netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
smlzl
smlzl (üye)
Yalova / Amatör

onixon kusura bakma bu belki bilinen bişey ama ben bilmiyorum malesef.. gece çekimlerinde ve tripod üstü çekimlerinde neden uv kullanmıyoruz.?bide gece çekimlerinde filtresiz çekim mi yapıyoruz yoksa uv yi mi kullanmıyoruz..?

Tarih: 8 Aralık 2007, 19:42 - İp: 88.***.**6.50
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

bugün fatih abiyle geziye çıktık biliyorsunuz.. çok keyifliydi yolu bulmak epey zor oldu ama dönüşte kestirme bi yol bulduk.. çok güzel bi yerdi. balıkçılar, çobanlar bir arada!! fotoğraf için malzeme kapasitesini düşünebiliyor musunuz

gerçi biraz geç kaldık ama ışığı kaçırmadık..

şimdi balıkçı pan'ı yükleyeyim.. birazdan da başka bir kare geliyor.. bu araç çok fotojenikti, çok keyif aldım.. fatih abide de mükemmel kareler var

Tarih: 8 Aralık 2007, 19:48 - İp: 88.***.**9.173
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

%90 filtresiz,P/L duruma göre devreye alınabilir.(Gün batımı ve doğumu hariç.)

yansıma,netlik kaybı,gölgelerde kayıp hissettriyor.gidipte gerçek kalite 60 küsür lirada verilmez bir uv ye.Elimde güzel bir UV var ama çıkardım teleden,sonuçlar daha iyi.

Polorizeyide alırken iyi marka bu tip şeyleri minmize eder hissetirmez. Tiffen,b-w,Hoya,Rodenstock gibi markaların pro serilerinden.

Tarih: 8 Aralık 2007, 19:51 - İp: 85.***.**4.249
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

makinamı bugün servise verdim fokus probleminden dolayı sabah erken gittim belki akşam alırım diye ama yetişmedi maalesef.

Tarih: 8 Aralık 2007, 19:55 - İp: 88.***.**0.162
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

paning pek hoş olmamış sanırım :S

bu araç (adı neyse artık) çok güzel yaa

Tarih: 8 Aralık 2007, 19:56 - İp: 88.***.**9.173
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ömer, abi bak ulyses yolladı şikayeti gitti, emin ol senin sorunun da çözülecektir.. pentax servisine güvenin arkadaşlar.. servisci bir hava var ortamda.. ulyses, shn58, foxfo hepsini ben yönlendiriyorum, kızmasınlar bana...

bugün ilk defa 17-70 kullandım. aralığı gayet geniş ve macrosu da var.. genel kullanım için süper bir avantaj gerçekten.. hem portre çektim, hem geniş açı, hem macro.. hiç çıkartmadan..

bi ara 50mm 1.4 taktım, hava kararınca da 50-200 ile bişiler yakalamaya çalıştım..

Tarih: 8 Aralık 2007, 20:07 - İp: 88.***.**9.173
smlzl
smlzl (üye)
Yalova / Amatör

sedat arkadaşım pm attım..bi dk. özeline bakabilecek misin..?

Tarih: 8 Aralık 2007, 20:11 - İp: 88.***.**6.50
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

sedat ataç güzelmiş :D

smlzl bak farklar;detay ve kontrast güme gidiyo farkedilmese ben gündüz bile farkettim.Sıradan bir uv ile bu kayıplar dahada fazla.

1-full
2-crop uv'siz
3-crop sigma DG ultra low ref. mullti-Coad UV ile
4-crop uvsiz+parasoley'le

1

2

3

4

3 numara iyibir uv ile fotoya etkisi
4'te ise parasoleyinde ne kadar katkı yaptığına örnek.

#onixon' tarafından 08.12.2007 20:15:28 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Aralık 2007, 20:12 - İp: 85.***.**4.249
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

iyi olucağına şüphem yok.

sedat araç el yapımı gibi görünüyo.su motorunun üstüne kasa yapmışlar.farlar harika

Tarih: 8 Aralık 2007, 20:15 - İp: 88.***.**0.162
smlzl
smlzl (üye)
Yalova / Amatör

onixon 1. ve 3. örneklerin fotoğrafları çıkmıyo o yüzden göremiyorum ama 2 ve 4 te parasoley farkı ortaya çıkmış..

Tarih: 8 Aralık 2007, 20:21 - İp: 88.***.**6.50