Fotoğrafçılık Forumları
Çok Tembelsiniz
Evet evet çok tembeliz site sakinleri olarak.
Sitede iki yeni bölüm ve iki yeni büyük proje var.
İl İl Türkiye ve Kültür Varlığımız diye.
Kültür varlığımız kategorisi eski fotoğraflar ve başlangıçta yaşanan coşkuyla ciddi birikime sahip oldu.
Ama katılım çok azaldı ve eklenen fotoğraflara kayıtsızlık had safhada.
Merak ediyorum siteye üye olan herkes Elvankent gibi uyduruk yerlerde mi yaşıyor? Yaşadığınız bölgede hiç mi 100 yaşından eski eser yok?
Hadi ondan geçtim.
Eklenen fotoğrafların büyük kısmına dönüp bakan yok. Yahu bunlar bizim tarihimiz. Neden bu ilgisizlik?
Ama şimdi kalkıp serbest kürsüde bir konu açsam '' Osmanlı da harem sefası '' diye, herkesin milliyetçilik damarı tutar , bana denmedik laf kalmaz.
Yalan mı?
Tarihimize bu kadar saygılıyız madem , neden bu ilgisizlik arkadaşlar?
İl il Türkiye diye bir bölüm açıldı, yapmanız gereken tek şey yaşadığınız yerden bahsetmek , hepsi bu, en fazla 5 dakikanızı alır. Ama bakın kategori ne durumda;
Konya -----0 yazı .
Kütahya----0 yazı
İstanbul---0 (evet sıfır) yazı
İşin aslı 3-5 şehir dışında hiç bir şehir hakkında yazı yok.
Hepimiz yurtdışında mı yaşıyoruz acaba?
Kadir İrkin arkadaşımız da olmasa 3-4 yazı kalacak geriye....Bir yerlerden kopyala-yapıştır bari yapın ...
Site ahalisini ciddi manada kınıyorum....
bir de smile koyayım şuraya.
Buffalo bu topik sayesinde bu kategori hakkında güzel bir bilgilendirme oldu,sağolasın.
Demekki site yönetimi de yeterince bilgilendirmemiş sanırım.
Ya da yetkili tayin edilmediği için sahipsiz kalmış.
Görev olarak yapabileceğimiz bir şeyler var ise,seve seve katkıda bulunabiliriz.
Yalnız bu kategoriye copy-paste tarzında yazıların eklenmesini pek doğru bulmuyorum.
Eğer öyle olacak ise.size 3-4 saatte bütün Türkiye yi ekleyeyim.
doğal Yaşam kategorisi için öncelikle bir topik açıp bilgilendiriniz.
Bu kategori için yetkili bir kaç kişi bulunabilinir.
özellikle kuş fotografçıları ve böcek fotografçıları site de mevcut,değişik bitki türleri özellikle ve mümkünse endemik türler.
Bu fotolarda mutlaka bilgilendirme olmalı.Papatya mesela ama açıklama kısmı doyurucu bilgilerle dolu olmalı.
Pazarbey bu kategori için uygun bir isimdir
#kad-ir' tarafından 28.12.2007 20:37:29 tarihinde düzenlendi.
yarın bütün gün antakya dayım, çok daha uzun bir çalışma istiyor bu ama yine de bir yerden başlamak lazım.. antakya yı anlatan bir çalışmanın ilk adımı olacak yarın, züreç içinde hem sözel hem de fotoğrafik olarak tüm çalışmaları biriktirip bu bölüme katkıda bulunurum belki...
tembellik iyi değil haklısınız, hele yanı başınızda antakya gibi bir kültür merkezi varken...
en azından yarın sizin için bir harbiye de yapılmış heykelcik yahut bir közde tavuk fotoğrafı yüklerim , ya da bir mozaik fotoğrafı
ağzına sağlık kardeşim.. çok güzel bir konuya değinmişsin..
benim garibime giden ne biliyomusun?
hadi ekleyen yok konyayla ilgili bişeyde.hiçbir konyalıda şuraya haklısın abi yazmıyo.. sanki yok hiç konyalı burda.
ben o bölmü ilk gördüğümde hemen ilk işim konya bölümüne girmek oldu. karşıma çıkan yazı 'konya ile ilgili bilgi eklenmemiştir' yazısı. çok şaşırdım açıkcası.
ve site yönetimiyle iletişime geçtim ve konyayı tanıtmak istediğimi söyledim.onlarda tam destek oldular ve bana çalışmalarım bitince tekrar irtibata geçmemi söyledler.. bende güzel yerlerin tarihi mekanların resimlerini çekmeye başladım..
ya nasıl olurda konya gibi bir şehir..mevlana şehri konya tanıtılmaz dedim kendi kendime... hani bu konuda ben elimden geleni yapıcam.. allah nasip ederse en kısa sürede konyanın güzel fotoğraflarını ve tarihçesini okuyacaksınız...
buffalo adlı kullanıcımızada bu girişiminden dolayı çok teşekkür ederim.. çalışmalarınızda başarılar
Fikret Bey,
Eğer DOĞAL YAŞAM adlı kategoriyi oluşturacak iseniz.Ekleyeceğimiz fotolara şimdiden bir buton veya kategori yapabilirmisiniz.sonradan arşiv taramanız daha zor bence.
Aynı şekilde İL İL TÜRKİYE içinde geçerli bu durum.Favorilerime ekle butonu benzeri bir şey koyunuz,"Ben il il Türkiye kategorisinde yayınlansın istiyorum" gibi bir şey olabilir.
Eklediğim bir sürü fotografın il il Türkiye ile ilişkilendirilsin istiyorum.
fikret bey çok yoğunsunuz biliyoruz ama önerilere çok geç cevap geliyor.
fotografların ilişkilendirilme olayı için en azından bilgi verirseniz sevinirim.
doğal yaşam içinde önerilerimizi okuyup ,bilgilendirirmisiniz.
Oldu olacak Doğal Yaşam kategorisinide açalım derim...
Önce bana kategori lazım... Böcekler, Hayvanları ikiye bölmek lazım ama nasıl (Kanatlı, ayaklı,... ) Bitkiler
keske türkiye,de yasasamda o güzelim tarihi fotograflasam.
dedigim konuda cok haklisin.
fikret bey,veri tabanını taramak uzun sürüyordur,ama bir yandan da sürekli foto ekleniyor.
bir ucundan başlamak lazım.
herhalde yenilenmeyi bir anda yapacaksınız,bir gün siteye girdiğimizde tanıyamayacağız galiba.
fikret bey merhaba kategori olayi bence fotograf yüklerken arka arkaya acilmali, örnek olarak www.fotocommunity.de
www.fotocommunity.com
insan fotografi yüklüyorum insan bölümüne girince cesidi söylüyor mesela yetiskin, cocuk, tek insan, yasli gibi, bu tarz olursa cok daha güzel olur diye düsünüyorum.
sadece böcek bölümü kendi alaninda 20 bölüme aciliyor o sitede
#gencmenn' tarafından 31.12.2007 19:35:58 tarihinde düzenlendi.
gencmenn link yanlış galiba,başka bir yer çıkıyor.
İlgili olabilecek konular
-
Bir Metni Aynı Anda Birden Çok Dile Çevirme
18 May. 2022, 00:08 prodersler
0195918 May. 2022, 00:08
prodersler -
Vegas Pro Çoklu Render Nasıl Alınır
29 Nis. 2021, 19:08 prodersler
0155829 Nis. 2021, 19:08
prodersler -
-
Zenit 122 İle Çoklu Pozlama Yapabilmek Mümkün Mü