Fotoğrafçılık Forumları
Ffilm Banyo
FİLMLERİM BANYODAN ÇOK KONTRAS CIKIYOR.TAM ÇÖZÜLMÜYOR.AYRİYETEN BASKILARDA EKRANDA YEŞİL GÖRÜNÜYOR YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM...
ya, ısı fazla yükselmiş.. ya, developer süresi fazlalaşmış.. yada düzenli yapılması gereken sulandırma işlemi yanlış oranda yapılmış ..
diye düşünüyorum.. görmeden teşhis koymak , biraz yanlış tabi..
#mete007' tarafından 13.03.2007 17:59:36 tarihinde düzenlendi.
teşekkürler mete007 acaba su oranı azmı fazlamı
sevgili mete gayet açık bir şekilde anlatmış
su oranı fazlamı veya azmı derken görmem gerek hastayı görmeden teşhis etmek zor olur.bence büyük ihtimal düzenli yapılması gereken kimyasalları ya fazla su yada az kimyasal ile karıştırdınız.
kontrast ve koyu filmlerle karşılaşıyorsanız.. yeteri kadar sulandırılmamış olması muhtemel..
Ancak diğer ihtimalleride değerlendirmeli.. bazen makinenin transport motoru problem yapıp.. developer süresini, gerekenin fazlasına yükseltebiliyor.. makine nin ne olduğu da yazılmamış ama temel prensipler aynı..
bence ısı problemi olabilir.bir termometreyle ölçmen gerekebilir .
cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim .tim ihtimalleri değerlendireceğim sağolun.EKSİK OLMAYIN...
meraba fotoengin çok güzel bir onu açmışsın bende fotoğraflarımı kendim tab etmek istiyorum sen cevabını aldın sende benim gibi yeni başlıyanlara bir videolu anlatım yapa bilirmisin şimdiden çoooooook teşekkür ederim.
fotoğrafçılarda tab ettirince hem özel hayat kalmıyor hemde pahalıya geliyor.ben ögrenciyim lütfen yardımcı ol video olmazsa bile nerden başlamam gerektigini anlat.
bende pentax p50 var. çok güzel bir mak.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Fujı 340 2 Banyo Ilac Bozuluyor Nedenı
20 Kas. 2021, 15:51 serdar0468
2191826 Oca. 2023, 20:22
mete007 -
Noritsu V30 Veya V50 Banyo Makinesi Aramaktayız.
05 Haz. 2021, 09:33 tuncfotograf
0152505 Haz. 2021, 09:34
tuncfotograf -
-
35mm Film Ve Banyo/tarama İşlemleri
18 Ağu. 2016, 05:19 lillyquinlan
0363318 Ağu. 2016, 05:20
lillyquinlan -