Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
ruzgar2 abi evdeki aydınlatma için tungsten dene yada florasan ışık florasan WB , oda olmadı lensin önüne gövde kapağını koyup baskın ışık kaynağına göre WB yapmak,doğru rekler için.grey kartta olur =)
sLaVeZeRo iki makineyede bak anlarsın,birde vizörlerden ::D .Ama ilk çekeceğin fotolar aynı olur ikisindede,SLR'yi lensleri kullandıkça farklar ortaya çıkar.
Tele lensin bindirme etkisi,açık diyafram yüksek odak uzklığının verdiği bokeh,geniş açının verdiği derinlik,balıkların bakışı,görmediğimiz detaylar macro.
Hepsi kabiliyet işi,yavaş yavaş otrru vakitle alakalı birde.
SlaVeZeRo kardeşim. Galiba İstanbul'da bulunuyorsun. Ümraniye'de yeni açılan Mediamarkt'a git. Fotoğraf reyonunda neredeyse tüm markaların tüm makineleri yan yana duruyorlar. Makineleri tek tek eline al ve incele. Ele oturuşları,deklanşör ve diğer kumanda düğmelerine ulaşılma kolaylığı/zorluğu, vizör, LCD ekranı,Lcd paneli tek tek kontrol et.Farkı farkedersin.Sirkeci'de hepsini bir arada bulma imkanı pek yok. Ayrıca, makinelere buradaki kadar elletmezler ve hangi makineden satmak istiyorlarsa seni ona yönlendirmeye çalışırlar.Burada çok rahatlıkla deneyip kendin anlayabilirsin. Çağırıp bir şey sormadığın sürece karışan görüşen olmuyor.
Sana ikinci bir tavsiyem marka saplantın yoksa Her yönüyle K10D'nin aynı olan ve 200 YTL daha ucuz olan Samsung GX10'a da bak.Reyonda o da var. Selamlar.
fatih abi gelmiş sonunda, selahattin abi de gelmiş.. oh
fatih abi, benden de fotoğraf çıkmadı maksat muhabbetti, muhabbet de güzeldi
iltifatların için teşekkürler abi.
makinana ne oldu abi? neden servise gitti??
---
SlaVeZeRo; k10d makina olarak, kit lensi olarak çok çok kaliteli bir set. canon'un da çok iyi makinaları var ama bence canon 5d, 1d serisiyle canon. daha aşağısı aynı kaliteyi veremiyor.. bizim makina da 400d 30d gibi modellerin üzerinde. 40d'yi görmedim, bilmiyorum. ama gövde her şey değil, önemli olan lenstir. pentax lensleri kısıtlı olsa da istediğimizi bulabiliyoruz, fazla seçenek olmaması ve tedarik etmekte zorlanılması iyi bir durum değil ama.. pentax lenslerinin fiyat/performans oranı çok yüksek.. mesela tüm nikoncular, canoncular tokina 12-24 e yöneliyor, bu tokina pentax tasarımı.. tokina canon nikon'a uyarlamış.. anlatmak istediğim bizim lens yelpazemize dokundururlar ama ellerinde bizimki kadar fiyat performans oranı olan lensler yoktur..
eğer pentax ile kuş fotoğraflarına merak salarsan işin çok zor.. çünkü pentax'ın kendi teleleri üretilmiyor, üretilenler de kısa tele zaten, kuşa yetmez.. bunun dışında herhangi bir sıkıntı çekmeyeceğine eminim..
ben marka olarak pentax'a çok güveniyorum.. servisine, hizmetine çok güveniyorum.. sana da tavsiye ederim. ama ilerde çook paralar yatırmak istiyorsan lenslerine git canon al, bir oda dolusu lensin olur pentax alırsan işine yarayan, daha hesaplı ve genelde daha kaliteli lenslerin olur.
dediğim gibi nikon alacaksan d200den, canon alacaksan 40d den aşağısından makina alma.
abiler yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için sağolun, makineyi şuanda ne bilim şöyle manzara, gün batımı-doğuşu spor gibi yerlerde kullancağım, ilerde aşırı lense yatırım yapmayı düşünmüyorum, he lens alcam tabiki ihtiyacıma göre 2 ya en fazla 3 tane olabilir aslında 3 bile fazla olabilir dediğim gibi ihtiyacak göre, ama amacım makineyi alıp yanın işe yarıyan en az 1 lens alıp kullanmak, gerçi fazla bilgim yok fotoğrafçılık konusunda hep canon nikon duydum şimdi pentax diyince şöyle bir düşünüyorum ama sizlerinde tavsiyesiyle sıcak bakıyorum artık, bugün camoka abininde dediği gibi ümraniyedeki media markt a gidip manileri tek tek elime alıp inceleyeceğim. ama gönlüm pentax k10d de, inşallah bu haftata alacağım, evet tavsiyelerinize ve yorumlarınıza çok teşekkür edeiyorum ve devamını bekliyom
slavezero, yeni makine almış biri olarak sana tavsiyem kesinlikle canon 400 ile karşılaştırma.arada o kadar uçurum var ki.k10d ile aynı değerlendirilemez.
mesela çift ayar tekerleği mükemmel bir artı.400 ün kit lensi oyuncak gibi geldi bana,hele o berbat deklanşör sesi.
benim kardeşim bana sormadan ,fotogarf kursu hocalarının tavsiyesi ile canon 400 almış,deli oldum.bir arkadaşım mağazalardaki yönlendirme sonucu canon 400 almış.yine deli oldum.
sakın böyle ikinci eli kolay satılır,lensi bol bulunur gibi.(aynı tofaş arabaların muhabbeti)şeylere takılma.
pentax Türkiye de satmasa da Sigma nın işimizi çok iyi görecek lens alternatifleri var.
sakın satış yapan yerlerin fikirlerine güvenme..
#kad-ir' tarafından 08.12.2007 10:29:43 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşlar Star serisinden Aralık ayında çıkacağı duyurulan lensler piyasaya çıkmış. Artık kuş fotoğrafçıları da yaşadı.
200 mm f/2,8 DA
300 mm f/4 DA
60-250 mm f/4 DA Vatana millete hayırlı olsun.
Yakında bizim piyasaya da düşer.
Sedat Marhaba. Fatih kardeşimizin portresi çok hoş. Yalnız ne yapıp nasıl yapacağız da Fatih ve Erhan kardeşimize şu tütün'ü bıraktıracağız bilemiyorum. En iyisi bunları dağ bayır çok güzel yerlere geziye götürelim. Tıkanıp güzel yerlere çıkamadıkça hayıflanır belki bırakırlar. Nasıl taktik ama
kadir abi sağolasın, dediğin gibi marka takıntım yok fiyat?performans olarak düşünüyorum.birde ilk makinem olacağı için içimde şüphe var, acaba k10d ağırmı kaçar yada kullanması zormu, acemi birine verilirmi? başlangıç için uygunmu mesela, acaba siz ne dersiniz.
selahattin abi, walla doğru söylüyorsun.. onlara çok büyük iyilik yapmış oluruz ama korkum şu ki tütün yerine fotoğrafı bırakmaları
şaka bir yana iyi taktik, denemekte yarar var.. yüksek ve güzel yerler düşünüp havalar güzel olunca bi gezi yapalım..
aslında bugün hava çok güzel..
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2185521 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
058030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04