kboy
kboy (üye)
İzmir / Amatör

Çektiğim Fotoğraf Hakkında Sorum Olacakt

bu fotoğrafı bugün izmir asansörden çektim.yolun ortasındaki çimlerin rengi olsun fotoğraftaki renkler olsun canlı gelmedi bana.renklerin daha canlı cıkması için ne yapmam gerekiyor.teşekkürler.
http://imageshack.us/photo/my-images/840/dsc0021nd.jpg/

Tarih: 9 Kasım 2011, 17:40 - İp: 88.***.**8.133
cagcav
cagcav (üye)
Zonguldak / Amatör

Diğer netfotoğraf üyeleri gibi profesyonel değilim ama, iyi bir sabit lens, polarize filtre ve birazda photoshop la kontrastında daha iyi sonuçlar elde edebilirsin. en azından benim okuduğum kadarıyla. ama polarize filtre canlı renklere sahip gökyüzü-deniz görüntüleri ve fazladan parlamalar için olmazsa olmaz. bu da çektiğin fotoğraf, 30 saniyelik photoshop çalışmasıyla bu hale geldi, daha iyileride yapılabilir.

http://imageshack.us/photo/my-images/694/dsc0021nd.jpg/

Tarih: 9 Kasım 2011, 19:25 - İp: 95.***.**2.94
kboy
kboy (üye)
İzmir / Amatör

cevabınız için teşekkür ederim.
photoshop ile hakkaten renkler özellikle ortadaki çimler daha bariz ortaya çıkmış.ama bu programı kullanmayı bilmiyorum maalesef.aslında çektiğim fotoğraflarla oynamak istemiyorum programlarla orjinalliği bozulur diye ama makinalar zaten fotoğrafı kendileri photoshopluyorlar bunu da biliyorum.ama o polarize filtreyi dediğiniz gibi en kısa zamanda almayı düşünüyorum.

Tarih: 9 Kasım 2011, 20:37 - İp: 88.***.**8.133
velicetinkaya
velicetinkaya (üye)
Sivas / Amatör

kboy

kardeşim cagcav adlı arkadaşımız sana kolay ve güzel bir şeklini göstermiştir. Bu etki Ps ile basit bir şekilde yapılabilmektedir profesyonel grafikci olmana gerek yok. İstersen bana özelden ulaşabilirsin sana anlatırım kendin yaparsın.

İyi forumlar

Tarih: 10 Kasım 2011, 01:02 - İp: 78.***.**6.72
kboy
kboy (üye)
İzmir / Amatör

ilginiz için teşekkür ederim.makinayı yeni aldım.çektiğim herşey güzel olsun istiyorum biraz alışayım fotoğraf çekmeye yardımınızı alırım kesin.

Tarih: 10 Kasım 2011, 10:36 - İp: 88.***.**3.170
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Makinanızdaki renk ayarlarından renk doygunluğunu artırın varsa vivid ayarına getirin birazda kontrastı artırın daha canlı renkler içeren fotoğraflar çekersiniz.

Tarih: 10 Kasım 2011, 11:28 - İp: 78.***.**2.45
cagcav
cagcav (üye)
Zonguldak / Amatör

photoshop kullanmayı bilmiyorum yazmışsınız o zaman size tavsiyem en basitinden ve bedavaya indirip kullanabileceğiniz google picasa programıdır çok basit bi kaç rötuşla hemen hemen aynı etkiyi yakalayabilirisiniz.

Tarih: 10 Kasım 2011, 14:37 - İp: 88.***.**1.58
koroglu1414
koroglu1414 (üye)
Bolu / Amatör

Çekim bilgilerine baktım'da;1/60s pozlama süresi;belki bunu 1/200-250 gibi yapmış olsanız?diye düşündüm
+ basit bir Pc müdahelesi bunu düzelttiğini gördüm..
Kolaylıklar dilerim..

Tarih: 10 Kasım 2011, 20:17 - İp: 85.***.**5.70
kboy
kboy (üye)
İzmir / Amatör

aslında orda, bir kaç tane fotoğraf değişik ayarlarda çekmem lazımdı aradaki farkları görüp daha iyi öğrenmek için.dediğiniz gibi programları da kullanmayı öğrensem daha iyi olacak galiba

Tarih: 10 Kasım 2011, 21:22 - İp: 88.***.**1.48
  • 1