netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

kad-ir, hocam renkler çok güzel.. tekne fotoğrafların özellikle çok hoş. yatay kadraj çektiğinde tekneyi altın noktaya koysan daha güzel olacaktır..

fotoğraflar da renkler de güzelleşmeye başladı tebrikler..

adnan abi(AS), çok sevindim.. tebrikler!

adnan abi(hmsky), ufaklığın fotoğraf mükemmel!! tonlar, pozlama, ışık ve fotojenikliği.. çok beğendim :D bu arada senin oğlun sanırım, tarz çok benziyor..
çok karizmatik ufaklık.. harika!

ali abi, çok teşekkürler

kobak1, bu foto öncekinden daha iyi, pozlama daha iyi ama kadraj çok yamuk daha da güzelleşiyor

sinan abi, senin CA lı fotoğraftaki kompozisyon çok güzel.. onu belirtmeyi unutmuşuz

Tarih: 4 Aralık 2007, 01:09 - İp: 85.***.**2.5
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Biraz önce 45 sayfayı doya doya okudum.Yorum yapmak haddime değil ama beğendiklerimi belirtmek istiyorum. en son sayfadan geriye doğru sayfa numarasıyla.

İlk fotoğrafı Sevgili Adnan yüklemiş. Dik kadraj sisler içindeki üç ağaç 45. sayfa.

Sedat'ın 44 sayfada renk ayarını tutturmakta zorlandığı fotoğraf. Keza aynı sayfada veary'nin alan derinliği verdiği dik kadraj ve 43 sayfadaki Cumalıkızık sokağı,

39. sayfada; shn58'in ters ışık "ekmek derdinde,balıkçıda martılarda", sedat'ın yol ortasındaki köpek, İlker'in beyaz kayık ve ağ, Sinan'ın yine beyaz kayık +balıkçı,

38. sayfada Alper'in kızın duygularını çok iyi yakaladığı portre (merak ettim kızlarla konuşurken bir yandan bu pozu nasıl yakaladın) Adnan'ın İskenderleri haklayıp çıktığımız anda gördüğümüz dönerci,

37. sayfada avs'ın biz çay içerken çektiği daha yeşil yaprakları üzerinde duran kesik ağaç, keza Sinan'ın balıkçı (anlaşılan komutanı manikeyle sokağa salmak lazım pasta ve boreklerden sonra )

36. sayfada alper'in yine portreleri ve Sinan'ın çift kapı tokmağı,

35. sayfa sedat'ın traktör, dark_m'in kızılgergedan,

34. sayfada amatinin yine müthiş makrosu, serkan'ın ekrandan dışarı çıkacakmış gibi duran 298 no'lu kayık, melrock'ın ilk PS denemesi yaptığı kayık,ulyses'in güvercinler, Recep üstadın cumalıkızık sokakları,

30. sayfada daha önce belirtmiştim alper'in mantarları ile balıkçıları,

28. sayfada serkan'ın Gölyazıda gün doğumunda güneşi bulamazken nefis birz ay bulduğu (kıskandım bende yapacağım biraz sonra , sedat'ın dingin göl, Adnan'ın sisler içindetki kayıklar, barış'ın makroları,

27. sayfada sedat'ın balıkçı portresi, erhan üstadın her zaman ki gibi kesinkinlik, netlik ve renklerine doyamadığım, hayranlıkla baktığım gezi fotoğrafları,

25. sayfada alper'in gölyazıda gün batımı,

18. sayfada Adnan'ın hakikaten üst kattan çekilmiş gibi duran fotoğrafı,

15. sayfa wolvarine'in gün batımı, Sinan'ın çapa

12. sayfa serkan'ın The Fog ok1'ın "alameti ferikası" Selahattin abiye ait olmakla birlikte kız kulesi,

10. sayfa shn58'ın ağaç, ceket ve balıkçı,

8. sayfa wolvarine sisler içindeki kayıklar ve arkadaki cami silueti,

7. sayfa fhakguder üstadımın par fotoğrafları,özellikle bisikletler,

6. sayfa Kad-ir paslı iskele babası ve halatlar,

5 sayfa, erhan üstadımın yerel kıyafeti pek hoş ama bir o kadar üzgün görünen yerli kız (merak ettim poz mu verdi yoksa gerçekten üzgünmüydü?)

4. sayfa alper

3. sayfa kad_ir yan yatmış eski kayık, sevgili Adnan Allah bağışlasın.

2. sayfa kobak1,

Sürçi lisan ettiysek af ola. Uzun bir yazı oldu ama ben geziden aldığım keyfi, vakit bulunca fotoğraflara bakınca tekrar yaşadım ve paylaşmak istedim.

Sevgili Adnan(AS). verdiğin habere çok sevindim. Umarım 1. de olursun. Mutluluğumuz daha da artar.

Sevgi ve saygı ile...

Tarih: 4 Aralık 2007, 03:56 - İp: 85.***.**4.117
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Bir kaç karede benden,

By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-12-03

NoT: Sisler içinde güneşi bulamadık benim PS'de hazır varmış imdada yetişti

Tarih: 4 Aralık 2007, 04:02 - İp: 85.***.**4.117
weary
weary (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan Abi (As) tebrik ederim... Bence kazanmışsın zaten dediğin gibi 6000 fotoğraf arasından 2 fotoğrafının ilk 20 ye kalması bile başarı bence....Ancak inşallah ilk ikidede görürüz bu fotoları....

Fatih (foxfo) abi beğenin için teşekkür ederim. Bu arada güneşi yerleştirmen çok ilginç olmuş Demekki güneşi sen pcne kilitlemişsin bizde güneş nerde diye arıyorduk

Saygılar....

Tarih: 4 Aralık 2007, 08:41 - İp: 85.***.**3.117
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

foxfo abi teşekkürler , 2.ci karen biraz işlense çok otantik bir foto olacaktır.Bu hali bile şahane

Tarih: 4 Aralık 2007, 08:46 - İp: 88.***.**3.214
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

@Adnan Erol, Ironsailor, ben de umutla bekliyorum sonuçları. Eğer İstanbul yada Gölcük olursa sizlerle de yakın olabilir, haftasonları buluşmalara gelebilirim belki.

@As, abi tebrikler. Gerçekten büyük başarı bence de.

@Kad-ir bende ikinci pozu, 4 kareden hdr yi beğendim.

@Foxfo, teşekkürler abi. Sizin kareleriniz de birbirinden güzel. Cumalıkızık sokaklarını beğendim en çok.

Bu arada makinem servisten döndü arkadaşlar. Elitel fotoğrafçılık, sağolsunlar işlerinin yoğun olduğunu belirtmişlerdi ama acelem olduğunu bildikleri için çabucak halletmişler. Sanırım kalibre edilmiş makinenin af si. Şimdi f/2.8 de bile af ile fotoğraf çekmek mümkün. Çok yakın nesnelere odaklamada hala manuel daha iyi, sanırım o da makinenin kapasitesiyle ilgili bir durum.Ama 14mm nin asıl işlevi olan manzara ve geniş açı çekimler de gayet iyi çalışıyor.

Tarih: 4 Aralık 2007, 09:27 - İp: 88.***.**0.74
kobak1
kobak1 (üye)
İstanbul / Amatör

@As (Adnan Abi) beğenin için teşekkürler. Başarını tebrik ederim. Birde sormak istediğim birşey var; Baskı için fotoğrafı yollayacığını söyledinya, bunları hangi formatta göndereceksin. Neden soruyorum biliyormusun, ben fotoları dng de çekiyorum sonrada (eskiden linuxta şimdi ise windows ACDsee de) auto levels yapıp jpg olarak kaydedip dng leri siliyorum. Yanlışmı yapıyorum.

Bu arada bende ps edinmeye çalışıyorum, internette pluging buldum baylaşmak isterim t ı k l a y ı n ı z.

Tarih: 4 Aralık 2007, 10:09 - İp: 85.***.**4.51
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

fatih abi üşenmemiş fotoğrafın ismini bile yazmışsın.beğenin beni mutlu etti teşekkür ederim.fotoğraflarının altındaki güneş açıklamasını ilk okuduğumda görmedim,diyorum "allah allah bende aynı yerdeydim ama yoktu orda öyle bişey" eline sağlık

Tarih: 4 Aralık 2007, 10:09 - İp: 62.***.**2.185
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Fatih abi (foxfo) güzel ve nezaket dolu yorumlarınız için çok teşekkür ederim... Bir sonraki gezimizde tekrar bir araya gelmek dileğiyle... ben en çok 4. kareni beğendim, yol insanı alıp uzaklara götürüyor...

Tarih: 4 Aralık 2007, 10:32 - İp: 85.***.**5.89
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Mutfaklara geri döndüm...

Tarih: 4 Aralık 2007, 12:31 - İp: 85.***.**5.89