lastet
lastet (üye)
Ankara / Amatör

Yeni Başlayacağım Kompakt Mı,slr İle Mi?

Arkadaşlar yeni bir fotoğraf makinası almayı düşünüyorum. Ama kompaktla mı Slr ile mi başlasam karar veremedim? ikisi arasında fark var biliyorum ama bütçem en fazla 1100 tl slr olarak Canon eos 1000d var alabileceğim. Ama canon 1000d hakkında yorumlar bir iyi bir kötü. Bir de lensi eski olduğu için çelişki de kaldım. Ayrıca sıfır bir makina almak istiyorum. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Tarih: 23 Aralık 2010, 15:34 - İp: 188.***.**7.211
kerempekin
kerempekin (üye)
İstanbul / Amatör

Canon 1000D şu anda bir elokteronik markette 899 TL ye satılıyor.
Ben olsam kompakt alacağıma bu dslr ı alırdım.
Teknolojisinin biraz eski olduğu doğru ancak işinizi fazlasıyla görür.
Bu arda eski lens diye bir şey olmaz. Yanıltıcı bilgi vermek istemem araştırın ama 500D ve 550D aynı kit lens olmalı.

Tarih: 23 Aralık 2010, 19:29 - İp: 78.***.**0.218
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

compact

Tarih: 24 Aralık 2010, 01:19 - İp: 95.***.**1.160
lastet
lastet (üye)
Ankara / Amatör

sadece compact yazmışsın biraz yardımcı olabilir misin acaba? canon u önerir misin? video modu da yokmuş galiba.

Tarih: 24 Aralık 2010, 01:52 - İp: 188.***.**7.211
lastet
lastet (üye)
Ankara / Amatör

teşekkür ederim yardımın için peki canon eos 1000d hangi lenslerle uyumlu. onun hakkında bir bilgin var mı? ayrıca manuel ayarları kısıtlı diye okumuştum bir yerde.

Tarih: 24 Aralık 2010, 01:54 - İp: 188.***.**7.211
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

dslr yerine kompakt bir model almanız yerinde olur.

Tarih: 24 Aralık 2010, 03:02 - İp: 217.***.**1.174
lastet
lastet (üye)
Ankara / Amatör

kompakt olarak ne önerirsin? benim limitim 1100 tl falan. yardımcı olabilri misin acaba.

Tarih: 25 Aralık 2010, 00:14 - İp: 188.***.**1.62
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

aslında bu bira tercih meselesi. dslr alıp hem öğrenip hemde epey süre bu aleti kullanabilirsiniz.

ama diğer taraftan tıpkı bir merdiven basamaklarını çıkar gibi ilk önce en basit compact ile başlayıp bu sürede bayağı bir kendinizi geliştirdikten sonra, artık o makinenin sizin için yetmemesi nedeniyle yani tamamen ihtiyacınız doğrultusunda dslr makina alabilirsiniz. önce compact ve ardından dslr almak, bu bilindik ve doğru yoldur.

diğeri ise biraz tepeden inme gibi olur.

tabi, araba kullanacak birisine şunları demek saçma olur;
- ilk önce 3 tekerlekli bisiklet al
- sonra 2 tekerleklisini al
- sonra vitesli bisiklet al
- sonra motorsiklet al
- sonra 2 tekerleği sat 4 tekerlekli hacı murat al
- sonra hacı muratı sat şahin al
- sonra hundai al

diyemeyiz. bu saçma olur.

dediğim gibi tamamen sizin bu işe bakışınızla alakalı seçim işi. hatıra ve hobi için compact yeter. ama ileri seviye (tıpkı fotoğraf sitelerindeki galerideki fotoğraflar gibi) fotoğraflar çekip pahalı hobiye sahip olmak istiyorsanız dslr alabilirsiniz.

ben kişisel görüş olaraktan; önce manuel ayara imkan veren basit compact (300-350tl civarı) ilerleyen zamanlarda (muhtemelen 1-2 yıl sonra) dslr alabilirsiniz. ben bunu öneriyorum.

Tarih: 25 Aralık 2010, 01:27 - İp: 88.***.**5.229
lastet
lastet (üye)
Ankara / Amatör

ben biraz daha profesyonel uğraşmak istiyorum. 5 sene ucuz bir makina kullandım sonra 2 sene fujifilmin pilli makinasını kullandım ama pilleri 1 saat bile gitmiyordu. beni çok bunalttı. arkadışımın nikon d80'inini kullandım kısa bir süre. onda birşeyler öğrenmeye çalıştım. ama şimdi 1100 kadar bir param var. nasıl bir makinede değerlendireceğimi bilmiyorum. beni şöle 1-2 sene uğraştıracak ve benim fotoğraf konusunda bilgilendirecek bir makine istiyorum. gönül ister nikon d90 almak ama o kadar birkimim yok. malum öğrenciyim. arkadaşım canon g12 önermişti. siz o tarz bir makine önerebilir misin?

Tarih: 25 Aralık 2010, 03:45 - İp: 188.***.**1.62
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

arkadaşım canon g12 önermişti. siz o tarz bir makine önerebilir misin?

Hayır bunu kesinlikle önermem. Pahalı ve kaliteli compact makineler genellikle profesyonellerin compact tercihleri oluyor. Yani adamda pro makineler var, fakat her zaman tam donanımlı makine ile dolşamk yorucu oluyor diye bu tarz pahalı ve kaliteli compactlara yöneliyorlar.

Ben sizin daha önce compact kullandığınızı duysaydım direk dslr önerirdim.

Gönül rahatlığıyla giriş seviyesindeki dslrden alabilirsiniz.

Tarih: 25 Aralık 2010, 04:05 - İp: 88.***.**5.229
lastet
lastet (üye)
Ankara / Amatör

teşekkür ediyorum arkadaşlar. canon d1000'i önerir misin? bu parayı birktirmem uzun zaman aldı 2-3 sene kullanabileceğim bir makine almak istiyorum. ya da nikonun 1000tl civarı bir makinesi var mı? bana uyan. ben manzara resimleri çekmek istiyorum. ayrıca canonun üzerinde 18-55 lens var bunu sonra değiştirmek istesem hangileri uyar? bir de yine forumlarda gezerken biri, canonun menüsünün manual olarak kısıtlı olduğunu yazmıştı. bu nekadar doğru? ben bir çok ayarı kendim yaparak öğrenmek istiyorum.

Tarih: 25 Aralık 2010, 18:00 - İp: 188.***.**1.62