netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

tamam abi.. 13:30 14 gibi gelirim..

bu arada ben de gölyazı'dan kalma bi kare yükliim.. sinan abi de yüklemişti benzer bir kareyi, hatta düzenleme de benziyor ama çok sevdiğimden yükleyeyim dedim..

uğur abi, keşke yanımızda olsanız. keşke yine hep beraber olabilsek çok keyifliydi gerçekten..

Tarih: 8 Aralık 2007, 11:57 - İp: 88.***.**9.173
slavezero
slavezero (üye)
İstanbul / Meraklı

abi şuanda kitle başlamayı düşünüyorum, şuandaki maddi durumum maalesef buna yetiyor, ee öğrenci bütçesi napalım ama ilerde mutlaka lens alıcam, sigma 17-70 spotta 450 ytl civarı ama bu bile beni aşıyor.
bu yüzden k10d+kit olarak almayı düşünüyorum, bakıcaz artık.

Tarih: 8 Aralık 2007, 11:58 - İp: 212.***.**1.130
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

fatih abi pm attım.

Tarih: 8 Aralık 2007, 12:01 - İp: 88.***.**9.173
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

slavezero,ilk zamanlarda acemi biri için k10d fazla gibi geliyor.ama kendini geliştirdikçe daha fazlasını isteyeceğin için sana çok uzun bir süre yeteceğini anlıyorsun.zaten fiyatıda çok pahalı değil,
kullanımı zor değil aslında ama yine zaman gerekiyor.
ben compakt makinenin kolaylığına daha önce çok alıştığım için biraz zorlandım,ama sen bu hatayı yapma.

Tarih: 8 Aralık 2007, 12:10 - İp: 85.***.**9.67
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

selahattin abi, uygunsan sizi de bekleriz.. pm atıyorum..

Tarih: 8 Aralık 2007, 12:19 - İp: 88.***.**9.173
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

sLaVeZeRo hesapla ucuza gelirse veiriyim 18-55'i

gezin bakalım,güzel karelerle dönersiniz inşallah.

#onixon' tarafından 08.12.2007 12:27:49 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Aralık 2007, 12:26 - İp: 88.***.**9.168
slavezero
slavezero (üye)
İstanbul / Meraklı

kadir abi sağol bilgiler için, anlaşılan ilk makinem k10d olucak, onixon fazla uyguna gelmiyor, genede teklifin için sağol

Tarih: 8 Aralık 2007, 12:31 - İp: 212.***.**1.130
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Valla geçen bende bir arkadaşa vereyim dedim 18-55'i ama cazip gelmiyor nedense yeni alanlara. Oysa kit lensin kullanılmışı, yenisi farkedecek bir durum yok. Neyse öğrenirler zamanlar arkadaşlar kelepir lensin kıymetini.

Tarih: 8 Aralık 2007, 12:41 - İp: 88.***.**7.27
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

ulyses benimki birde iyi bir kopya;P/L de üzerinde.

16-50 veya 18-50 f2.8 lens alacağım için 3-4 ay içinde durmasın öle,demiştim.

#onixon' tarafından 08.12.2007 12:46:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Aralık 2007, 12:44 - İp: 88.***.**9.168
smlzl
smlzl (üye)
Yalova / Amatör

arkadaşlar biraz önce media mrktteydim çanta almak için..kadın çantanın yanında elime lens cleaner diye bişey tutuşturdu..bunu çok kullanacaksın, objektifin ön yüzüne elini asla sürmeyeceksin..bununla sileceksin ve hemen uv filtreyi takacaksın..uv filtre devamlı takılı duracak polarizeyide takarken bununla silip hemen filtreyi takacaksın..objektifin ön yüzü asla açıkta durmayacak dedi..

ben bunu sizden hiç duymamıştım..bu gerçekten bu kadar önemli mi.? yani filtrenin(uv'nin) devamlı takılı mı durması lazım.?

Tarih: 8 Aralık 2007, 18:19 - İp: 88.***.**6.50