile daha soğuk binaları olan ama daha modern ve yeşil olmayan bir şehirde olabilir.
iyiye doğru giden zaman yada kötüye doğru giden zaman eşiğinde bir şehir
Çok teşekkür ederim harika öneriler bunlar
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
072904 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
“2 Ağustos Dünya Nevşehirliler Günü”
08 May. 2020, 21:57 deniztendik
0116908 May. 2020, 21:58
deniztendik -
-
Dünya'nın En Kapsamlı Tripod Rehberi!
17 Eki. 2017, 17:23 omaryayla
0342217 Eki. 2017, 17:23
omaryayla -