hasanayrilmis
hasanayrilmis (üye)
Rize / Amatör

Projektor İle Aydınlatma

Merhaba arkadaşlar ben Rizeden Hasan...
Benim bir konuda fotoğrafçılık konusunda uzman olan arkadaşlardan fikir almam gerekiyor. Konu şöyle:
Bir kaç ay sonra düğünüm var. Düğün öncesi kına gecesinde bol miktarda resim çekileceğiz. Yalnız kına gecesi malum gece olduğu için fotoğraflardan verim alamıyorum. Elimde bir adet 500w. projektör var bununla kına gecesinde bir köşeye resim çekilme bölümü hazırlamak istiyorum. Elimdeki projektör ile resimlerden nasıl daha iyi verim alabilirim. Tavsiyelerinizi bekliyorum...

Tarih: 10 Kasım 2009, 20:29 - İp: 88.***.**4.224
hasanayrilmis
hasanayrilmis (üye)
Rize / Amatör

Değerli arkadaşlar...
Projektör aydınlatıcı ile iç mekanda fotoğraf çekimi yapılabilir mi? Çekerken biraz sarı çıkıyor fotoğraflar. Bunun çaresi nedir? Projektörün yerine idareten başka bir şey alsam daha mı iyi olur spot ışığı falan?

Tarih: 11 Kasım 2009, 10:41 - İp: 88.***.**4.224
sereze
sereze (üye)
Karabük / Meraklı

Foto makinenizin beyaz ayarını değiştirmeniz gerekiyor. Projektör sarı ışık verdiği için fotoğraflarda sarı çıkıyor, makinenin beyaz ayarıyla veya çektikten sonra dijital olarak düzeltmeniz gerekiyor.

Tarih: 11 Kasım 2009, 13:12 - İp: 94.***.**9.39
hasanayrilmis
hasanayrilmis (üye)
Rize / Amatör

Peki projektör ile fotoğraf çekilirken projektörü tam olarak nereye konumlandırmam gerekiyor. Yani fotoğraf çekilen kişiye ışık nereden vurmalı...

Tarih: 11 Kasım 2009, 13:18 - İp: 88.***.**4.224
sereze
sereze (üye)
Karabük / Meraklı

Tavana yansıtırsanız, tavandan aşağı yumuşak bir ışığınız olur. Ama 500 Watlık projektörün ışığı tavandan yansıdıktan sonra yeterli olur mu bilmiyorum, o tarz ışıklarda enerjinin çoğu ısıya dönüşür, tavandan yansıyan yetmezse 45 derece açıyla yandan verin ışığı fotoğrafı çekilecek kişi de hafif başını o tarafa döndürsün, stüdyo fotoğrafçısı arkadaşlar daha doğru daha kapsamlı bilgiler verebilir. Benim aklıma gelenler bunlar. Işık modele ne kadar yakın olursa o kadar iyi. Uzaklaştığı sürece gölgeler sert olur, ama grup çekcekseniz herkesin benzer miktarda ışık alması için biraz uzakta olmasında fayda var.

Tarih: 11 Kasım 2009, 17:55 - İp: 94.***.**9.39
hasanayrilmis
hasanayrilmis (üye)
Rize / Amatör

Eyvallah sereze kardeş verdiğin bilgiler için teşekkürler...

Tarih: 11 Kasım 2009, 21:15 - İp: 78.***.**9.129
f gelincik
f gelincik (üye)
Kocaeli / Stüdyo Fotoğrafçısı

arkadaslar 500w projektorun anca cep telefonuna faydası olur. makinaya en dandiğinden flash taksanız projektore gore daha ıyı sonuc alırsınız

Tarih: 12 Kasım 2009, 13:10 - İp: 78.***.**0.117
  • 1