Fotoğrafçılık Forumları
Profesyonel Tavsiye İstiyorum
Öncelikle hepinizi selamlıyorum. Günlerdir gerçekten içinden çıkılmaz bir şekilde fotoğraf makineleri içerisinde boğuldum. Çok forum gezdim çok yorum okudum çok araştırma yaptım. Ama günlerdir ne tatmin edici bir cevap nede beni doğru yönlendirecek birkaç cümleye rastlayamadım. İlk arada kaldığım nokta makinenin markası. Canon Nikon kavgası her yerde şiddetle sürmekte. Duygusal olarak belkide görüntü olarak nikon beni daha çok cezbetmesine karşın özellik ve fiyat olarak beni uzaklaştırmakta. Fotoğrafa yeni başlayacağım. Ancak başlangıç seviyesi denilen d3000 450d gibi makineler almaktansa orta seviyeden başlamak istiyorum. Çünkü başlangıç seviyesi fotoğrafı öğrendikten sonra beni tatmin etmiyecek ve yeniden masrafa gireceğim. Bunu istemediğimden dolayı orta sınıf bir makine alıp birkaç yıl beni idare etmesi daha mantıklı geliyor. Bu noktada kararsızlaşıyorum. Kafamda asıl olarak nikon d90 var. Ancak nikon 550d kafamı karıştıran bir makine. Ayrıca lensler konusunda da kararsızım. 18-105 kit mi 18-200 kit mi almalıyım ? Bunlardan birisiyse neden ? Dediğim gibi beni bir süre idare edecek şekilde bir makine düşünüyorum. Amerikadan getirtme olanağımda var. Profesyonel tavsiyeye muhtacım. İlginize sunuyorum.
Çünkü başlangıç seviyesi fotoğrafı öğrendikten sonra beni tatmin etmiyecek ve yeniden masrafa gireceğim
giriş seviyesi makineler, bu işi yıllardır yapan insanların bile kullanırken eksiklik hissetmeyecegi makineler.
genellikle bir ust modele gecme kararı verilmesinin nedeni, markanın makineye cok extrem bir ozellik eklemesi, ozel ihtiyacların eldeki modelle karsılanamaması (ornegin otomobil yarısları cekecekseniz sanıyede 7-8 kare ceken bir makine kullanmanız gerekebilir) yada tamda amator kullanıcıların içine dustukleri bir ust model makine daha profesyoneldir, daha iyi fotograf ceker yanılgısıdır.
suanda alacagınız bir makinenin ne şimdi ne iki uc yıl sonra size yetmemesi gibi bir durum sozkonusu dahi olamaz emin olun.
ayrıca 450d ve 550d aynı sınıfa ait makinelerdir. biri giriş seviyesi digeri orta seviye degildir.
bahsettiginiz lenslerden 18*200 olanda ayrıca lens tasımamak için kaliteden odun vermeye razı fotografcıların kullandıkları cok matah olmayan bir lens.
yanlıs yonlendirildiginizi yada gezdiginiz forumlarda ( donanımhaber falan sanırım) yanlıs degerlendirmeler okudugunuzu dusunuyorum cunku bahsettiginiz seyler gecersiz seyler.
iki makine içerisinde 500d- 550d tercih etmenizi- makinenizi tamamen hakim olana kadar kit lensle kullanmanızı ve sonrasında "ihtiyacınız olursa" ihtiyacınız dogrultusunda bir lens almanızı tavsiye ederim.
aksi boşa para harcamak olacaktır.
nikon d90 tavsiye etmemenizin sebebi nedir? 500d 550d d90 başlangıç seviyesi için uygunmudur ?
agır bile kacabilir eger fotografcılık hakkında bilginiz yoksa.
d90 yerıne 550d onermemin sebebi biriyle yapıp digeriyle yapamayacagınız bişey olmaması.
aradaki fiyat farkı hatırı sayılır bir miktar.
Gaijin hocam aslında nikonmu canonmu dendiğinde aklıma hangisi eline daha çok uyoyosa onu almak geliyo arkadaşımda 550d var onla da çekim yaptım ama makine almaya gidince d90 elime daha yatttı sanki klasik olcak ama ten uyumu meselesi gibi bence gitsin bi mağzaya 2sinide eline alsın denesi eline hangisi yatarsa onu alsın ağırlık konusundada makinenin ağır olması daha iyidir derler hep bunu sadece fotoğraf makineleri için demiyolar tanıdığım bir kaçtane sanat yönetmenide böyle düşünüyolar titremeyi azalttığı için amagiriş ve orta seviye makineler konusunda gaijine tamamen katılıyorum
Eger secim yapmaktaki kararsizligin yerine neler yapmak istedigini ve makinadan neler bekledigini yazsa idin sana daha keskin yanitlar verilebilirdi.O yuzden sen nesin,napicaksin makinayi aldiktan sonra bi de hele,sana derman bulalim...
Ben makinamı genel amaçlı kullancağım. Portre manzara katalog çekimlerinde özellikle. Özellikle makro çekimede ayrı bi ilgi duyuyorum ancak d90 için hangi makro lens lazım bu konuda da tavsiyede bulunursanız sevinirim.
şimdilik üzerindeki 18-105 lensin makro çekimlerinize yeticeğini düşünüyorum
http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=415129
bunu ben çektim d90 ımın 18*105 kit lensiyle deneme amaçlı
Bencede hic masraf etmeden ne aldisan onunla basla ve biraz bu dunyada kendini yogunlatirarak bilgi sahibi ol.Sonra onun bunun lafi ile baskalarinin kararlari uzerinden yanlis is yapmamis olursun.Simdilik 18-105 seni ihya eder...Hele biraz daha ogren.yaz,arastir,deneyim kazan,sonra kendin ihtiyacin olacak lensi sececek kapasiteye gelirsin diye dusunuyorum...
yeni baslayacaksin,ama orta siniftan baslamak istiyorsun.orta siniftan baslamak istiyorsun ama 18-200 lens dusunuyorsun.profesyonel yardim bekliyorsun.ne;gunlerdir arastirma yapmisa benziyorsun,nede;cok forum okumusa...
saygilarimla.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Lisedeyim Ve Fotoğrafçı Olmak İstiyorum.
07 Ağu. 2011, 15:48 teferrac
52155110 Nis. 2021, 17:26
clasic -
-
Evde Vesikalık Çekmek İstiyorum
11 Şub. 2020, 14:02 cihat çapa
10504621 Eyl. 2020, 17:10
kadir_150 -
Kupa Baskısı Hakkında Bilgi İstiyorum
11 Oca. 2020, 13:26 speedtroller
1217019 Haz. 2020, 11:38
cem123 -