Fotoğrafçılık Forumları
Elicrom Paraflaş Arızası Yardım??
elimde olan elichrom 500watlık paraflaşta çekim yaparken patlama sesi çok yüksek çıkıyo resmen kurusıkı silah gibi..bu durumu yaşayan ve bu duruma yardımcı olacak birileri varmı.teknik servise yollamadan halledebilirmiyim.çünkü elimde aynı kafadan kullanmadığım kartı yanmış bir kafa daha var.parçası uyarsa ondan söküp takabilme durumu gibi..şimdididen teşekkürler..
bildiğin gibi paraflaşlarda oldukça yüksek voltajlarda çalışan kondansatör ve konversiye devreler vardır flaşın çakması bu yüksek voltajın tamamen şarj olup saliselik ölçülerde deşarj olması mantığına dayanır ve bu sırada cihaz içerisinde toz varsa (ki devre üzerindeki tozların çoğunluğu demir tozudur) yüksek voltaj dolaşımı sırasında istemsiz elektrik atlaması oluşabilir. sana tavsiyem ampul yuvası dahil tüm devreyi kontak sprey ve hava yardımı ile iyice temizlemen ve soğuk çatlak vesaire bir bağlantının olup olmadığını kontrol etmendir. Ama yine de böyle körleme ne kadar doğru bir tahmin olur bilemem. Devre elemanlarında yapısal bir sorun da olabilir ampulden de kaynaklanabilir, saygılar..
verdiğin bilgiler için teşekkür ederim iyi çalışmalar
servistekiler taşmı yesin.şaka biryana flşınız patlıyabilir veya yana bilir. Dikkat edin
Sevgili Yerkan ,
Ben senin yerinde olsam sevgili birkanın dediklerini yapmazdım zira kafayı açtığında kondansatörlerde birikmiş olan enerjinin seni fena halde çarpma riski olduğu gibi senin statik elektrikten dolayı flaşın elektronik devrelerine zarar vermen de söz konusudur.Bir işten anlamakla bir işi bilmek birbirinden farklı şeylerdir.Yalovada veya istanbulda mutlaka bu işleri bilen bir servis vardır.Onlardan destek alman en doğrusudur.
http://www.ozgurfototeknik.com/
Elinchrom'un yetkili servisi..
Kendi bilgisayarımı topluyorum, fakat paraflaşlara dokunamam.. Lütfen, önerilerede dikkat edelim..
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Dış Çekime Uygun Paraflaş Tavsıyesı
05 May. 2017, 17:00 hjkjhy
1542209 Ağu. 2021, 17:51
degisimfoto -
Zenit 122 Makinemin Arızasını Anlamadım.
10 Şub. 2020, 02:56 virnigrum
4200111 Şub. 2020, 23:52
virnigrum -
-
Low Key Potre Çekimleri İçin Paraflaş Tavsiyesi.
10 Tem. 2019, 14:09 alltug
0296810 Tem. 2019, 14:10
alltug -
Paraflaşlar İle Fotoğraf Çekiminde Parlama Oluyor
26 Eyl. 2018, 13:47 muhammed782
1511103 Eki. 2018, 15:25
ekselanss -
600w_paraflaş Kafasına Sabit Işık Olarak Florasan?
05 Haz. 2018, 02:29 karaokurajans
1274926 Haz. 2018, 18:05
recepok -