Fotoğrafçılık Forumları
Nedir 5d Den Çektiğim
canon eos5d ve canon 580 ex II sistemim var akşam düğün sünnet çekimlerinde tam bi rezalet fotograflar hep koyu karanlık makinden yapmadığım ayar kalmadı makineyi 400 asa ve pozlamayı +1 e alıp öyle çekiyorum öncekilerine nazaran biraz daha iyi oldu ama bu sistemden bu kadar düşük bi performans almak beni çok üzüyo ve çok sinirlendiriyo yokmu bu problemin ilacı bilen varsa yardım etsin ne olur...
gsxr1300 f:4 te sabit duruyo onda bi değişme yok bu aralar biraz düzelme oldu ama tatmin edici düzeyde deil...
düğün salonunda flaş ı makineye taktığımda otomatik f:4 60 enstanteneye geliyo ben sadece asa ile oynuyorum
Selam sevgili adul sorunlar devam ediyo anlaşılan, sana özelden de yazmıştım yanlış hatırlamıyorsam.
ancak verdiğin örnek fotograflara baktım da canon un pozlaması Nikon un pozlamasına göre daha iyi bence ayarlar ne bakmadım ama fotograflarda nikon un beyazı yokettiğini,
canon un fotografında da beyaz yok etmemek için arkayı biraz gömdüğünü gördüm.Bu ilişkiye yani kadrajınız içersinde parlak ve koyu alanların kadrajın kaçta kaçını kapladığı orantısınıda göze alarak hareket etmek gerekir.
Kadrajın büyük kısmında açık renkler açık tonlar hakimse makina yanılıp flaş gücünü az kullanabiliyor.ancak tam tersi koyu bölgeler hakimse bu seferde çok flaş patlatıp ortamı patlatabiliyor.
Bu kadar denemeye rağmen hala iyi sonuç çıkmıyorsa ekipmanların bence yetkili servise gösterilmesi gerekir.çünkü sizin elinizdeki ekipmanı çok uzun zaman kullandım, aynı makşnayı ve flaşı, düğün çekimi olmasada aynı mekanlara benzer ortamlarda çekimler yaptım ve oldukça da iyi sonuçlar elde etmiştim.
sevgili eos seninle özelden yazımıştık ve yardımların sayesinde makine de ciddi anlamda bi düzelme oldu. arkadaşımın makinesi olan 5d+580 ex flaş ile aynı ortamda çekimlerini gördüğümde kendi sistemim olan 5d+580 ex II 'den daha iyi sonuçlar çıkmıştı. yetkili servis uzun süredir aklımda muğla da oturo olmam nedeni ile ancak istanbula gittiğimde servise göstericem... sevgili eos özellikle sana ve yardımlarını esirgemeyen diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim...
Ne demek rica ederim.İstanbula geleceğin tarihi önceden haber verirsen, belki bende şirkette olursam birebir yardımcı olmak isterim.Olamazsam bile cüneyt bey var ürün müdürümüz, kendisiyle görüşüp Furkan ile görüştüm Halledemedi diede gazı verdiniz mi,ayrıca ilgilenir.
istanbula gelmezden önce sizinle irtibata geçicem. yolunuz muğlaya düşerse sizde benimle irtibata geçebilirsiniz
Yorum yapmayacağım diyorum ama konuyu görüncede dayanamıyorum. Hep söyledim hep söyleyeceğim.Stüdyoda canon.. Harici çekimlerde nikon...
gencayyyyy sana katılıyorum
arkadaşım tek çözüm var anladığım kadarıyla pozlama hatası yapıyorsun bence pozometre kullan kolay gelsin
profoto99 denemediğim yol kalmadı sağolsun eos nick li arkadaş çok yardımcı oldu sanırım makinada teknik bir arıza var
İlgili olabilecek konular
-
Tapu Senedi Nasıl Alınır Tapu Müdürlüğü'ne Gitmeden 2024
19 Eki. 2024, 17:01 prodersler
021119 Eki. 2024, 17:01
prodersler -
Atm'den Şifre Değiştirme Ziraat Bankası Bankkart
02 Eki. 2024, 18:50 prodersler
018002 Eki. 2024, 18:50
prodersler -
D7000 Otomatık Modda Cekım Yapmama Nedeni Nedir
05 Eyl. 2024, 22:41 e.koksal