netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
endorf
endorf (üye)
Ankara / Amatör

biraz panikletmiş seni sanırım ve de biraz abartmış ancak lens pahalı olduğu için filtreyi sürekli takılı bulundurmak gerekli, böylece lensin çizilmesi bozulması önlenmiş olur.

Tarih: 8 Aralık 2007, 18:38 - İp: 88.***.**9.168
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Smlzl, u/v takılı durursa lensin çizilmez. Çizilirse filtre çizilir. Ama kadının abarttığı kadar da bir durum yok. O kadar narin değil bu lensler. Yalnız elinle dokunmaman yerinden olur. Çünkü yağlanır ve temizlemek zor olur.

Tarih: 8 Aralık 2007, 18:40 - İp: 88.***.**7.27
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

smlzl objektifler pahalı aletler onları çeşitli şekillerde korumak gerekir. Sürekli uv takılı gezersen objektifini her türlü darbeye karşı korumuş olursun. Filtre objektifle kıyaslandığında çok daha ucuz olduğundan bir zarar gelecekse objektifin değil de onun başına gelsin misali. Ben öyle yapıyorum. Yani kadın haklı.

Tarih: 8 Aralık 2007, 18:47 - İp: 85.***.**6.80
smlzl
smlzl (üye)
Yalova / Amatör

anladım biraz abartmış sanırım.. bide filtre bikaç stop yavaşlatıyo diye bişey duymuştum bu durum problem oluyo mu..?

bide uv için hangi markayı tavsiye edersiniz..kadın hamayıda tutuşturuyodu elimede..durrr dedim bi soralım bakalım öğrenelim..

polarize içinde hoya pro(gökyüzüne ayrı bi doygunluk verdiği için)düşünüyorum..sizce hoya mı b&w mi..?

Tarih: 8 Aralık 2007, 18:48 - İp: 88.***.**6.50
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Sedat'cığım o portreyi hangi arada çektin hiç haberim yok güzel olmuş eline sağlık.

Selahattin abi, sizlerle beraber olmak gezmek dolaşmak tütünden daha keyif verici olur. Sizlerin yanında tütünün lafı bile olmaz.

Sedat kart okuma problemi vardı ya biliyorsun o yüzden gitti servise.

sLaVeZeRo makineyi aldın mı almadın mı bilmiyorum ama K10D seni pişman etmez.

fatih üstadım, sedat'cığım ikiniz bir araya geldiyseniz harika kareler gelecek demektir.

Bu arada CS3'ün uptade etmek isterseniz Link

#foxfo' tarafından 08.12.2007 19:01:09 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Aralık 2007, 18:48 - İp: 81.***.**0.230
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

UV'nin stop yönünden hiçbir olumlu veye olumsuz etkisi olmaz. Polorize filtreler veye ND filtreler stop yönünden etkili olurlar. Ancak örneğin ND filtreyi zaten bu amaç için satın alırız. Kuvvetli ışığı çeşitli derecelerde engelleyerek daha uzun pozlamaya imkan bulabilmek için.
Markalar konusunda Serkan seni bilgilendirsin. Bazan aynı markanın bile farklı kalitede ürünleri oluyor. Öğrenmeden almamakla iyi etmişsin.

Tarih: 8 Aralık 2007, 18:55 - İp: 85.***.**6.80
smlzl
smlzl (üye)
Yalova / Amatör

saol camoka abi..bide bişey sorcam bu stop dediğimiz olay tam olarak ne oluyo.?

Tarih: 8 Aralık 2007, 18:59 - İp: 88.***.**6.50
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

smlzl kaliteli lensse uv korumak için güzel,ama düşük kalite lenslerde kontrastı düşürüyo (zaten lensin kapasitesi az olduğundan)
2-gece çekimlerinde her türlü çıkarmak lazım farkı görürsünüz.

geniş açı lenste genelde P/L takılı olacak,o yüzden alırsan pahalı bir tele onu U-V ile süslersin.

uv yi az kullanırsın iyi fotocu isen,anca P/l kullanmayacam günzü çekim yapacam,deniz kenarında,rallilerde toza dumana girecem oralarda işe yarar

Stop demek şöyle 1 stop fark 1 kat ışık

f1 = ışık hiç kayba uğramadan sensöre gider
f1.4= ışık yarı yarıya düşer
f2=ışık bir kat daha düşer

yani f128 de çekmek yerine f5.6'da 200xND (9stop) takıp aynı perde hızı ile çekilebilir.

#onixon' tarafından 08.12.2007 19:13:53 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Aralık 2007, 19:09 - İp: 85.***.**4.249
smlzl
smlzl (üye)
Yalova / Amatör

saol oniox arkadaşım..ne alırsan al kaliteli olanından al diyosun yani. gece çekimlerinde fitresiz mi çekim yapılıyo yani daha kaliteli görüntü elde ediliyo..?

bu arada iyi fotocu olmak konusuna gelince daha yeni başlıyorum..ama ilerde bigün bende sizin gibi olabilirm inş..

objektif olarak şimdilik 17-70 ile başlıyorum..ondan bu objektif için hem uv hemde polarize almayı düşünüyorum..

stop olayınıda anladım saolasın ayrıntılı anlatımın için..

#smlzl' tarafından 08.12.2007 19:24:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Aralık 2007, 19:20 - İp: 88.***.**6.50
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

17-70 e bence uv alma çünkü %90 zaman diliminde P/L filtre TAKILI olacak gece çekimleri ve tripot üstü çekimlerdede UV kullanmayacaksın.

Sakarım çoluk cocuk var diyorsanız,gece partileri vb,uv o zaman lazım gelen giden parmaklıyo,lensi.O yüzden uv ye pek para verme.

Tarih: 8 Aralık 2007, 19:37 - İp: 85.***.**4.249