Fotoğrafçılık Forumları
Sony A 700 Mü, Pentax K20 Mi?
Efendim pentaks k20 yi satıp, yerine a700 almış bulunmaktayım. Basitçe aralarındaki fark ve birbirlerine göre avuntajlarını yazayım dedim. Arkadaşlar aydınlansın diye.
1-Ergonomi:
K20 bu bakımdan kesinlikle a 700 den çok çok üstün. A 700 ele oturmuyor. K20 ise ele nasılsa cuk diye oturuyor.
2-Sağlamlık:
K20 su geçirmez mağnezyum destekli gövdesi sebebiyle çok daha sağlam havası veriyor. Ele alıncada bunu rahatlıkla anlıyorsunuz zaten.
3-Hız:
A700 bu bakımdan k20 den daha iyi gibi geldi. HEm yazım hızı hemde focus hızı daha iyi gibi.
4-Fotoğraf kalitesi:
A700 benim görüdüğüm kadarı ile bu bakımdan çok daha iyi. Özellikle renkler hususunda çok iyi a700. Ayrınca dinamik range dedikleri husus yüzünden olsa gerek sony gölge karanlık ayrımında çok daha iyi neticeler veriyor. a700 hemen hemen her ışık koşulunda sorunsuz bir renk veriyor. Beyaz dengesi iyi.
5-KUllanışlılık
BU bakımdan henüz tam olarak denemek imkanım olmasada a700 ün menü sisteminin çok rahat olduğu söyleniyor. Ancak k20 de bana çok rahat geliyor. MEnüler ve tekerlekler çok rahat. Sony biraz daha az kullanışlı gibi.
6-Özel:
a700 çift kart slotuna sahip. Bu hem depolama hemde bazı özel sebeplerden dolayı çok ama çok iyi.
Pentaks bilinirliliği çok az olan bir marka. Sony bu bakımdanda iyi.
Ayrıca sony bu alanda geleceği olan bir makra havası veriyor. PEntaksta onu göremiyorum. Özellikle son dönem çıkan makinalar ve bazı lensler gerçekten iyilermiş.
7-Ektra:
K20 de olan her lense göre focus ayarı çok çok iyi bir özellik. Ayrıca piksel haritalama özelliği ile hot ve ölü piksel sorunu yok. Birde sensördeki tozları gösterebilmesi ilginç ve son derece faydalı.
Aklıma geldikçe yazmaya devam ederim.
a700
k20
#pazarbey' tarafından 29.07.2009 23:20:46 tarihinde düzenlendi.
kıvırmasan bide, senin bahsettigi flaşla ilgili 1.05 firmwaredi.
bu daha cıkmamıs bile 1.06
ya bu yasta hala bukadar olgunluktan uzak bir portre nasıl cizebiliyorsun gercekten sasırıyorum.
ya trollsun ve bilerek sinir bozmak için bu kadar sacmalıyorsun,yada ikinci ve kotu olasılık,gercekten zavallı birisin.
kaynak nerde?? bi kere her firmware öncesi bu tarz şeyler söylenir kendinize yontmayın hemen en son nisan ayında 1.0.5 firmware'i zaten çıkmıştı..
diyen benmişim gibi birde utanma sıkılma olmadan kıvırıyorsun
e tamam Faq bu.. bende o gün aynı şeyleri yazdım sana tezat olan ne???
diyorsun...
nasıl bir dunyan var,nasıl bir cocukluk gecirdinde sonucları bu oldu acaba
Senin aklından zorun var galiba.. Yani zorla bana bu lafı sölettin.. Her satırı anlaşılan sana açıklamak zorunda kalcaz.. Canon'un özür dilemesi üzerine söledim (bu tip şeyler sölenir diye) lafları çarpıtmada 1 numarasın sen..
Kıvıran sensin 1.0.5 err99la ilgilidir dedimmi? demedim ee nerden çıkardın bunu hayal dünyasında geziyosun resmen..
evt tezat olan nedir?? sen daha meselenin özünü dahi kavrayamamışsın laf gevezeliği yapıyorsun burda..
Sen hala yazdıklarıma cvp yazamıyorsun.. 1 senedir piyasada olan cihazın kronik hatasımı olur aklın almıyorsa git yardım iste birinden anlatsın sana..
Son satırlarında söylecek lafın olmadığı için sende işi hakaret boyutuna taşıyorsun.. Çok meraklıysan sanada bi konu açalım istersen..
menenjittir diye düşünüyorum
err99 hatasına sebep olanlar;
-1 Farklı marka lenslerde daha çok görülüyor..
-2 Senkronize kızağı kullanarak Paraflaşa bağlandığında..
-3 Perde ömrü bittiğinde..
-4 Eski Manuel lens kullanıldığında..
-5 Lensle makine arasındaki iletişimi engelleyecek kadar tozun birikmesinde..
Çözüm off/on
Lens ve bayoneti temiz tutmak..
Özensiz kullanım ve kullanıcı hatası kaynaklı şeylerdir bunlar... Zaten makinede yazılımsal bir sorun olursa bunlar firmware ile düzeltiliyor..
@gaijin 1000d'nin en son firmware'i
http://web.canon.jp/imaging/eosd/firm-e/eosdigital5/firmware.html
bu yukarıdaki senın sozlerin..
"...Özensiz kullanım ve kullanıcı hatası kaynaklı şeylerdir bunlar..."
su kısmını zaten kahkahalarla okudum,geldiginin üçüncü günü 300 shutterdaki durup dururken acılmayan makinemi dusununce..
cunku makinem ne paraflaş gordu,ne kit lensinden baska lens, ne lensini cıkarıp taktım,e perde omrude malum..
dedim ya dunyanın en kolay işi boş konusmaktır.
muhahaha doğru tahminen ölesindir.. sülükgrofi de olabilir.. yapışkansın ya ondan dedim.. 1 sene sonra bile hala konuşuyo olursun bu konuda.. fotoyu da hast.de çektiler herhal?? muhahaha 3 senede 15 foto eklemişsin neyle alakan olduğu nasılda ortada!! hadi bas git ya uğraşamam senle.. !!
işte bilmeden konustugunun kanıtı,ben bu siteye yuze yakın fotograf ekledim, gecen sene hepsini sildim,simdi aklıma geldikce tekrar yukluyorum..
ama sen zaten fikri olmadan zikri olanlardan oldugun için bu konudada hiçbişey bilmeden laf sokmaya calısmıssın..
işin garibi 18 fotografın 28 yorumun olmasına ragmen boyle bi cabaya girmen..
diyecek soz bulamayınca birde fotograf sayıma atladın ya, ne diyimki ben sana
zavallı
puskas dünden beri iyi çalışmışsın dün yorum sayın 3'tü bir de foto eklemişsin üst bant için işaretlemiştim bekliyorum ne zaman çıkacak...
arkadaşlar bence artık bu konuları kapatalım.
bütün topiklerin düzeni bozuluyor.
#kad-ir' tarafından 09.10.2009 20:45:04 tarihinde düzenlendi.
puskas sana soracaktım yeni aklıma geldi.
bu galerideki kaplan fotoları sanırım içeriden çekildi.
geçen gün bu fotoları "doğal yaşam parkı" için ilişkilendirdim,o zaman farkettim.
kadir ortada uzatılacak bişey yok haklısın..
birisi durup dururken ve tamamen haksız bir cıkıs yaptı,sonrasını herkes okudu.
bir ozur beklemiyor kimsede enazından bir fermuar cekilse bazı agızlara iyi olurdu.
benım kimseyle savasım yok,ama bana bişey yazanı cevapsız bırakmam.
iki kere uyarıldı bu arkadas dunden bu yana.actıgı konuda silindi cevaplarıda, hala devam ediyor. saldıracak yer arıyor.
uzatan kim anla artık.
İlgili olabilecek konular
-
Caz'ın Kadrajı'nın Bu Haftaki Konuğu Cenk Mirat Pekcanattı
15 Kas. 2024, 13:35 miratcenk
06515 Kas. 2024, 13:35
miratcenk -
-
4x6 Vesikalığı 10x15 Kağıda Action
25 Eyl. 2007, 23:47 adzs
171718231 Eki. 2024, 14:09
mucahit2331 -