Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
komutan renkler çok güzel olmuş
onixon'a katılıyorum komutan. Özellikle ikinci fotoda renkler, kontrast müthiş. Kadrajın diagonal olması da çok şık olmuş.
son yüklediğim fotolar arasında renklerinde problem yok dedikleriniz,tamamen orjinal halleri.demekki renk ayarım doğruymuş.
o halde foto düzenleme yaparken renkleri bozuyor olmalıyım.
demekki daha az işlemeliyim.
çok teşekkürler.
komutan tarzın tam oturdu artık.
Sinan, bu mudur? Budur...
abi düzenleme yaparken hangi müdahaleleri yapıyorsun biraz açıklarsan bildiğimiz kadarına yardımcı olmaya çalışırız..
ee aramızda bir üstad olduğundan bu konuda sorun çıkmaz sanıyorum
bu arada kimseden ses çıkmıyor yahu.. siz birbirinizi görüyorsunuz ama biz uzaktan özlüyoruz..
fatih abiden de ses yok
bu arada komutanım, profesyonel olmak ihtiyacın olan tek şey proje abi umarım teklif falan gelir en kısa zamanda..
fotolar harika...
photoshop çok sık kullanamıyorum,bilgisayarım biraz zorlanıyor.photofiltre çok hızlı ve pratik geldi bana onu kullanıyorum.ACDsee en hızlı ve kolayı ama orada renkler daha kötü oluyor sanki.
ACDSee de Exposure Warning tuşu var ona basılı tutup kontrast verince daha yerinde oluyor.
abartmadan kontrast vermek en güzeli.
Bir de As ın dediği gibi makinede Sat -1,con 0 sharp +2 ayarladım daha iyi oluyor gibi.
Bu beyaz ayarında ayarladığımız değerleri,bilgisayarda hangi programda görebiliriz. .makinede izleme yaparken çok güzel faydası oluyor..
Sedat'cığım buralardayım. Makinem servise gitti mahsunum
Vallahi iki ot parçasından bayağı güzel bir fotoğraf çıkarmışsın en son. Ahmed'in söylediği gibi geleceğin ünlü fotoğraf sanatçısısın. Şu gezi öncesi gece Bursa fotolarını yüklemedin. Benimkiler berbat. Yüklemedim.
Sinan Komutan, ellerine sağlık, quantum fiziğine göre bu pastaları yemiş oluyoruz Arasıra fotoğrafların altlarında tariflerini de versen de biz bekarlar da yapsa
Ulyses, son fırtına fotoğrafların da çok güzel. Hasta olmuşsun geçmiş olsun askerlik öncesi hasta olma ilk günler uyum sağlamada zaten vücudun zayıf düşecek ki sağlam gitmesilisin. SB iskele benim de çok hoşuma gitti.
sizlere benim için cevabı çok önemli bir soru sormak istiyorum...ev ortamında cilalanmış bir mermer fotoğrafını nasıl çekebilirim?...doğal ışık olmadığından bir türlü beceremiyorum...beyaz ayarı yaptım olmadı flaşla çektim flaş mermerde patladı...yani kendimce herşeyi yaptım mermerin rengini alamadım...tek kalan sanki light box kaldı sanki.onuda uygun bir şekilde nasıl yaparım veya neren alırım ucuz yollu...yada light box olmazsa ne olabilir(tepe flaşım yok...)
şimdiden cevaplayan herkese teşekkür ederim...
#ruzgar2' tarafından 08.12.2007 00:40:09 tarihinde düzenlendi.
arkadaşlar birde burda sorayım dedim belki yeri değil ama ilk makinem olcak inşallah, şimdi 1 haftadır 400d 400d diye kendimi yırtıyodum, ancak işten anlayan bi abiyle oturup muhabbet ettikten sonra "ne işin var canonla git k10d al dua et" demesi üzerine bende bu makineye yoğunlaştım, şimdi siz büyüklerime abilerime ablalarıma soruyorum, k10d kullananlar acaba - ve + larını söyleyebilirler mi, en azından 400d mi yoksa k10d mi.
teşekkürler, yakında resimlerimle aranızdayım
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2185421 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
058030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04