Fotoğrafçılık Forumları
Yeni>>>>panasonic Fz100
makine kagıt uzerinde pek guzel ancak,
fotografları birebir buyutup bakınca rezil derecede noise problemi oldugu goruluyor.
iso 100 de cekilen fotograflarda yuzlerde bukadar gren olmasını anlamak mumkun degil.
ustelik 5 mb boyutunda veri tasıyan dosyalar bunlar.
belliki lenste sensorde bunu kaldıramıyor.
bu sensore 15 megapiksel yaparak neyi ispatlamaya calısıyorlar gercekten anlayamıyorum.
aynı makineyi 8-10 megapiksel yapsalar eminim cok daha iyi olacak.
gercekten yazık.
Uploaded with ImageShack.us
#gaijin' tarafından 02.08.2010 19:11:45 tarihinde düzenlendi.
Bir inceleme daha...Fotoğraflarıyla birlikte...
link link link
Gaijin e katilmamak elde degil.Piyasadaki tum compactlarin sorunu bu.Hatta ben biraz daha ileri gidip 6mp den fazlasina toptan karsiyim diyeyim.Dikkat ederseniz eski compactlardan cikan degerler bu konuda daha basarilidir.Bir tane adam akilli firma cikipta 6mp piyasaya surse,inan buyuk sukse yapardi isi bilenler icin bence.10mp yi kendilerine sinir belirlediler gerci akillik edip bazi ust sinif compactlarda ama 6MP ile bence mukemmel noise performansini yakalayabilirlerdi...Kim var allah askina evinin duvarlarini buyuk ciktilar ile susleyen!!!Yaptiklari ya PC ekranindan bakmaktir,yada 4X5 foto basmak.Bende belki 27"ekran olmasi bir anlam ifade eder ama ben bir DSLR kullanicisiyim ve isimin geregi.Cogu compact kullanicisinin boyle olmadigini cok iyi bilirim.
Tavsiyem bu makinaya dokeceginiz parayi gidip LX5 e dokmenizdir.Hem hizli bir lens,hemde daha iyi noise performansi acisindan cogu durumda size daha yararli bir makina olabilir.Compact ta Zoom olayina takilip kalanlari allah islah etsin.Amin.
#ozansan' tarafından 13.08.2010 18:19:42 tarihinde düzenlendi.
arkadaşalar bu yeni cmosların sorunu. hepsi böyle hs10 böyle, sx1 öyle, hx5 öyle. bak fz 100 de öyle imiş. bırakın bu cmos sensörü. ccd ler bu kadar kötü değil. hele fujiin ex süper ccd si tertemiz. fakat oda gitti cmos kullandı. sonuç berbat tabi. sanırım yüksek hızlı çekim ve video çekiminde ısınmama ve az enerji tüketimi için yapılıyor bu.
sorun cmos ta.
Hocam ben F200EXR kullandim mesela ve ondada vardi bu sorun ki esas sorun sensor buyuklugu ve piksl yogunlugu ile alakali birsey.Birde ondaki noise orani artik honeycomb falan oldugundan dolayimi ne bir baska cikardi.Sankim altigen altigen!!!Valla gormeyen goremiyoda bendeki 27"ekran tum kirli camasirlari ortaya cikariyor maalesef...Yani senin anliyacagin compact makinalarda bu gibi sonuclar kacinilmaz.Sensor buymedik ve piksel yogunluguda azalmadiktan sonra sonuc ayni.14-15MP lere para basanlar
1-Dinamik alandan kaybederler
2-Bir dosya icin 5mb gibi bir yer ayirarak hem hamallik hemde hiz konusunda kartlara eziyet etmekten baska bisey yapmazlar
3-Yukarida sekil a da goruldugu uzere noise faktoru kacinilmazlasir.-
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Ffuji Hs10, Panasonic Fz100, Canon Sx30
22 Eyl. 2010, 01:54 ahmettttt86
19820510 Kas. 2011, 18:29
foto.a -
D3100 İle Fz100 Arasında Kaldım Yardım
21 Haz. 2011, 23:03 denizim24
9192022 Haz. 2011, 22:09
najdorf -
-
Pan. Fz100 mü Can. Sx30ıs mi Sony Hx1mi??
11 Şub. 2011, 00:45 mimarhan
7193112 Şub. 2011, 23:03
problem27