delirendeli
delirendeli (üye)
İzmir / Amatör

Sony A500 L

1040 tl yi 12 ye (vade farksız) böldürerek ereyondan Sony a500L aldım. aldıktan sonra site ilgili araştırma yaptım. Sikayetim var. com da bu site ile ilgili çok sıkıntı yaşayan gördüm. Ben de haliyle tedirgin oldum. Ama Cuma gecesi verdiğim sipariş perşembe günü elime ulaştı ve sorun yok. Ürün sıfır kutusundaydı. Umarım pişman olmam . Siz ne dersiniz arkadaşlar?

Tarih: 17 Ekim 2010, 16:06 - İp: 78.***.**7.67
yozkan88
yozkan88 (üye)
İzmir / Meraklı

Almışsınız artık yapacak birşey yok. Hayırlı olsun demek düşer bize. A500, A550'nin neredeyse aynısı ben sorun yaşamıyorum A550'de. Böyle sıkıntılara kuruntulara düşmeden iyi günlerde kullanın.

Tarih: 17 Ekim 2010, 16:15 - İp: 217.***.**5.181
delirendeli
delirendeli (üye)
İzmir / Amatör

Teşekkürler

Tarih: 17 Ekim 2010, 16:19 - İp: 78.***.**7.67
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ne konuda?

Tarih: 17 Ekim 2010, 16:48 - İp: 92.***.**0.150
delirendeli
delirendeli (üye)
İzmir / Amatör

Ürünü araştırmasına araştırdım. Ama en genel manada fiyat/performans iyi midir?

Bir de ; henüz yeniyim bu konuda, bunula öğreneceğim. Benim için titreşim engelleme özelliği önemli. 2-4 stop deniyor ne anlama geldiğini bilmemekle beraber.
Sizce bu ürünün bu özelliği yeterli mi ?

Tarih: 17 Ekim 2010, 16:54 - İp: 78.***.**7.67
yozkan88
yozkan88 (üye)
İzmir / Meraklı

Ben biraz baktım, bozuk ürün ya da sipariş gönderilmemesi şikayetleri var. sizin kargonuz gelmiş. Ürün bozuk olduğunda da firma ilgilenmemiş. İade koşullarını incelemeden almamak lazım aslında. Ancak üründe bir hata olduğunda/oluştuğunda online alışverişin 1 numarası olduğunu düşündüğüm hepsiburada.com'da aynı şeyi yapıyor. Kendileri iade/değişim yapmıyorlar. 2 kez başıma geldi, servise yönlendiriyorlar. Klavyemde sorun vardı, kabul etmediler servise gönderdiler ve servis raporuyla iade yapıldı. Ürününüz Sony Eurasia garantili diyor. Garanti belgesi ve faturası olduktan sonra sıkıntı olmaz.

Tarih: 17 Ekim 2010, 16:57 - İp: 217.***.**5.181
delirendeli
delirendeli (üye)
İzmir / Amatör

yözkan çok teşekkür cevabın için. Sen kullanıyorsun 550 yi titreşim engelleme özelliği yeterli mi bu cihazlarda?

Tarih: 17 Ekim 2010, 17:00 - İp: 78.***.**7.67
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

makineyı almıssınız,ereyona muhabbet içinde gecmesine hiç luzum yokken hafiften bir dokundurmada olmus.

turkiyede malı magazadan almak bile sıkıntılıyken interent alısverişinde dogabilecek sıkıntılar için dusunmeye baslarsanız hiçbirsey atın alamazsınız.
makine garantiliyse servise gider yapılır.

fiyat cok cok iyi.
a500 gibi bir makinenin bu fiyata ustelik satılması ve nıkonun eksik d3000-d5000lerinin cok matah seylermiş gibi 1,5 katına satılması ve tuketicinin gidip hala o eksik makinelere talep gostermesi enteresan.

makinenin sizi memnun etmemesi gibi bir durum soz konusu dahi degil. imkanı yok boyle birseyın. ama sunu bilmelisinizki siz makineye ne verirseniz makine size onu verir.
yanı siz makineye yetebilirseniz aldıgınız sonuclar tatmine dici olur.

titreşim onleme ozelligi yeterlimi degilmi diye bir sorunun cevabı yok, cunku bunun bir ölcüsü yok. 10 sanıyelik pozlamayı elde yapıp titreşim onleme yetersiz demek sacmalıktır.
titreşim onleme zor ısık kosullarında enstantanenın zar zor kurtardıgı kosullarda ekstra stabilizasyondur baska bir eyd egil.
ucize beklemeyın. teknik bilginizi geliştirmeye cabalayın.

Tarih: 17 Ekim 2010, 17:19 - İp: 92.***.**0.150
delirendeli
delirendeli (üye)
İzmir / Amatör

Evet ilk dslr bu oldu bakalım ilerleyen zamanlarda kendimi hangi alan yetiştircem. bu benim ki genelde kompak makinlaarda çok sevdiğim şey fotoğraf çekmek, en sevdiğim şeylerden biri. Evet profesyonelliğe ama öncesinde amatörlüğe diyelim atacağım ilk adım oldu. Bir fotoğraf sevdalısı olarak bilgiye açım. Teknik kavramlar üüzerinde araştırma yapıyorum şimdilik.

Bu arada ereyona karşı bir garezim yok ama süreci anlatırken buna değindim çünkü bunu uydurmuyorum ve sıkıntı yaşan insanlar var. Ha bu ereyon kötü bir alışveriş sitesi midir onu bilemeyiz. Ben bu alışverişimde şimdilik bir problem yaşamadım.

Kaldı ki "dokundurma" demişsin" gerek yokken" demişsin bu senin yorumundur ama ben öyle düşünmüyorum.

Tarih: 17 Ekim 2010, 18:37 - İp: 78.***.**4.21
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

tabiki site hakkında kotu yorumlar olacak,
adı ustunde sikayetimvar.com
sitenin adı cokmemnunum .com degilki.
olumlu eleştirilerin yazıldıgı bir site arastırdınız mı?
ya da varmı boyle bir yer?

makineniz elinize sag salim ulasmıs ve calısıyor.
şimdilik sorun yasamadım diye bir sey soylemenız anlamsız.
o siteyle işiniz bitmiş sizin artık. kanuni bir geri iade hakkı sureniz var o kadar.

makineniz iki ay sonra bozulursa ereyon bana bozuk mal sattı diyemezsinizki.
makineyi dukkandan almakla aynı sey bu.
bundan sonrasında sitenin suclanabilecegi birsey yok ortada. onlar internetten alısverişin gerekliligini yerıne getirmiş ve çalışan urunu size basarıyla gondermişler.

nasıl dusunursenız dusunun: bu sekilde basarılı olmus bir satıstan sonra
"ama ereyon hakkındada kotu yorumlar var haaaa" demeniz manasız ve gereksiz olmus.

basarılı bir işlemden sonra bile olumlu yorumunuzu alamamıs adamlar, bardagın boş tarafını gordugunuzden olsa gerek.

Tarih: 17 Ekim 2010, 20:20 - İp: 92.***.**0.150
delirendeli
delirendeli (üye)
İzmir / Amatör

Hocam bence gereksiz şeyler yazmışsın.Ki zaten konumuz ereyon değil. Makinanın performansı. Benim asıl sorduğum soru o idi. Ereyon sadece makina alım sürecinde yaşadıklarım. Gerç, makinayı aldıktan sonra bu soru anlamsız ama yaptık galiba bir cahillik bu konuyu açmakla :D

." Sikayetim var. com da bu site ile ilgili çok sıkıntı yaşayan gördüm. Ben de haliyle tedirgin oldum. Ama Cuma gecesi verdiğim sipariş perşembe günü elime ulaştı ve sorun yok. Ürün sıfır kutusundaydı"

Aslında yukarıdaki bu cümle açıklıyor herşeyi. Yani şu demek: Ben aldım ve sorun yok. ama yinede iyi araştırın şikayetçi olanalar var.

Ne demeliydim süper bir site sizde gidin alın mı demeliyim? Bence sen de bir araştır bu siteyi.
İnsanlara yanlış bilgi vermek istemem.

Siteyi araştırma sürecinde olumlu yorumlar da vardı. Fakat konu alışveriş olunca bir tane olumsuz örnek bile insanı düşündürüyor; ki ne biri ne ikisi ne üçü, onlarca örnek var.

Ama dediğim gibi vurgum bu değildi. :d Bu noktaya sen getirdin

Tarih: 17 Ekim 2010, 20:47 - İp: 78.***.**4.21