sansabosa
sansabosa (Dedektif)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

Çalıntı Fotoğraf

avestahakan-Tıklayınız

çalıntı fotoğraf- tıklayınız

Çalınan Fotoğraf-tıklayınız

Fotoğrafın imza kısmı kesilmiş. Asıl sahibinin sitesinde kuveytli olduğu anlaşılıyor...

Tin eye sitesinden aratınca diğer (çoğu) fotoğraflarında başka sitelerden alındığı şüphesi var. Emin olamadığım için bariz belli olanı yüklüyorum...

Apaçık emek hırsızlığı var ortada ve bu kişinin bir fotoğrafı da üst bantta.

Fotoğrafı çalınan kişi sanırım bu:

http://www.flickr.com/photos/khalid-almasoud/4171974223/

Dip Not: artık galeriye eskisi kadar önem verilmiyor. Geçen Mustafa abiyle(panctom) konuşurken bundan bahsetmiştik. galeride bir çok çalıntı fotoğraf olabileceğinden bahsetmiştim. bizim konuşmamızdan önce eklenmiş bir fotoğraf. Kişinin profilinde öğretmen yazması da ayrı bir ironi.

Fotoğrafları sildi, kaçıyor sanırım... Bunu yapan eğer doğru ise bir öğretmen.

#sansabosa' tarafından 13.12.2009 23:54:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 13 Aralık 2009, 23:23 - İp: 95.***.**0.52
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Çağdaş arkadaşımızın bir kaç tesbitine bire-bir şahit oldum. Üzerine çıkılabilir mi, ciddi tereddütlerim var. Özellikle nü fotoğraflarda bırakın bütün fotoğrafın çalınmasını, fotoğraf üzerinden kesit alınmış ve flip-harizonal çevrilmiş fotoğrafları bile tesbit edebiliyordu...

Tarih: 14 Aralık 2009, 20:35 - İp: 78.***.**6.60
sansabosa
sansabosa (Dedektif)
Ankara / Özel Gün Fotoğrafçısı

önümde koskoca 6 ay var patron. şaka bi' yana çağdaş abinin eline su dökülmez. kendisini amirim olarak tanıyorum ve kabul ediyorum. döndüğünde kaçak sinek bile uçamayacak buralarda dedektiflik ünvanımıda başarıyla taşıyacam efem, tabi keşke hiç çalınmasa.

Tarih: 14 Aralık 2009, 20:40 - İp: 95.***.**0.52
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Ya remi ben bu her telden meselesini anlamadım. Benim fotoğraflarda mı şimdi tarzımı yansıtıyor? Kafam karıştı. Hani ters ışık severimde her teldende çalarım. Şey pardon çekerim.

Tarih: 14 Aralık 2009, 23:07 - İp: 88.***.**1.154
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Bende de her telden çalma olayım var ama bazısı birbirine benzer yine de

Tarih: 15 Aralık 2009, 01:35 - İp: 88.***.**1.204
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

hertelden çalma olayını sadece o arkadaş için söylemiştim. Sizler üzerinize alınmayınız. buradaki hertelden çalma ifadesini çocuksu alın lütfen. Her telden kastım şuydu aslında,
bizler buralarda anlatmaya başladığımızda kullandığımız ifadeler yüzünden yanlış anlaşılabiliyoruz. bir ünlü söz derki "kelimeler iletişimin engelleridir" çok doğru denmiş.
burada benim anlatmak istediğim şuydu. bir insan yalan iş yapıyorsa illa çıkar ortaya. ya eklediğin fotoğrafta çıkar yada yorumunda. ben profildeki fotoğraflara baktığım anda bir çok ortak nokta bulurum. bu benim zamanla oluşan yeteneğimdir. çünkü ben bu işi yapıyorum. sizler gibi değilim. basit bir örnek; fotoğrafçı nü bile çekerken aklında başka şeyler vardır. egosunu dizginler ve işini yapar. yani siz bir çıplak bayana baktığınızda başka şey görebilirsiniz sanat yönü ağır olan birisi baktığında başka şey görebilir. Bu örnek çok uç bir örnekti. siz yolda yürürken başka şeyler görürsünüz ben başka şeyler görürüm. ben sizin portfolyonuza baktığımda başka şeyler görürüm sizler kendi işlerinize baktığınızda farklı şeyler görürsünüz.
Bu olay fotoğrafçılıkta LEVEL 3 olmak gibidir. Olaylara bakışınız farklılaşır. ve artık bazı şeyleri hemen yakalarsınız.

örneğin ben badboy79tr sizin fotoğraflarına baktığımda birsürü kendimce ortak nokta bulurum. belki bunun %100ünü sana sözle anlatamam ama ben bunu görürüm algılarım. bu benimle ilgili bişeydir. e birazda tarifi zor

işte bunun gibi. baktığımızda ortak his, ortak algı varsa işler yolunda demektir. yok eğer tutarsızlık var ise portfolyoda daha o işi yapan pişmemiş(amatör - yolun başı-bir yönde prolaşmama) demektir yada çalmış demektir.

Bunlar aragüler fotoğrafları, bunlar gencmen fotoğrafları bunlar fdemirhan fotoğrafları diyebilmekteki o tarz işte bu tarzdır.

-----
KENDİNİ ELE VERMEK ÜZERİNE..

size bir yalancı olayı anlatayım sizde gülün bende..Bizzat ben söylemiştim.

ozamanlar ilkokula gidiyordum şimdi bu olay haricindekileri hayal meyal hatırlıyorum. öğretmenimin ismide ayşeydi sanırım. herkese sorulurdu sırayla şubat tatilinde nereye gideceksin denirdi. sıra bana geldi ve bende "babam beni denize götürecek" dedim.
ama ufak bir sorun vardı ve herkes bana bakıyordu...
ayşe öğretmen, "şubat ayında denizemi gidilir oğlum amma yalançısın" demişti.
sanırım hayatımda hiç bukadar rezil olmamıştım.-ki hala aklımda kalmış.
velhasıl, o elemanın yorumuda buna benziyor..

modelim olmayı istedi ve soyundu gibi bir yorumu vardı... Çok ilginç çok.
buradaki yalanla benim yalan arasında bir bağ vardır işte. yani o eleman belli yalan sölüyor.. şubatta denize gitme ihtimali vardır ama bir bayanın böyle fotoğraf pozu verme ihtimali benim deniz olasılığından bile daha zordur.. hele hele türkiyede yaşıyorsanız.

Tarih: 15 Aralık 2009, 02:47 - İp: 78.***.**4.32
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Bizde kış olunca endonezya, yeni gine ve avustralya, yeni zelanda da yaz oluyor remi Oralara gidiliyor mesela,, şimdi kaynıyor orası,yaa ..

Zeynanın dublörüde [byn] orada yaşıyor, bir TR ile evli olarak,,otel işletiyorlar aileli maileli..

Tarih: 15 Aralık 2009, 03:15 - İp: 88.***.**8.247
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Evet anladım. Farklı fotoğraflar çeksekte onlarda kişiliğimizi yansıtan ortak ipuçları var. Yoksa ben gün batımıda çekerim, portrede, hayvanda başka şeyde. Zaten şahsen tek bir konuya bağımlı kalmayı sevmem. Fakat ne çekeresem çekeyim, nasıl çekersenm çekeyim kendime ait bir ipucu bırkıyorum. sanırım demek istediğin bu.

Genelde kendimi gezi fotoğrafçısı olarak tanımlıyorum. Gördüğümü çekiyorum ama canlı ve doygun renkleri seviyorum. Birazda senin gibi doğa fotoğrafçısıyım diyebilirim. Ama vahşi doğa değil. Mesela şehirde bir sokakta dolaşırken (Edirne hariç) pek fotoğrafını çekecek birşey göremem, ilgimi çeken çok az şey vardır. Ama bir köyde, parkta yada dere, nehir kenarında yada Boğaz kıyısında dolaşırken daha fazla ilgimi çeken şey oluyor. Mesela bir sürü Balat gezisi oldu katılmak istemedim. Çünkü bence Balatta pek fotoğrafını çekecek birşey yok bir sürü dar yokuşlu sokak ve çamaşır ipleri ama bazı insanlar benim göremediğimi görüyor ve güzel sonuçlar olabiliyor. Ama mesela Yedigöllere baharda yada sonbaharda gitmeyi çok isterim. Çünkü kendi kanımca o zamanlarda oradan müthiş fotoğraflar çıkartabilirim.

Yine gevezelik ettim. Ama exif olayıda hoşuma gitti. Demekki birisi netten fotoğrafımı kopyalasa exif'i ni alamıyor. Bu iyi bişey.

Tarih: 15 Aralık 2009, 13:02 - İp: 85.***.**3.60