Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
onixon kusura bakma bu belki bilinen bişey ama ben bilmiyorum malesef.. gece çekimlerinde ve tripod üstü çekimlerinde neden uv kullanmıyoruz.?bide gece çekimlerinde filtresiz çekim mi yapıyoruz yoksa uv yi mi kullanmıyoruz..?
bugün fatih abiyle geziye çıktık biliyorsunuz.. çok keyifliydi yolu bulmak epey zor oldu ama dönüşte kestirme bi yol bulduk.. çok güzel bi yerdi. balıkçılar, çobanlar bir arada!! fotoğraf için malzeme kapasitesini düşünebiliyor musunuz
gerçi biraz geç kaldık ama ışığı kaçırmadık..
şimdi balıkçı pan'ı yükleyeyim.. birazdan da başka bir kare geliyor.. bu araç çok fotojenikti, çok keyif aldım.. fatih abide de mükemmel kareler var
%90 filtresiz,P/L duruma göre devreye alınabilir.(Gün batımı ve doğumu hariç.)
yansıma,netlik kaybı,gölgelerde kayıp hissettriyor.gidipte gerçek kalite 60 küsür lirada verilmez bir uv ye.Elimde güzel bir UV var ama çıkardım teleden,sonuçlar daha iyi.
Polorizeyide alırken iyi marka bu tip şeyleri minmize eder hissetirmez. Tiffen,b-w,Hoya,Rodenstock gibi markaların pro serilerinden.
makinamı bugün servise verdim fokus probleminden dolayı sabah erken gittim belki akşam alırım diye ama yetişmedi maalesef.
paning pek hoş olmamış sanırım :S
bu araç (adı neyse artık) çok güzel yaa
ömer, abi bak ulyses yolladı şikayeti gitti, emin ol senin sorunun da çözülecektir.. pentax servisine güvenin arkadaşlar.. servisci bir hava var ortamda.. ulyses, shn58, foxfo hepsini ben yönlendiriyorum, kızmasınlar bana...
bugün ilk defa 17-70 kullandım. aralığı gayet geniş ve macrosu da var.. genel kullanım için süper bir avantaj gerçekten.. hem portre çektim, hem geniş açı, hem macro.. hiç çıkartmadan..
bi ara 50mm 1.4 taktım, hava kararınca da 50-200 ile bişiler yakalamaya çalıştım..
sedat arkadaşım pm attım..bi dk. özeline bakabilecek misin..?
sedat ataç güzelmiş :D
smlzl bak farklar;detay ve kontrast güme gidiyo farkedilmese ben gündüz bile farkettim.Sıradan bir uv ile bu kayıplar dahada fazla.
1-full
2-crop uv'siz
3-crop sigma DG ultra low ref. mullti-Coad UV ile
4-crop uvsiz+parasoley'le
1
2
3
4
3 numara iyibir uv ile fotoya etkisi
4'te ise parasoleyinde ne kadar katkı yaptığına örnek.
#onixon' tarafından 08.12.2007 20:15:28 tarihinde düzenlendi.
iyi olucağına şüphem yok.
sedat araç el yapımı gibi görünüyo.su motorunun üstüne kasa yapmışlar.farlar harika
onixon 1. ve 3. örneklerin fotoğrafları çıkmıyo o yüzden göremiyorum ama 2 ve 4 te parasoley farkı ortaya çıkmış..
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2185521 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
058030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk