cz
cz (üye)
Tokat / Amatör

Yeni Bir Dijital Makine

Öncelikle herkese merhaba.
Forumu baştan sona okuyamasam da ana başlıkları inceledim.

Her zaman fotoğraf çeken biriyim. Fakat bunu bir hobi olarak değil de, hobime yardımcı bir araç olarak kullanmaktayım. Hobim radyo kontrollü model uçak yapmak ve uçurmak. http://rcmodelairplane.tr.gg/ Linkte hobim ile ilgili sayfalar var. Bu sebeple ilgili forumlarda paylaşmak, modelleri havada uçarken görüntülemek için fotoğraf ve videolar çekiyorum. Hatta bazı modellerimin üzerine monte ettiğim kameralar ile havadan çekimler de yapıyorum.

Eşim de, elişi çalışmalarını fotoğraflayıp kendi sitesinde ve forumlarda paylaşıyor.

Teknolojik gelişmeler o kadar hızlı ki, evimiz elektronik aletlerin çöplüğüne döndü desem yalan olmaz.
Yeni alıp kullandığımız bilgisayarlar Vista işletim sistemli olduğu için eski video kameramızı ve dijital kameramızı kullanamadık. Sırf onları da kullanabilmek için eski işletim sistemli bir diz üstü daha evde bulunduruyoruz. Filmli eski makinelerin bir kısmını sağa sola dağıttık, hala daha kıyamayıp atmadığımız 3-4 tane kullanmadığımız (kullanamadığımız) makine var. :-)
Şu anda kullandığımız dijital makineler de (kompakt) ihtiyaçlarımızı pek karşılamıyor.

Konuyu ve yenilikleri takip eden sizlerden ricam,

- yakın (0,5m) ve uzak (200-300m) nesneleri güzel çekebilen,
- havadaki hareketli nesneleri net çekebilen, istendiğinde denklanşöre basınca ard arda hızlı çekebilen,
- menüleri karışık olmayan,
- pili çabucak bitmeyen,
- flaşı kendinden olan,
- en önemlisi vista işletim sistemi ile uyumlu olan. Bilgisayarlara uyum sorunu olmayan.
- fotoğraf çekmeden önce çok fazla ayar gerektirmeyen, gece de güzel çekebilen.

bilinen ve servis sorunu olmayan bir marka/model önerebilir misiniz?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Cem

Tarih: 9 Ocak 2010, 13:52 - İp: 95.***.**0.198
cz
cz (üye)
Tokat / Amatör

Bu günü bilgisayar başında dijital fotoğraf makinelerini araştırmakla geçirdim diyebilirim. :-) Tabiki kafam da epeyce karıştı, ama uygun olduğunu düşündüğüm üç makineyi öncelik sırasına göre buraya yazıyorum. Sizlerin fikrini almak istedim. (1 numaralı alternatifi ciddi olarak düşünüyorum)

1 - NIKON DIGITAL COOLPIX P90 (EP) 12.1MP 3.0"
2 - NIKON DIGITAL COOLPIX L100 (EP) 10MP 3.0"
3 - NIKON D5000 VR KIT (18-55VR) 12.3MP

Tarih: 10 Ocak 2010, 15:39 - İp: 95.***.**2.34
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Model uçakları uçarken görüntülemek gibi bir niyet varsa ortada 1. ve 2. alternatifle fazla düşünmeye gerek kalmadan elenebilir.

Görüldüğü üzre kafa karışıklığına mahal yok, böyle bir çekim için (D)SLR şart, işte o kadar.

Tarih: 11 Ocak 2010, 01:10 - İp: 88.***.**0.210