Fotoğrafçılık Forumları
Vazgeçirebilecek Farklar Mı?
Merhabalar...
Ben uzun zamandır siteyi takip ediyorum,onlarca forum konusunu okudum buradan ve biraz sizlerin yardımı birazda bana daha sempatik gelmesi sebebiyle Canon almaya karar vedim.Nikon D90 ile canon 550D arasından tabi.Bu ikisini seçmemin sebebi yorumlardan aldığım bilgiler...
Ama ilk kez sahip olacağım makina için kafam karıştı.Bazı yorumlar okudum işte nikonu kullandıkça kalitesi anlaşlıyor canon yakalayamıyor vs diye.canon'un body özellikleri hafif ve küçük olduğundan resim kalitesinde düşüklük oluşturur diyenler var.Renk canlılığı konusunda filan bunun gibi şeyler...
Ben daha kapalı mekan,portre ve açık alanda canlı renklerde(manzara değil) fotoğraflar çekmek istiyorum.
Bunlar lenslere ve çeken kişinin bilgisine bağlı biliyorum ama bu makinaların bahsettiğim konulardaki özellikleri lesn dışında çok farklılık gösterir mi diye sormak istiyorum sizlere.
Dediğim gibi Canon bana daha sempatik geliyor bana ama diyebilirmisiz nikon'un kalitesi canon'dan vazgeçirsin seni,diye?
Nikon ile ilgili kim öyle dediyse saçmalamış
Küçük gövde, ergonominin görüntü kalitesi ile bir alakası yok.
Siz istediğinizi alın.
Simdi olay dijitale donunce resim kalitesi olarakta dijital bir muhabbet yapmak gerekiyor.Geciyorum govde su bu hikayesini ki D90 govdesinin daha ileri kontrol tuslari ile daha pratik kullanima sahip oldugunuda belirterek,digital fotografcilikta muhim olan makinanin size verdigi normal Jpeg ciktilar olmamalidir hicbir zaman.RAW yani pismemis ciktilarin alinabildigi bir dunyada,bu biraz tembel isi oluyor acikcasi.Makina o kareyi ne ayrintida yakalar,dinamik alan acisindan ne gibi sonuclar verir,gren dedigimiz resim gurultusu ne derecede iyidir,ve tum bunlara da bagli olarak makina RAW formatindaki bir ciktiyi kullanilan RAW donusturucu yada isleyici programlara ne randimanla aktarir olayi buradaki esas konudur bence.Makinanin Jpeg ceviricisi herzaman kisisel zevklere uyum saglamayabilir.Bu yuzden DSLR makina kullanmaya karar vermis birisi bu RAW dosyalari islemeninde aslinda olayi tamamlayan ve gercek sonuca goturen bir gereksinim oldugunu tembellik etmeden kavramasi ve ogrenmesi gerekir.Simdi buradan yola cikarak,bazilari der ben Nikon dan cikan RAW dosyalari daha iyi isliyorum,bazilari der yok Canon daha iyi benim kullandigim programlar ile yani der oglu derler.Ben hem Nikon makinalarda bu islemi makina icindeki programdada yapabildigim icin hemde bu dosyalar icin yaratilan Capture NX2 programinida kolay ve randimanli buldugum icin Nikonu tercih ediyorum.Yani benim goz zevkime hitap eden resimleri bu kombinasyonlarla yakalayabiliyorum.Canon RAW dosyalarinada diyecek bir sozum yok ancak Canon,makina icinde raw dosya isleme ozelligini daha yenice 60D ye koydu ve sonunda bunun bir gereksinim oldugunu anladi sukur.Bunu belirtiyorum cunku bazi insanlar o kadar tembelki, hala kompak makina aliskanliklarini bu dunyadada uygulamak istiyorlar ve ellerinin altindaki cevheri ortaya cikartmamakta diretiyorlar.Adamlar bak sana program,isiklandirmayi ayarla,renkleri kendin yarat,sorunlarini hallet diye imkan sunuyorlar ama hala bazi inatci insanlar burada renkler nasil Canonda,Nikondan iyimi falan gibi enteresan sorularla anlamamakta diretiyorlar...Yani uzun lafin kisasi sen yine Nikon yada Canondan sasma ama birazda caba sarfet ki emeginin karsiligini alabilesin.
#ozansan' tarafından 25.09.2010 15:29:45 tarihinde düzenlendi.
"ozansan" teşekkürler açıklamanız için.Yeni başlıyorum bu işe dediklerinizi anladım sanıyorum ama zamanla eğitim ve tecrübeyle bu sıkıntıyı aşacağım sanırım.Bahsettiğiniz özelliklerin Nikon'un üzerinde bulunması bir avantaj bunu bilmiyordum.Emin olun tembel bir fotoğraçı olmayacağım,herşeyi irdelemeyi seviyorum...
canon'un body özellikleri hafif ve küçük olduğundan resim kalitesinde düşüklük oluşturur diyenler var
sanırım beyin yerine saman balyası tasıyorlar boyle sacma sapan bir teknik degerlendirme yapmalarının baska bir anlamı olamaz.
insanların bilgisiz oldukları konularda boyle kesin yorumlar yapabildigi baska bir ulke varmıdır acaba merak ediyorum.
sizde bu forumu az okuma zahmetine girseniz bu iki makinenin defalarca karsılastırıldıgını gorur, ikisi hakkındada derinlikli bilgiye sahıp olurdunuz.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Hüseyin Ceyhan - Erol Çöke Sarı Yazma Yakışmazmı Güzele
04 Ara. 2024, 19:43 prodersler
07104 Ara. 2024, 19:44
prodersler -
Kendi Telefon Numaramızı Öğrenme Imeı Kodu Öğrenme
02 Eki. 2024, 18:48 prodersler
019302 Eki. 2024, 18:49
prodersler -
-
İup İşgücü Uyum Programı (typ) Başvurusu Nasıl Yapılır
05 Eyl. 2024, 22:47 prodersler
021705 Eyl. 2024, 22:48
prodersler -
Photoshop Çıktısı Farklı Renklerde Çıkıyor
07 Kas. 2021, 21:30 myavuz173
1213505 Ara. 2023, 03:02
mete007 -
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
077604 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
Fotoğraflarımıza Bokeh Ve Havai Fişek Efektleri
02 Kas. 2017, 15:26 prodersler
1493609 Haz. 2023, 19:01
havaifisek -
Filmi Düzgün Çıkaramadım Direkt Çıkardım Sarmadan Yıkanır Mı
27 May. 2023, 19:48 nuref
1124928 May. 2023, 14:11
fdiker -