reftep
reftep (üye)
İstanbul / Amatör

Yeni Dslr

Arkadaşlar merhaba Analog Slr den dijital Slr ye geçişi Canon Eos 350D ile yaptım en azından dijital sistemi anlamak açısından yararlarıda olmadı değil.
Arkadaşlar Yeni Dslr almak istiyorum.Canon ve nikon arasında yaptıgım araştırmada, Üç makina arasında kaldım Nikon D200 Canon 30D ve Canon 5D yaptıgım test araştırmalarında Nikon saglam bir gövde sunarken çekilen fotoğraflarda noise durumu Canona göre başarısız
bunun dişında ghenel anlamda çok büyük farklar yok gibi görünüyor
1. Canon 5D Full frame ve lens yelpazesi geniş en azından sonrası için (fiyat olarak almaya değermi bilmiyorum en azındanBn yirmi sekmaör)
2.Nikon D200 e gelince makina güzel hava kosullarına karsı govde korunaklı endişem Noise durumu
3.Geriye Canon 30 kaldı 8Mp diye beni düşündryor
sizlerin değerli yormlarını bekliyorum.
Hepinize Teşekkür ederim Refik kızıltepe

Tarih: 27 Eylül 2006, 20:55 - İp: 81.***.**9.70
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

D200 ve 20D kıyaslanabilir ama bence 5D yi aralarına sokmamak lazım bana soracak olursanız 3ünün içinden sizi kasmıyacaksa ki kasacak olsa zaten düşünmezsiniz almayı 5D derim ben onunda sizi kesmediği yönleri ortaya çıkmaya başlayınca 1Ds Mark IIn alırsınız.
Ama 5D yi çıkarıp ikisi arasında bi karar verecek olursanız ben D200 derim yüksek ISO da noise yapıyor diyolar kim 1000 veya daha üzeri ISO da çekim yapıyor sorarım size.
D200 10 mp büyük baskılarda avantajlı olacaktır hemde lens yelpazesi canondan daha geniş 65 yılından bu yana çıkan bütün nikon SLR ve D-SLR lerin bayonetleri aynı birbirine sorunsuz şekilde uyum sağlıyor. Bunuda gözardı etmemek lazım. Zaten 350d kullanıcısısınız oda 8MP bişey değişmemiş gibi olur eğer 30D yi tercih ederseniz, tabi sadece MP konusunda.

Tarih: 27 Eylül 2006, 21:07 - İp: 88.***.**0.118
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

reftep merhaba..

bence biraz daha bekle.. fuji'nin s5 pro'su yolda.. nikon d200 kasasi ve fujinin dusuk noise barindiran sensoru bir arada.. cekim hizi 3 fps'de ama yuksek dynamic range avantaji var.. ayrica face detection ozelligi..

su adrese bir bak, s3 ile s5 arasindaki farkliliklari gosteriyor..
...

s5'i gormeden acikcasi d200 almayi kesinlikle dusunmezdim.. canon 5d'ye gelince, fazla soylenecek birsey yok dogrusu; ucuz full frame sensorlu makine.. kesinlikle avantajlari var..
5d'yi alabilecek gucun varsa, 30d'ye bakmayabilirsin aslinda.. ama sonucta iki ayri makine.. 5d'nin genis sensoru, genis acidaki avantaji var; ama, 30d'nin de ufak sonsoru sayesinde daha da uzaklari yakinlastirabileceksin objektiflerle.. crop faktoru olayi.. 200mm'lik objektif mesela 320mm gibi olacak..
ayni sekilde 30d de d200 de daha hizli makineler; 5fps'de calisabiliyorlar.. oysaki 5d, 3fps'de.. bu da spor cekimleri yapmaktan hoslaniyorsan avantaj saglayacaktir..

30d'nin 8mp olmasi neden seni dusunduruyor? ne kadar buyuklukte ciktilar almayi planliyorsun?

...en son da fiyat onemli tabii ki.. birsey daha; nikon'un da lens yelpazesi cok genis, canon gibi..
burada, ingilterede; canon 5d ile 24-105 lensini 2100 pound'a alabiliyorsun.. nikon d200 ile 17-55 ise 2000 pound.. yani ayni fiyatlarda.. bu durumda; her ne kadar d200'e asik olsam da 5d'yi secerim..
ama turkiyede sanirim 5d'nin fiyati 7 milyar gibiyken, d200'un fiyati yari yariya.. turkiyede hic de ayni fiyata alinabilecek setler degiller yukarida soylediklerim..

karar senin.. cekim aliskanliklarina gore sec mutlaka..

sordugun sorulara cevabim;
1) evet 5d icin deger.. cunku buyuk sensoru sayesinde mukemmel sonuclar veriyor..
2) d200, su ana kadar gordugum en harika makinelerden birisi.. (artik s5 pro favorim..) noise durumu hic de abartilacak kadar degil.. a3 boyutunda iso 3200 ile cekilmis fotografi gormustum, mukemmeldi tek kelimeyle.. tabii ki canon 5d gibi sonuc veremeyecek d200.. ama.. ammaaa... artik s5 pro cikiyor..

simdiden sana kolay gelsin..

Tarih: 27 Eylül 2006, 23:58 - İp: 86.***.**0.120
reftep
reftep (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar yorumlar güzel son bir saenedir makina değiştirmedim yeni şeyler çıkar diye benim çekim alışkanlığım fotoğrafları A4 Bazende A3 boyutunda büyütüyorum alıcağım makina bana para kazandırmayacak 20 yıllık amatör olarak uğraşıyorum eski teknolojide baya emek ve para harcadım ama dijital sistemde dipsiz kuyu alınacak kamera en birkaç sene kullanılmalı sormamın ve karasızlığım şurdan ben eski Canoncuyum İnternet üzerinde testlere bakarsanız Canonun sensor ve noise kalibresi nikondan üstün gibi tabiki (siteler hep bir marka üzerinde desteklemeside doğru bilgiye insanı yaklaştırmıyor pazar büyük)Canon 5D güzel makina Neticede ABD den alacağım fakat fiyata değermi diyorum amatör olarak
10MP makinalar çıktığı içinde 8Mp Slr düşünülmelimi oda bir soru geriya fiyat aralığı olarak Canon 400D Belki 30D Nikon D80 ve D200
D200 yi gövde açısından sağlam diyorum fakat yorumlara baktığımda D80 ortaya çıkıyor belkide D200 kullanıcı yorumları olsa benim için daha kolay olurdu
Teşekkürler.

Tarih: 28 Eylül 2006, 00:51 - İp: 81.***.**9.70
dijitalcim
dijitalcim (üye)
Ankara / Amatör

daha önceden d200in canon la kıyaslaması vardı ama siteyi hatırlamıyorum.d200 ü canon 1ds mark la kıyaslıyorlardı.slovakya yada oralarda bir yerin sitesiydi.tabi canon 1ds mark çok iyiydi.ama orada d200un ne kadar kaliteli bir makine olduğu vurgulanıyordu anladığım kadarıyla.başka bir yerde de d200ün iyi bir lensle eos5d ye kafa tuttuğunu belirtiyordu.bende dışarıdan getirip satıyorum ama d200u hiç test etmedim.ama türkiyeden alacaksan kesinlikle d200.çünkü eos 5d ile çok büyük fark var.5d ye vereceğin parayla nikon d2x alırsın türkiyede.

Tarih: 28 Eylül 2006, 15:15 - İp: 88.***.**0.76
reftep
reftep (üye)
İstanbul / Amatör

D200 e karar verdim sonuçta noktayı koymak lazım
herkeze teşekkurler

Tarih: 28 Eylül 2006, 18:19 - İp: 81.***.**9.70
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Ben olsaydım D80'i de gözden geçirirdim.Çünkü D200'e olan fiyat avantajı ile D80'in üzerine fazladan lens alınabilir.
Üstelik noise konusunda D200'den üstün olması da cabası.Ve 10MP çözünürlüğü gayet yeterli görünüyor.

Tarih: 28 Eylül 2006, 19:53 - İp: 85.***.**7.221
reftep
reftep (üye)
İstanbul / Amatör

Osmanlı arkadaşım D80 için soru işareti yaptın
Ben Nkon D200 1550$ a gelecek fiyat farkı çok değil diye düşünüyorum fakatsitede D80 için güzel şeyler söyleniyor gerçi, D200 için testlere bakarsannois durumu düşündürmüyor değil sanırım alıp test yapmadan anlaşılmayacak

Tarih: 29 Eylül 2006, 16:07 - İp: 81.***.**9.70
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Selam Reftep,

Benim anlayamadığım nokta elinizde bulunan Canon lensleri kullanamayacağınızı bildiğiniz halde Nikon'a yönelmeniz. Bence bu da makine seçimi için çok önemli bir faktör.

Mesela benim bir sonraki durağım muhtemelen 30D ya da daha yeni bir Canon modeli olacak.

Tarih: 1 Ekim 2006, 14:55 - İp: 81.***.**3.223
reftep
reftep (üye)
İstanbul / Amatör

gönlüm fuk frameden yana ama maliyeti düşündürüyoe ya biraz daha sabredecegim yada alınacak makine ne olursa olsun kısa koşulu olacak gibi

Tarih: 3 Ekim 2006, 01:27 - İp: 85.***.**4.214
  • 1