pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sony A 700 Mü, Pentax K20 Mi?

Efendim pentaks k20 yi satıp, yerine a700 almış bulunmaktayım. Basitçe aralarındaki fark ve birbirlerine göre avuntajlarını yazayım dedim. Arkadaşlar aydınlansın diye.
1-Ergonomi:
K20 bu bakımdan kesinlikle a 700 den çok çok üstün. A 700 ele oturmuyor. K20 ise ele nasılsa cuk diye oturuyor.
2-Sağlamlık:
K20 su geçirmez mağnezyum destekli gövdesi sebebiyle çok daha sağlam havası veriyor. Ele alıncada bunu rahatlıkla anlıyorsunuz zaten.
3-Hız:
A700 bu bakımdan k20 den daha iyi gibi geldi. HEm yazım hızı hemde focus hızı daha iyi gibi.
4-Fotoğraf kalitesi:
A700 benim görüdüğüm kadarı ile bu bakımdan çok daha iyi. Özellikle renkler hususunda çok iyi a700. Ayrınca dinamik range dedikleri husus yüzünden olsa gerek sony gölge karanlık ayrımında çok daha iyi neticeler veriyor. a700 hemen hemen her ışık koşulunda sorunsuz bir renk veriyor. Beyaz dengesi iyi.
5-KUllanışlılık
BU bakımdan henüz tam olarak denemek imkanım olmasada a700 ün menü sisteminin çok rahat olduğu söyleniyor. Ancak k20 de bana çok rahat geliyor. MEnüler ve tekerlekler çok rahat. Sony biraz daha az kullanışlı gibi.
6-Özel:
a700 çift kart slotuna sahip. Bu hem depolama hemde bazı özel sebeplerden dolayı çok ama çok iyi.
Pentaks bilinirliliği çok az olan bir marka. Sony bu bakımdanda iyi.
Ayrıca sony bu alanda geleceği olan bir makra havası veriyor. PEntaksta onu göremiyorum. Özellikle son dönem çıkan makinalar ve bazı lensler gerçekten iyilermiş.
7-Ektra:
K20 de olan her lense göre focus ayarı çok çok iyi bir özellik. Ayrıca piksel haritalama özelliği ile hot ve ölü piksel sorunu yok. Birde sensördeki tozları gösterebilmesi ilginç ve son derece faydalı.

Aklıma geldikçe yazmaya devam ederim.

a700

k20

#pazarbey' tarafından 29.07.2009 23:20:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Temmuz 2009, 23:17 - İp: 88.***.**6.89
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Bak millet sahne mahne dinlemiyor foto çekiyor bireysel emmi..
XL şarkısı söylenirken orada,c.tesi günü..Gelmedin ki.

TRT canlı yayınladı bu sahneleri TV'de..İzle arada gösteriyor rpt olarak zati..

Tarih: 13 Ekim 2009, 03:43 - İp: 88.***.**6.141
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Künah künah. Müslüman topiğinde şarap içilmez.

Tarih: 13 Ekim 2009, 08:50 - İp: 85.***.**9.67
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Panctom un yorumunu cevaplayayım..

yukarıda görüldüğü gibi kadraj özgürlüğü çok fazla..
bu lensin kullanım alanı farklı.
bir tabir varya "gezdolaş lensi" tam buna göre..
süper bir kalite bekleme ama kesinlikle kalitesi iyi..

70-200 ile çok keskin kare yakalayacağım diye bir sürü foto kaçıracağına bununla hiç bir kareyi kaçırmıyorsun..
dediğim kadraj özgürlüğü harika..

çok özel çalışma alanına uygun fokal uzunluklar için özel lensler ekstra olarak alınabilinir..

Tarih: 13 Ekim 2009, 08:58 - İp: 85.***.**9.67
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Kadir 70-200 ile o kadar çok kare kaçıracağını zannetmiyorum aksine 70-200 adamı uzaya bile götürür emin ol Keskinlik bir yana Bokeh ve Renkleri çok üst düzey bir lens.. Lensin ışık geçirgenliği o kadar muazzamki 1/1600 de bile Şekil A

f/4.0 1/1600 iso 200 focal 116mm

Tarih: 13 Ekim 2009, 11:57 - İp: 78.***.**0.126
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

pazarbey bu kareleri görünce Canoncu olacak Başka bi kareden %100 zoom yine 70-200

Tarih: 13 Ekim 2009, 12:06 - İp: 78.***.**0.126
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Puskas canon muhabbeti değil buarad amaç,kullanım kolaylığı..

Mesela şimdi önümüzde Cumhuriyet Bayramı törenleri var..

İkimiz gidelim.Sen 70-200 tak ben 18-270
sonuçta hangimiz daha çok kompozisyon zengiliği yaşarız..
Bir deneyelim..

Keskinlik her şey değildir,sonuçta hobi olarak bizi tatmin edecek seviye belli..

Tarih: 13 Ekim 2009, 12:44 - İp: 85.***.**9.67
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

kadir abi konuyu özetlemişsin. angara iftarında da benzeri olayları çok yaşadık. millet lens tak çıkarla uğraşırken ben her açıdan zengin konular çekebiliyorum. özellikle resmii programlarda görevli giderken kendi makinem ile çekime gidiyorum. cirit müsabakalarında kulede oturduğum yerden çekim yaptım. lensleri gereği aşağıda yakın çekim yapmak zorunda kalan arkadaşların bazıları cirit yedikleri için yaralandı

Tarih: 13 Ekim 2009, 13:04 - İp: 81.***.**7.150
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

lensleri gereği aşağıda yakın çekim yapmak zorunda kalan arkadaşların bazıları cirit yedikleri için yaralandı

bu son yazdığın ciddi mi-şaka mı ?

Tarih: 13 Ekim 2009, 13:12 - İp: 85.***.**9.67
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

ciddi abi güzel bir açı yakalayacağız diye yaralandılar. ben 250 mm ile istediğim açıyı yakalayabiliyordum onların o şansı yoktu. bir arkadaşın kaval kemiği çatladı

Tarih: 13 Ekim 2009, 13:14 - İp: 81.***.**7.150
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

kADİR ABEY BÖYÜN HEP GÜLMEKTESİN NEDENSİ.
vALLA 18-200 ile cumhuriyet bayramını çektiydim. Nerede ise işe yarar bir tane foto çıkmadı tele mertebesinde. Onun içün varsa yoksa 70-300 ve 28-75.

Tarih: 13 Ekim 2009, 13:18 - İp: 88.***.**8.52