Fotoğrafçılık Forumları
Bu Fotoğraflar Nasıl Çekiliyor ????
Arkadaşlar Irene Müller
adlı çok başarılı bir fotoğraf sanatçısına ait damla fotoğraflarını aşağıda gösterdim
orjinal hallerini
http://www.pbase.com/daria90/root
tıklayarak görebilirsiniz
okadar uğraşmama rağmen damlaları bu şekilde sıçratamadım
süt.. sütlü kahve v.b. aklıma gelen herşeye her türlü yükseklikten damla gönderdim ama bu şekilde sıçramadı
fikri olan var ise paylaşırsa memnun olurum
Feridunb,
Sanırım ben de iyi açıklayamadım.
"okadar uğraşmama rağmen damlaları bu şekilde sıçratamadım
süt.. sütlü kahve v.b. aklıma gelen herşeye her türlü yükseklikten damla gönderdim ama bu şekilde sıçramadı" diyorsun...
böyle sıçramadığını nasıl gözlemledin. yani sormak istediğim, Damla çekimlerini hangi hızda yapıyorsun.
Sorun senin sıçratamamanda değil, Sıçratmanın özel bir tekniği yok. Bir sıvının içine bir damla veya bir cisim yüksekten bırakılıyor ve bütün sıvılar yaklaşık aynı şekilde sıçrama yapıyor.. Önemli olan sıçramanın o halini yakalayabilecek kadar yüksek hızlarda çekim yapabilmekte
Çeşitli fotograf sitelerinde Su, Süt, Kola, kahve gibi değişik sıvılarla, hatta yoğunluğu sudan daha düşük olan Zeytinyağıyla bile aynı sıçramaları çekmişler. yani yogunluk da farketmemiş, her yoğunluktaki sıvıyla başarmış insanlar.
http://www.liquidsculpture.com/fine_art/index.htm
Bu fotoğrafları çekenler yüksek hızın önemli olduğunu ısrarla vurguluyorlar. damlaların o halini görebilmek için yaklaşık 50 mikrosaniye (1/20.000) hızla çekim yapmak gerekiyormuş.
(use a flash to illuminate the splash. The flash needs to be of a fairly short duration to stop the motion well. I use something like a 50 microsecond flash. Most cameras have still relatively slow shutters: 1/4000th of a second is 250 microseconds - five times as long as what I like to use.)
Ne kadar uğraşırsak uğraşalım Makina üzerindeki 1/4000 gibi hızlarla sıcramanın o hali yakalanamıyor ne yazıkki.
Bu hızdan 5 kat daha hızlı olmak gerekiyor. Bu da ancak iyi bir flasş ve timerla mümkün
Kolay gelsin
http://web.mit.edu/Edgerton/www/ShortCourse.html
http://web.mit.edu/Edgerton/6.51s/2006/
Konuyla ilgili bu adreslere müracaat edilebilir.
bunların çok yüksek hız gerektirdiğini zannetmiyorum.
feridunb nin çektiğini söylediği damlalarda bulanıklık ve yavaş çekim detay kaybı olduğunu düşünmüyorum.
1/1000 ideali 1/2000 ile rahatlıkla çekilebilir.
düzenekle ard arda bir sürü foograf çekilip en iyisi yayınlanıyordur.
1000 fotograftan iki üç tane gibi.
tabii timer ile kayıpsız her damla fotosu yakalanır.
ama feridunb nin dediği gibietrafa saçılmasını yakalamak için epey deneme gerekebilir.
not:kurşun fotograflarında çekim hızı 1/1000 veya 1/4000 veya 1/8000 olması gerekmiyor .1/3 ilede çekilebiliyor.
timer e bağlanmış hızlı flash (1/10 000gibi ) ile çekilebiliyor.
Benim verdiğim linkteki Amerika nın ünlü üniversitesi MTA da yapılan bir çalışma. Sıradan DSLR ler kullanıyorlar ve 3-5 saniye gibi enstantaneler kullanıyorlar.(mermiler için) işin esprisi çok hızlı flaş başka bir esprisi yok.
Tesekkur ederim buffalo, konu o kadar yalin ve acik zaten.
Yilmaz, cekim hizi yuksek olacak demedim. yuksek hiz gerekiyor dedim.
Zaten 1/25000 hizla acilip kapanacak perdeyi kolay bulamazsin.
O hizi ancak Flasla saglayabilirsiniz, bu yuzden tam karanlik ortamda B konumunda ya da bir kac saniyelik hizlarda perde acik birakilip flash patlatilarak cekiliyor.
Makinanin 2-3 sn veya b`de olmasi farketmiyor. burada "Gercek Pozlama" flashin patlama suresi kadar. yani 1/15.000, 1/20.000 herneyse....
eevet öyle hızla perde açılıp kapanırsa herhalde plastiği deler objektifin yan tarafından dışarı çıkardı. (jilet kadar keskin , sağlam olsa rahatllıkla olur herhalde. )
sayın hbaykal
tüm sıvılar o şekilde sıçramazlar
su genelde aşağıdaki şekilde sıçrıyor
buda tam damla uya girerken oluşturduğu sıçrama
dolayısı ile yukarıdaki sıçramalar bence sıvının kimyası ile alakalı bir şey olsa gerek
aslında buradaki fotograf hbaykalın ornegindeki tac fotografına benziyor..elinize saglık cok guzel olmuşlar..
ancak siz su mantar gorunumunu yaratmaya calısıyorsunuz sanırım..keşke deneme imkanım olsada bende yardımcı olabilsem ama bu sekilde nasıl yapıldıgı hakkında baska fıkır yurutemıyorum..sizinde dediginiz gibi sıvının yogunluguyla alakalı oldugunu dusunuyorum..
ben uzun zaman reklam sektöründe çalıştım reklamlardaki bardağa dökülen içeceklerin mükemmelliğide sanırım aynı teknikle yapılıyor.bildiğim kadarıyla çoğunu hollandadan gelen bir ekip yapıyor özel aletleri var ve özel bir karışım reklamlardaki tabi..
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Telefonla Yüzde Hesaplama Nasıl Yapılır Kdv Dahil - Hariç
12 Oca. 2025, 21:18 prodersler
02312 Oca. 2025, 21:18
prodersler -
Vakıfbank Mobil Fast 7/24 Eft İle Para Gönderme Nasıl Yapılı
12 Oca. 2025, 00:12 prodersler
03812 Oca. 2025, 00:13
prodersler -
Capcut'ta Videonun Bir Kısmı Nasıl Bulanık Yapılır
10 Oca. 2025, 20:17 prodersler
05210 Oca. 2025, 20:17
prodersler -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
018706 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2
01 Oca. 2025, 18:50 miratcenk
016701 Oca. 2025, 18:50
miratcenk -
Yeni Sezon: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 01
26 Ara. 2024, 23:55 miratcenk
028526 Ara. 2024, 23:56
miratcenk -
Caz'ın Kadrajı'nın Bu Haftaki Konuğu Cenk Mirat Pekcanattı
15 Kas. 2024, 13:35 miratcenk
140910 Ara. 2024, 15:18
miratcenk -
Hikayeli Gayri Dayanamam Ben Bu Hasrete Türküsü
09 Ara. 2024, 21:37 prodersler
09509 Ara. 2024, 21:37
prodersler -