blue_wolf
blue_wolf (üye)
İstanbul / Amatör

Destek

slm ben zeynep..siteye bi kaç gün önce üye oldum..bu konuda çok fazla bilgim yok.çok çok acemiyim..yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum..please help me

Tarih: 2 Kasım 2008, 10:17 - İp: 78.***.**0.163
mehmetklyr
mehmetklyr (üye)
İstanbul / Amatör

ne tür öneriler bunlar???

Tarih: 2 Kasım 2008, 14:31 - İp: 88.***.**6.77
blue_wolf
blue_wolf (üye)
İstanbul / Amatör

fotoğrafçılıkla ilgili teorik ve pratik bilgiler..

Tarih: 2 Kasım 2008, 15:56 - İp: 78.***.**5.13
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

Tarih: 2 Kasım 2008, 16:12 - İp: 88.***.**6.143
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

nasıl fotoğraflar çekmek istiyorsun zeynep... makro (yakın çekim), manzara, siyah beyaz, belgesel nitelikte, sanatsal olabilir, kurgusal olabilir vs vs vs... bunların doğrultusunda sana daha nitelikli bilgiler verebilirim kanımca... zaten sana verdiğim siteden ( www.fotogurhan.tr.cx ) bir çok teknik bilgiye ulaşabilirsin...

Tarih: 2 Kasım 2008, 17:00 - İp: 88.***.**5.81
blue_wolf
blue_wolf (üye)
İstanbul / Amatör

kurgusal hariç her tür çekim hakkında bilgi edinmek ve kendimi geliştirmek istiyorum.sitendeki bilgilere baktım.gerçekten çok faydalı.sitenin de çok faydası olcak bana..çok sağol..

Tarih: 2 Kasım 2008, 17:07 - İp: 78.***.**5.13
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

kendi bilgi ışığım dahilinde bir kaç cümle sarfedicem... sürç-ü lisan edersem şimdiden afola..

Ben de ilk olarak sizin gibiydim. Yani hiç bir bilgim yoktu fotoğrafçılık hakkında. Bırakın en ufak bir bilgiyi, fotoğraf makinem bile hiç olamamıştı o zaman kadar. Dolaylı yollarla keşfettiğim zaman bu uğraşı veya mesleği internette burayı buldum ilk olarak ve hemen üye oldum. İlk geldiğimde bir çok topiği teker teker okudum. İçimden soru soruları geçirdim hep ''Fotoğrafçılar ne çeker?, nasıl çeker?, neden çeker?, neyle çekerler?'' gibi... buna paralel olarak dslr denen makineleri kullandıklarını duydum ilk olarak. Gerek bu siteden, gerekse google amca aracılığıyşa dslr nedir öğrendim. dslr nin teknik bilgilerini öğrendim (perde hızı, diyafram açıklığı, iso, beyaz ayarı vs..) eee tabi bunlar yeterli mi ? tabi ki hayır... sonra girdim çekim teknikleri konusuna, 3-1 (altın noktalar kuralı) kuralı, denge, kompozisyon, kadraj, ışık kirliliği, uzun pozlama vs vs vs... bunlarıda uzun süre araştırdım ve ezberledim... bu süre zarfında herşey mükemmel gözüküypor... sanki uzun yıllar fotoğraf ile uğraşmış gibi... ama bir şey eksikti o da fotoğraf makinesi, hatta özellikle dslr bir makine... al işte şimdi yeni bir serüven başladı.. gel de karar ver şimdi hangisini alıcağını... başladık tine teker teketer bütün makineleri incelemeye.. nikon dedik, canon dedik, sigma dedik, olympos dedik, sony dedik; sensör dedik, vizör dedik, ekran dedik, hız dedik sağlamlık dedik; fiyat dedik, fiyat-performans dedik, teknik servis dedik... dedik de dedik ve en sonunda camerayı da aldım.. ve mutlu son artık bende amatör fotoğrafçı oldum...

haaa burdaki sonuç şu...

şu soruyu sorun kendinize ilk başta;

- Ben gerçekten fotoğrafçılıkla ilgilenmek istiyormuyum ? Bu uğraşla veya iş ile ilgili ilgim kalıcı mı?

cevap evet ise sırada ki kendinize sorucağınız sorular şunlar olmalı;

- Dslr makine nedir?
- Özellikleri , compactlardan farkları nelerdir, neden fotoğrafçılar bunları kullanırlar?
-Bu fotoğrafçılar nasıl ve nedenfotoğraf çekerler?

daha detaylı sorular ise şunlar?

- iso/asa nedir?
-diyafram (f) nedir, ne işe yarar?
-enstantene nedir, ne işe yarar?
- beyaz ayarı (white balance) nedir?
- fotoğrafta gürültü, kirlilik nedir?
- kompozisyon ve kadraj nedir, nasıl oluşturulur?
- ışık patlaması nedir?
- sensör nedir?

bu sorular aslında çoğalırda çoğalır... google da fotoğrafçılık çekim teknikleri diye arattığınız zaman bir çok konu çıkar karşına...

#gurhan_87' tarafından 02.11.2008 17:33:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 2 Kasım 2008, 17:32 - İp: 88.***.**5.81
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

kontrast el hareketi yapma

Tarih: 2 Kasım 2008, 17:56 - İp: 78.***.**1.244
blue_wolf
blue_wolf (üye)
İstanbul / Amatör

çok teşekkür ederim gürhan..
soruları kendime sormaya başladım şimdiden..

Tarih: 2 Kasım 2008, 19:52 - İp: 78.***.**1.11
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

harmancı usturuplu konus. Kusursuz bilgi birikimimle arkadasa yardımcı olmak istedim. Zeynep kaç yaşındasın ki?

Tarih: 2 Kasım 2008, 23:01 - İp: 88.***.**6.143
harmanci
harmanci (üye)
İzmir / Amatör

Yoksa sende mi Aydın'da oturuyorsun.

kontrast topu tut.
Ata ot ver.

Tarih: 2 Kasım 2008, 23:04 - İp: 88.***.**8.165