lineeer
lineeer (üye)
İstanbul / Meraklı

Sony A100 & Nıkon D80

Sony A100 & NIKON D80 sizce performans ve teknoloji olarak bakıldığında uzun süreli kullanım için hangisi daha uygundur ve teknik anlamda sorun yaşanmayacak makinadır.

Tarih: 6 Eylül 2006, 23:39 - İp: 88.***.**7.104
pervince
pervince (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Ben D80 kötüdür demedimki, Burada Nikon ve Sony markaları arasındaki farkı sormuyorum. A100 ile D80 arasında ne gibi farklar var onu soruyorum. Onun adı nikon diye cevap gelirse ben bunun ön yargıdan öteye geçmediğine inanırım. Duygusal cevaplar benim işimi görmüyor.

bir tek Dadanagast somut özellik söylemiş, onun dışında net bir cevap alamadım.
Ben de ilave edeyim: D80'in gövde yapısı A100'den daha sağlamdır.

Ama Alfanın da üstünlükleri var örneğin:
A100 deki SSS(IS) de D80'den 2 gömlek üstün.

Tarih: 10 Eylül 2006, 18:03 - İp: 88.***.**9.125
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Onun adı nikon diye cevap gelirse ben bunun ön yargıdan öteye geçmediğine inanırım. Duygusal cevaplar benim işimi görmüyor.

pervince,

marka bağımlısı kişilerden onun adı X gibisinden başka bir cevap beklemeni tavsiye etmem. Onları kendi hallerine bırakıp boşuna zaman kaybetmeyeceksin. Konu başlığı iki ayrı marka değil, iki ayrı model hakkında olmasına rağmen bu tür bağımlılardan ancak bu tür bir cevap gelebilir. Bunlar, kendi yaptıklarınla değil, X firmasının aldığı ödüller ile ilgilenirler ve övünürler. Ve bir gün X firması üzerinde X yazan boş bir mezar yapsa, bunlar o mezara girip yatarlar.

#ocaklilar' tarafyndan 10.09.2006 18:43:04 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Eylül 2006, 18:40 - İp: 85.***.**2.101
kontrast
kontrast (üye)
İstanbul / Meraklı

ocaklliları ilk defa sinirli goruyorum. Bu pek hayra işaret değil

Tarih: 10 Eylül 2006, 18:43 - İp: 88.***.**6.89
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

pervince merhaba yine..
aralarindaki farklar nediri, sanirim sen de internetten bulabilirsin.. ki zaten biliyorsundur da..
duygusal cevaplar benim isimi gormuyor demissin, ama zaten senin isini gorup gormemesi ile alakasi yok konunun, cunku zaten elinde a100 var yanlis bilmiyorsam.. tamam sen insanlar, a100'u d80'den kotu bilmesinler de istiyorsun, ki haklisin da; ama sonucta kamera isi bir yerde gonul bagiyla da ilgili.. nikon, sonucta iyidir diye dusunen arkadaslar olacaktir..
400d cikiyor, kimse sevmedi makineyi mesela.. herkes bir kenara atti bile.. ama bence hic de geri kalir degil diger markalarin makinelerinden.. ne eksisi var 400d'nin?
....
neyse.. sonucta anlamsiz bir konuda tartismak da bosuna olacak..
neden d80 daha iyi ben fikirlerimi soyleyeyim.. cunku nikon'un matrix metering sistemi diger butun markalarinkinden cok daha iyi.. nikon'un flash sistemi de mukemmel, canon da yarisamiyor bence nikonla.. nikon'un aksesuarlari da eskiden minoltadan daha yaygin olmasi gibi, su anda da sony'ninkinden daha yaygin, cok daha rahat bulunabiliyor ve cok daha fazla..
ayrica diger arkadaslar da belirtmisler; iso fotograflarindan gorduk ki, d80'in yuksek iso performansi da super.. a100'den cok daha iyi..
nikon'un body kalitesi daha iyi.. ki sen de soylemissin.. ama sonucta bu bir tercih meselesi.. hepsi de plastik..
d80'de image overlay fonksiyonu var.. d200'de oldugu gibi.. bence bu da buyuk bir arti..
nikon'un custom functions menusu cok daha genis.. canon'dan da sony'den de..
viewfinder daha buyuk dedim.. ki bence cok buyuk bir arti bu.. giris seviyesi ile orta sinifi birbirinden ayiran temel farkliliklardan biriydi bu.. ta ki d80'de belirene kadar..
AS sistemi kesinlikle bir arti.. ama sonucta canon ve nikon, IS ve VR sistemlerini lenslerde kullanmayi yegliyorlar.. su andaki VR lensleri 4 stop'a kadar engelliyor, ki sanirim bu a100'un titresim onlemesinden daha fazla.. ayrica lensde olmasi titresim onlemenin, daha guvenilir sonuclar da veriyor.. viewfinder'dan titresimsiz goruntu alabiliyorsun, ki bu da buyuk bir arti..
d80 ile VR'li bir lens kullanirsan, a100'den kesinlikle daha iyi olacagi kesin..

Tarih: 10 Eylül 2006, 20:21 - İp: 86.***.**0.120
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sonucta eklemek isterim ki bunlar benim kisisel fikirlerim.. isteyen istedigi makineyi secmekte ozgur, eger ki d80'nin a100'den daha iyi oldugu bir kanun olsaydi, kimse a100 almazdi zaten.. sana gore a100 daha iyidir, bana gore ise d80 daha iyi bir makine..

Tarih: 10 Eylül 2006, 20:23 - İp: 86.***.**0.120