pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sony A 700 Mü, Pentax K20 Mi?

Efendim pentaks k20 yi satıp, yerine a700 almış bulunmaktayım. Basitçe aralarındaki fark ve birbirlerine göre avuntajlarını yazayım dedim. Arkadaşlar aydınlansın diye.
1-Ergonomi:
K20 bu bakımdan kesinlikle a 700 den çok çok üstün. A 700 ele oturmuyor. K20 ise ele nasılsa cuk diye oturuyor.
2-Sağlamlık:
K20 su geçirmez mağnezyum destekli gövdesi sebebiyle çok daha sağlam havası veriyor. Ele alıncada bunu rahatlıkla anlıyorsunuz zaten.
3-Hız:
A700 bu bakımdan k20 den daha iyi gibi geldi. HEm yazım hızı hemde focus hızı daha iyi gibi.
4-Fotoğraf kalitesi:
A700 benim görüdüğüm kadarı ile bu bakımdan çok daha iyi. Özellikle renkler hususunda çok iyi a700. Ayrınca dinamik range dedikleri husus yüzünden olsa gerek sony gölge karanlık ayrımında çok daha iyi neticeler veriyor. a700 hemen hemen her ışık koşulunda sorunsuz bir renk veriyor. Beyaz dengesi iyi.
5-KUllanışlılık
BU bakımdan henüz tam olarak denemek imkanım olmasada a700 ün menü sisteminin çok rahat olduğu söyleniyor. Ancak k20 de bana çok rahat geliyor. MEnüler ve tekerlekler çok rahat. Sony biraz daha az kullanışlı gibi.
6-Özel:
a700 çift kart slotuna sahip. Bu hem depolama hemde bazı özel sebeplerden dolayı çok ama çok iyi.
Pentaks bilinirliliği çok az olan bir marka. Sony bu bakımdanda iyi.
Ayrıca sony bu alanda geleceği olan bir makra havası veriyor. PEntaksta onu göremiyorum. Özellikle son dönem çıkan makinalar ve bazı lensler gerçekten iyilermiş.
7-Ektra:
K20 de olan her lense göre focus ayarı çok çok iyi bir özellik. Ayrıca piksel haritalama özelliği ile hot ve ölü piksel sorunu yok. Birde sensördeki tozları gösterebilmesi ilginç ve son derece faydalı.

Aklıma geldikçe yazmaya devam ederim.

a700

k20

#pazarbey' tarafından 29.07.2009 23:20:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Temmuz 2009, 23:17 - İp: 88.***.**6.89
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

ya pzrbey o konu ayrı pozlama yine kullanıcının tercihiyle alakalı.. düşük pozlarsın vs. yine ayrı telden çalıyo.. yine anlamamış dediğimi .. adam duruyo duruyo sırf kavga etmek için giriyo buraya !! ben ne yazıyom millet ne yazıp getiriyo..

Tarih: 19 Ekim 2009, 12:33 - İp: 78.***.**7.250
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Olsun genede kavga etmek hoş değil. Birbirimizi yarın tanıyınca nasıl bakcez yüzümüze. Yaa demi ama.

Tarih: 19 Ekim 2009, 12:36 - İp: 88.***.**7.253
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

ya ii güzelde pzrbey (hadi diyelim ben konuyu bilmiyorum ya da yanlış anladım olmazmı? olur..) Direk giriş cümlesine bakarmısın: 'atmak serbest olunca' diye başlıyor yani sırf düello amaçlı yazılar bunlar.. bundan sonra ceza var öyle herkese küfür, hakaret sallamak yok artık.. Ben bilmeyen birine bu şekilde yazmam bu kavga amaçlı bir yazıdır.. Hyr yanlış biliyorsun doğru şekli bu şekildedir diye sölerim..

Tarih: 19 Ekim 2009, 12:40 - İp: 78.***.**7.250
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

sen okuduğunu anlamadığın için oluyor böle.. git yazımı oku yine sataşma.. senin için gücün bu zaten.. sataşmak huzur bozmak benim yazdıklarıma cvp yazma bundan sonra anladınmı? ne terbiyesiz adamsın sen ya..!! durup durup sataşıyosun akıllanmadınmı hala ??

Hala daha yazdığımı oku gibi kelamlar ediyorsun ya pes. Bak arkadaşım, makinelerde pozometre denen birşey var, ortamdaki ışığı ölçüp ona göre diyafram ve/veya enstantane hesaplar ve uygular.Bu sistemler her makinede farklı farklı olabilir, kimi 70 noktadan okur kimi 11 noktadan ona göre hesaplar. Makineler farklı hesaplama yapıp düşük veya yüksek pozlayabilir ve farklı enstantaneler ortaya çıkabilir. Pazarbey bunu demiş sen tutmuşsun hala yok o ışıkla alakalı diyorsun, o kadarını herkes biliyor, Pazarbey hepimizden fazla bilir onu. Yorum yazarken de aynı şeyi yapıyorsun, yarım yamalak bilgilerini yazıyorsun, millete de sen yanlış biliyorsun gibi kelamlar edip ortamı ermekten başka yaptığın birşey yok. Üstelik yanlış bilgi vermene rağmen, bu konuda hiç utanmadan sıkılmadan ısrar da ediyorsun. Bana terbiyesiz diyene bak, o lafı aynen sana iade ediyorum, ayrıca akıllanması gereken bir kişi varsa o da sensin, milletten dünyanın lafını işittin hala utanmadan konuşuyorsun. Yalan yanlış yazdıklarına sessiz kalmayacağım, ha doğru yazdığına zaten lafım olmaz. Yanlış anlamış olamazmıyım demişsin, olabilirsin de önce bunu bir kabul edecen, sen inatla hatalarında direnir, saçma sapan fanatizm yaparsan, aldığın karşılık da aynı olur.

O aralıkta pentax lens yok demişsin ben de Tamron ve Sigma var diyorum. Yok mu? Var, yanlış bilgilendirmeye gerek yok. Ayrıca 55-300 aralığı da bahsettiğin aralığı kapsar. Ha ancak elbette tele lens deyince ben de Canon un bu konudaki bariz üstünlüğü kabul ederim, aksini asla iddia etmedim.

Ben bilmeyen birine bu şekilde yazmam bu kavga amaçlı bir yazıdır.. Hyr yanlış biliyorsun doğru şekli bu şekildedir diye sölerim..
Sen hatalı olmana, yanlış bilmene rağmen bize, Canon mühendislerini güldürdünüz gibi saçma kelamlar et ondan sonra da böyle derim de, hadi ordan.

Tarih: 19 Ekim 2009, 13:48 - İp: 78.***.**5.17
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Pzrbey'i savunmak sanamı düştü? Biz aramızda konuşuyoruz sana ne oluyo yani ? Söylenmesi gereken birşey varsa kendisi de paylaşabilir... Sırf ortamı germek için yapıyorsun bu hareketleri..

Bende herkesin bildiği noktadan söyledim işte.. Pozometre'nın lafını bile etmedim.. Bu kadar hassas olan birşey hakkında bu kadar kesin konuşamazsın yani.. Bunu uygulama imkanı bile bulamazsın.. Biri 1/200 diğeri 400 olur demen için Stüdyo ortamında eş değer ışık koşullarında sabitlenmiş makinelerle test yapman gerekir.. Günlük kullanımlarda bu kesindir diyemezsin.. Senin söylediğin şey açı, duruş, gibi ayrıntılara kadar bile gidiyor.. Söylediklerinde herhangi bir yanlış yok.. Ama farklı şeylerden bahsediyoruz. Lens konusuna katılmıyorum..

Banane Sigma APO gibi Hantal Lensten yada Tamron'dan.. Pentax seni başka markayı kullanmaya mahkum etmişmi? Evt etmiş konumuz bu.. Sigma'nın Tamronun lafını bile etmedim.. Söylemediğim şeyleri yazıyorsun.. 55-300 le 75-300'ü aynı kefeye koydun.. Hayret yani..!!!

Tarih: 19 Ekim 2009, 15:34 - İp: 78.***.**7.250
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Pzrbey'i savunmak sanamı düştü? Biz aramızda konuşuyoruz sana ne oluyo yani ? Söylenmesi gereken birşey varsa kendisi de paylaşabilir... Sırf ortamı germek için yapıyorsun bu hareketleri..

Pazarbey i herhangi bir şeye karşı savunmuyorum ki bu da nerden çıktı? Adam birşey demiş, sen çok farklı bir konudan bahsediyorsun yoksa adamı kime karşı neye karşı savunacakmışım, kaldı ki Samsung firmasının canını okumuş adamı savunmak herhalde bana düşmez. Hem aramızda konuşuyoruz da ne demek, forum sizin aranızda mı geçiyor O zaman özel mesajlaşın arkadaşım.

Bende herkesin bildiği noktadan söyledim işte.. Pozometre'nın lafını bile etmedim.. Bu kadar hassas olan birşey hakkında bu kadar kesin konuşamazsın yani.. Bunu uygulama imkanı bile bulamazsın.. Biri 1/200 diğeri 400 olur demen için Stüdyo ortamında eş değer ışık koşullarında sabitlenmiş makinelerle test yapman gerekir.. Günlük kullanımlarda bu kesindir diyemezsin.. Senin söylediğin şey açı, duruş, gibi ayrıntılara kadar bile gidiyor.. Söylediklerinde herhangi bir yanlış yok.. Ama farklı şeylerden bahsediyoruz. Lens konusuna katılmıyorum..

Evet işte pozometrenin lafını bile etmedin, ya da firmaların pozlama yaklaşımlarını es geçtin. Test konusuna katılıyorum ancak makinelerin aslında hepsinin de aynı pozlamayı yapmaları imkansız diyebiliriz, pozlama teknikleri farklı, örnekleme metodları farklı. Hem kimi marka, ışıktaki detayı almak ister düşük pozlar, kimi gölgedeki detayı almak ister, yüksek pozlar. Bu durumda en temel teorilerden bahsedemeyiz. Hani desen ki, "lensler farklı, ışık geçirgenlikleri farklı, Minolta daha kaliteli, lens, kayıp daha az, ondan da yüksek enstantane verir" bak ona "tamam" derim, gelen ışıkla alakalı derim. Etkenler tek değil ama makinelerin yaklaşımları ve pozometrelerinin ölçüm teknikleri etkendir, enstantane gövdeyle alakasız denemez.

Lens konusunda katılmayabilirsin buradaki kişisel yaklaşımına saygı duymak durumundayım, evet Pentax kullanıcılarını 70-300 konusunda Sigma ve Tamrona mahkum etmiş ancak ben bundan rahatsız değilim, sen rahatsızsındır olabilir, hak verebilirim. Evet Sigma ve Tamron lafı etmedinj işte ben de onu diyorum, illaki 70-300 isteyen birisi Tamron ya da Sigma 70-300 kullanabilir yani yok değil demek istedim. 55-300 ile 70-300 ün kullanım alanları arasında cidden bir fark göremiyorum, sen neden farklı diyorsun? Hatta işin doğrusunu istersen Pentax 55-300 varken 70-300 neden çıkarsın ki, 100-300 lensi de var. Kaldı ki Pentax hiçbirzaman Canon ve Nikon kadar lens yaygınlığı konusunda iddialı ol(a)mamıştır, bunu hiçbir zaman inkar etmedim, ama kuşçu değilsen aradığını da bulursun.

Bak Canon EOS 1000D için Err99 firmware açıklamış, milyonda bir olsa yapar mı bunu? Bunu yazdığımda sen ne yaptın, Canon mühendislerini güldürmüşüz gibi laflar ettin, bu ortamı germek, hem de haksız yere germek değil midir? Ben hala derim, Canon makine alan alsın elbet ama en azından dükkan garantili alsın, deneyerek alsın, ee ne var bunda? Buna neden geriliyorsun anlamıyorum?

Tarih: 19 Ekim 2009, 15:53 - İp: 78.***.**5.17
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Tamam işte aynı şeylerden bahsediyoruz.. Aynı olmaz tabiiki ama benim bahsettiğim bunun tamamen gövdeyle ilgili olmadığı.. O kadar hassas birşeyki güneşin hareketinden bile etkilenen birşey yani.. 1dk. önce çektiğin şey 5 dk. sonra farklı tepki verebilir.. MMlik hareketlerden bahsediyoruz çünkü.. Lensin ışık geçirgenliği konusuna katılıyorum.. Tabiki her lens farklı yapıya sahip.. Benim bahsettiğim ortada bu kadar etken varken pozometre bunu bu şekilde hesapladı demek bana pek mantıklı gelmiyor.. Bu konuda tartışmak bile sonuca götürecek bir tartışma diil.. Çünkü etkenlerin çok olduğu varsayımların çoğaldığı bir olaydan bir mekanizmadan bahsediyoruz..

İçin gerçeği şuki; Pentax'ın lenslerini çok beğeniyorum.. Bir zamanlar AL II lensin inanılmaz güzel sounçlar vermesinden dolayı bile bu markayı tercih edicektim.. Ama keşke Canon gibi yeterli sayıda ulaşılabilir aksesuar ve ekipmanı olsaydı demekten kendimi alamıyorum.. Marka hiç önemli diil önemli olan kullanıcıya bu markanın neler sunduğu.. Birazda sempati olayı var.. Bugün Pentax çoğalsın istenen seviyeye gelsin hiç düşünmem bu markayı tercih ederim..

1000d aşağı yukarı 1.5 senedir piyasada olan bir cihaz.. Eğer bu kronik bir hata olsaydı Canon bunu aylar önceden halletmişti.. Ben kronik lafına takılmıştım.. Kullanıcı hataları yada başka sebeplerden doğan şikayetleri değerlendirmiş ve firmware'nide çıkarmıştır.. Olay bundan ibaret..

Tarih: 19 Ekim 2009, 16:13 - İp: 78.***.**7.250
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

enstantene ışığa göre tepki verir makineyle bi alakası yok yani ışık çoksa ens. yükselir.. ışık azsa düşer

Bak cümlen tam anlamıyla bu. Senden farklı olarak dediğim tek şey, enstantane makineyle alakalıdır o da pozlamadan mütevellit. Geri kalanına katılıyorum zaten.

1000d aşağı yukarı 1.5 senedir piyasada olan bir cihaz.. Eğer bu kronik bir hata olsaydı Canon bunu aylar önceden halletmişti.. Ben kronik lafına takılmıştım.. Kullanıcı hataları yada başka sebeplerden doğan şikayetleri değerlendirmiş ve firmware'nide çıkarmıştır.. Olay bundan ibaret..

Bak işte yanılıyorsun, Err99 çok net bir şekilde kronik bir Canon problemi. Bunu kırmak, aşağılamak için demiyorum, neden öyle yapayım, ileride 5D MKII alma potansiyeli olan biriyim. Canon 20D'de de çok çıktı, 40D'de de, 450D'de de bak şimdi de 1000D de. Yani Canon un neredeyse her modelinde çıkan bir arıza, dolayısıyla kullancı hatası ile ilgili değil, en azından çoğunlukla değil. Daha kutusundan çıkan 40D makinenin Err99 hatası verdiğini gözlerimle gördüm, anında değiştirdiler. Google da errror 99 Canon yaz, ciddi bir sonuçla karşılaşacaksın. Bak şu forumda bile o anda iki kişide birden çıktı (Gaijin ve Last Hope). Dediğim gibi, Canon alacak adama net tavsiyem, deneyerek al, en azından dükkan garantili al. Ama Canon al tabi, forumda Canon 450D aldırdığım adam az değil.

Tarih: 19 Ekim 2009, 16:39 - İp: 78.***.**5.17
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

topik coşmuş. ne güzel döktürüyorsunuz böyle

Tarih: 19 Ekim 2009, 16:50 - İp: 81.***.**7.150
t_yaman
t_yaman (üye)
İzmir / Amatör

Selam Last Hocam, bence de fena ilerlemedi, problem yok. Akşam oldu ben kaçtım.

Tarih: 19 Ekim 2009, 17:20 - İp: 78.***.**4.205