Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
wolvarine çapa, sedat gölyazının demirbaş kayığı
Wolvarine lensin hayırlı olsun. Aynı lensi 3-4 ay önce Ankara'dan alma fırsatım doğmuştu ama çok istemişlerdi. Renk ve keskinliği çok hoşuma gitmişti.
Plugin'leri yüklerken C:\\programfiles/adobe/photoshop CS3/plugins\dosya ismi konumuna yükleyebilirsin. Sonra ilacını da aynı konuma çok rahatlıkla yapabilirsin.
Serkan tek ışık sen anladın
#foxfo' tarafından 04.12.2007 23:43:20 tarihinde düzenlendi.
wolwarine 2 fotoda çok güzel ama s\b daha bi güzel sanki
Merhaba,
Arkadaşlar bu aralar iş yoğunluğum nedeni ile forma pek giremiyorum, girsemde ancak yazdığınız yazıları hızla okuyup ve yüklediğiniz güzel fotolara göz gezdirip çıkıyorum. Form yeni katılan arkadaşlarla daha da coşkulu ve zengin hale gelmesi gerçekten çok hoş. Umarım yakında yine bir organizasyonla tekrar bir araya gelip tanışma fırsatımızda olur.
Bu arada bir sorum olacak geçen gün vizörden baktığımda toz zerrecikleri gördüm , çektiğim fotolarda bir problem gözükmediğinden objektifi söküp ayna ve prizmaya baktım.Prizmada küçük toz tanecikleri gördüm pompa ile temizlenmeyincede antistatik bez ve kulak pamuğu ile denedim sonuç eski toz taneleri aynı yerlerinde durduğu gibi temizleme çabalarım sonucu yenileri eklenmiş
Ne önerirsiniz , prizmanın üstünde tüm toz vs. görebiliyorum ama temizleyemiyorum.Özel ve önerebileceğiniz bir yöntem varmıdır yoksa bana servis yolları mı gözüküyor dersiniz
Bol malzemeli bir şehirden genel görünümü aşağıda beğeninize sunarım. Yurt dışı tatil planı yapanlara duyrulur
Ulyses, 1. ve 3. kare cok güzeller. Ben encok ilk kareyi beğendim. Fotografta bir duygu var, Kadir in de dediği gibi yanına birkaç mısra iyi gider. (tabiki bana ait değil)
deniz tutkunu bir çocuk kıyıda
bir başka deniz aramaya çıkmıştır
içinin kapıları çal çal açılmıyor
boş kıyılara benziyor içi
ne anı ne tedirginlik
ne kumlar ne deniz kabukları
ne göğsünde bir tutam bulut
ne rüzgarında bir avuç su
Wowarine, çıpa fotoğrafı nefis ben mavi boyalı evide beğendim renk tonu çok güzel. Fakat biraz karanlık olmuş biraz aydınlık verebilirsen eminim cok daha güzel olacak.
AVS, görme fırsatım olmadı ama Ispanyanın bu tarafları çok güzelmiş. Sayende göreceğiz inşallah (araç içinde mi çektin? biraz yansıma var gibi). Kafamda başka yerler var ama bellimi olur belki orayıda ileride programlarımız arasına alırız.
ironsailor; yansıma değilde o farkettiğin aslında bir gökkuşağı idi. Ancak çok cansız ve adeta silik gibiydi, fotoğrafa böyle yansımış
AVS, sol alt köşede nehir kıyısındaki ağaç ve nehrin üstündeki yansımayı kast etmiştim. Aynı yansıma türü seyler ve hafif flulaşma aşagıda ortadaki ağaçta ve sağa doğru nehrin üzerindede mevcut. Ama kesinlikle görülesi bir yer.Bir tane apartman varmı? Adamlar eski şehir"old town" denilen yerleri ne kadar güzel koruyorlar.
avs, fotoğraftaki kadraj oldukça güzel. eline sağlık..
ahmed abi, şu c128 ile 228 arasında hangisini seçmeliyim?
sana da sıkıntı oldum ama.. kusura bakma..
@Ironsailor, teşekkürler abi. Şiir de çok güzelmiş.
@avs, ben de Toledoyu göremediğime üzüldüm bu fotoğrafı görünce. Keşke bir gün gidip fotoğraflama imkanımız olsa. En azından senin güzel karelerinle izlemiş oluyoruz şimdilik.
@Sedat, ya hakikaten hasta olmuşum. Feci bir griple uyandım bu gün. Fotoğraf aşkına, başım tutmaz oldu. Dikkat etmek lazım soğuğa, yağmura.
avs şık bir foto abi , ah ah :D ben hasta olur işleri uzatırdım o ülkelere şirket yollasa :D
ulyses aman usta dikkat et kensine : geçmiş olsun
Geçen gün yüklediğim renk sorunu olan fotografı biraz düzenledim,sizce bir sorun var mı halen?
İlgili olabilecek konular
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?
06 Mar. 2023, 00:49 alperencnky
2185421 Şub. 2025, 11:34
emre11 -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
058030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk